Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس: «برت مک گورک»  نماینده ویژه سابق آمریکا در ائتلاف آمریکایی ضد داعش و مشاور ویژه سابق آمریکا در شورای امنیت ملی آمریکا روز گذشته (جمعه) در جمع رهبران یهودی آمریکا با تکرار مواضع دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی تأکید کرد تا زمانی‌که ایران به تعهداتش ذیل برجام بازنگردد، تحریم‌ها برجای خود باقی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» گزارش کرد، مک گورک در خصوص روند بازگشت آمریکا به برجام گفت: «تا زمانی‌که به جایی نرسیم و تعهدات محکمی نداشته باشیم؛ روشن است تازمانی‌که برنامه هسته‌ای ایران محدود نشود، جنبه‌های مسئله‌ساز (برنامه هسته‌ای ایران) معکوس نشود و مجدداً به مسیر اصلی بازنگردد، ما هیچ‌گونه فشاری را برنخواهیم داشت».

مک گورک در خصوص فرایند مذاکرات کمیسیون مشترک برجام برای احیای توافق هسته‌ای ایران گفت: «راه بسیار طولانی در پیش داریم و این فرایندی پیچیده است اما قرار نیست ایالات متحده صرفاً برای ادامه روند کار، از قبل هزینه‌ای پرداخت کند. ما باید از سوی ایران، شاهد یک تعهد بنیادین برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود باشیم و ما (پس از آن) می‌توانیم به طور کامل (بر برنامه هسته‌ای ایران) بازرسی و نظارت داشته باشیم».

اظهارات این دیپلمات آمریکایی در حالی مطرح شده است که مقام‌های ایران بارها تأکید کرده‌اند که ایالات متحده باید قبل از بازگشت به برجام تمامی تحریم‌های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی را لغو کنند.

مقام‌های دولت بایدن در مناسبات مختلف از مواضع رژیم صهیونیستی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران حمایت کرده‌اند و «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه جمعه در کنفرانس خبری گفت که دولت بایدن مقامات رژیم صهیونیستی را در جریان مذاکرات وین برای احیای برجام قرار داده است.

از طرف دیگر، «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نیز قصد دارد روز یکشنبه هفته جاری برای بحث درباره برنامه هسته‌ای ایران به ایالات متحده سفر کند.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که دیگر مقام‌های صهیونیستی نیز طی هفته‌های آینده برای بحث درباره ایران به واشنگتن سفر خواهند کرد.

به گفته مقام‌های صهیونیست، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از هیأتی که قرار است در روزهای آینده برای گفت‌وگوهای استراتژیک با مقام‌های آمریکایی درباره ایران به واشنگتن سفر کند، خواسته بر مخالفت این رژیم با بازگشت آمریکا به برجام تاکید داشته باشند.

مک گورک همچنین در جمع رهبران یهودی آمریکا با حمایت از مواضع رژیم صهیونیستی در قبال برنامه هسته‌ای ایران گفت که دولت جو بایدن هر روز با مقام‌های اسرائیلی در حوزه امنیتی، آزادی عمل و محافظت از صهیونیست‌ها همکاری داشته است.

وی ادامه داد: «علی‌رغم آن که ما یکسری اختلافات داخلی داریم اما هیچ‌ اختلاف‌نظری در خصوص هدف نداریم و آن این است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد، تمام. اختلافاتی درباره نوع تاکتیک‌هایی که ممکن است برای رسیدن به هدف استفاده کنید، وجود دارد اما تفاهمات ما بیش از اختلافات ما است».

مک گورک سپس با اشاره به این موارد تصریح کرد که رایزنی‌ها با صهیونیست‌ها درباره ایران «تقریباً سازنده بوده است».

این مقام آمریکایی ادامه داد: «در پایان روز، باید بتوانیم از طریق دیپلماتیک به این مشکل رسیدگی کنیم که این هدف ما است و من فکر می‌کنم که این توافق بسیار قدرتمند خواهد بود و به ما در خصوص سال‌های طولانی پیش رو اطمینان می‌دهد».

نشست کمیسیون مشترک برجام بعدازظهر سه‌شنبه هفته گذشته در «گرندهتل» وین برگزار و قرار شد گفت‌وگوها در هفته آینده ادامه یابد. در این نشست، رؤسای هیات‌های مذاکره‌کننده کشورهای طرف ‌برجام به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفت‌وگوهای فنی و پیش‌نویس‌های اولیه متون و نحوه تداوم گفت‌وگوها پرداختند.

در نشست روز چهارشنبه کمیسیون مشترک، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه و رئیس هیأت ایرانی ضمن تأکید مجدد اصول و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام و مسیری که باید طی شود، روند کنونی گفت‌وگوها را به رغم دشواری‌ها و چالش‌های موجود رو به جلو ارزیابی کرد.‌

منبع: فردا

کلیدواژه: دیپلمات آمریکایی لغو تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیاز‌هایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بند‌های توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه