Web Analytics Made Easy - Statcounter

کردستان- کاهش نزولات آسمانی در فروردین‌ماه امسال اگرچه پیام خوبی برای کشاورزان نداشت اما این کمبود با سرمای بهاره دست‌به‌دست هم داد تا رنگ و رخسار شکوفه‌های این استان سیاه شود.

قدس آنلاین-گروه استان‌ها: امسال به دلیل سرمای بهاره بسیاری از باغ‌های استان کردستان دچار خسارت شدند و حالا که نزولات آسمانی نیز طی سال زراعی جاری با کاهش شدیدی همراه بوده است لذا بسیاری از کشاورزان این استان سال سختی را پیش‌بینی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گفته باغداران توزیع زمانی و مکانی نامناسب بارش‌ها و ادامه این شرایط طی ماه‌های آینده موجب وقوع خشک‌سالی و کاهش چشمگیر تولیدات بخش کشاورزی خواهد شد و این در حالی است که نیمی از محصولات آن‌ها به دلیل سرمازدگی از بین رفته است.

خسارت‌هایی غیرقابل‌جبران

اگرچه در طی سال‌های گذشته دولت با تشویق و اجبار سعی کرده تا کشاورزان و باغداران را به سمت بیمه محصولات کشاورزی و باغی خود هدایت کند اما بسیاری از کشاورزان از نحوه پرداخت خسارت‌ها توسط بیمه گلایه داشته و آن را کارساز نمی‌دانند.

اردلان کلماسی یکی از باغداران سنندجی در این رابطه بابیان اینکه روند ارزیابی‌ خسارت‌ها با مشکلات و موانع جدی همراه است به ما می‌گوید: یک کشاورز محصول خود را بیمه می‌کند تا در وقت نیاز بتواند خسارت وارد آمده به محصولش را دریافت کند.

وی اظهار می‌کند: بیمه‌ها طبق نظام مرحله‌ای برای ارزیابی خسارت اقدام می‌کنند لذا بسته به زمان تحمیل خسارت، ارزیابی، متفاوت خواهد بود در همین راستا اگر در مرحله کاشت، کمی بعدازآن یا در مرحله داشت خسارتی به کشاورزان وارد شود، در ارزیابی‌ها متفاوت بازمانی خواهد که خسارت در مرحله برداشت واردشده است.

وی ادامه می‌دهد: در این زمینه به این واقعیت توجه نشده که حتی وقتی کشاورز در مرحله داشت خسارت ببیند، زمان خود را ازدست‌داده و عملاً نمی‌تواند محصولی بکارد.

کلماسی از زمان ارزیابی خسارت‌ها نیز گلایه داشته و برای همین می‌گوید: ارزیابی صورت گرفته باید به مرکز برود، بررسی شود و بعد چند ماه پولی به‌حساب کشاورز ریخته می‌شود که اغلب ناچیز است.

وی می‌گوید: جالب اینجاست که وقتی یک خودرو تصادف می‌کند حتی بیش از رقم خسارت به مالک آن در اسرع وقت خسارت پرداخت می‌شود اما در مورد محصولات کشاورزی نه‌تنها خسارت ناچیزی تعلق می‌گیرد از همه بدتر اینکه بسیار زمان‌بر است.

دلسردی کشاورزان

صادق شاه ویسی یکی دیگر از باغداران این منطقه نیز به ما می‌گوید: کشاورزان سنندجی با مشکلات زیادی هم چون عدم وجود حمایت‌های لازم در این حوزه و به‌ویژه کم‌آبی و کمبود بذر و کود و غیره روبه‌رو بوده هستند و لذا وقتی حوادث غیرمترقبه بر روی این مشکلات افزوده می‌شود خساراتی را متحمل می‌شوند که دیگر به‌هیچ‌وجه قابل جبران نیست.

وی با اذعان به دلسردی کشاورزان نسبت به بیمه می‌گوید: اگر اجبار در بیمه برخی محصولات کشاورزی را که خرید تضمینی دارند، در نظر نگیریم، کمتر از ۱۰ درصد کشاورزان محصولات خود را بیمه می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: این در حالی است که همه جای دنیا بیمه‌ها عملکرد قابل‌ملاحظه‌ای در جبران خسارت کشاورزان دارند.

ارزیابی خسارت‌ها

در همین راستا مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان کردستان بابیان اینکه : صندوق بیمه در حال ارزیابی و پایش مزارع و باغات خسارت‌دیده از سرمازدگی و تحت پوشش بیمه در سطح استان است اظهار کرد:  پس از تشکیل پرونده و تائید خسارت وارده، غرامت‌ها متناسب با نوع بیمه‌نامه مربوطه پرداخت خواهد شد.

سلیمان حیدری بابیان اینکه غرامت‌های سال زراعی ۹۹_۹۸ به‌حساب بیمه‌گذاران خسارت‌دیده واریزشده است، اضافه کرد: بیمه گری زراعت پاییزه و باغ در سال زراعی جاری به اتمام رسیده است ولی بیمه زراعت بهاره، دام، طیور و شیلات  در حال انجام است و کشاورزان و بهره‌برداران این بخش کشاورزی می‌توانند با مراجعه به دفاتر کارگزاری بیمه در شهرستان‌های تابعه نسبت به بیمه کردن واحد تولیدی خود اقدام کنند.

کردستان یک‌میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

سال زراعی کم آب

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بابیان اینکه بر اساس برآورد انجام‌شده طی فروردین امسال، براثر سرمازدگی بیش از پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به باغات و مزارع استان خسارت واردشده است اظهار کرد: . کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی در حال ارزیابی خسارت وارده ناشی از وقوع سرمازدگی در باغات و مزارع استان هستند.

خلیل فعله‌گری اضافه کرد: کاهش نزولات آسمانی طی سال زراعی جاری، توزیع زمانی و مکانی نامناسب بارش‌ها و ادامه این شرایط طی روزهای آینده موجب وقوع خشک‌سالی و کاهش چشمگیر تولیدات بخش کشاورزی خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: بیمه محصولات کشاورزی در چنین شرایطی ازجمله راهکارهای مؤثر در تبدیل مدیریت بحران به مدیریت ریسک و بازسازی و بازترانی مجدد عرصه‌های کشاورزی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خسارت سیل حوادث غیرمترقبه کردستان بیمه محصولات کشاورزی ارزیابی خسارت سال زراعی خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۶۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان هواشناسی در اطلاعیه‌ای با صدور هشدارهای سطح زرد و نارنجی، فعالیت سامانه بارشی از آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها، سیلاب و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد.

بر این اساس، امروز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) در شمال غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور رگبار و رعد و برق رخ خواهد داد و شدت بارش در جنوب و شرق کشور خواهد بود. امروز مناطق مرکزی خلیج فارس جمعه تنگه هرمز، جمعه و شنبه دریای خزر مواج است.

فردا (جمعه ۱۴ اردیبهشت) در نوار غربی کشور رگبار و رعد و برق، در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز شرق و شمال شرق بارش پراکنده و در مناطق مرکزی، جنوب و جنوب شرق، بارش خفیف باران و وزش باد شدید موقتی پیش بینی می‌شود. جمعه بارش‌ها در غرب و جنوب غرب شدت خواهد داشت.

شنبه در نوار شمالی، برخی مناطق شرق و غرب کشور، رگبار پراکنده رخ خواهد داد. یکشنبه در نوار شمالی کشور ابرناکی و بارش خفیف باران دور از انتظار نیست.

دوشنبه سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور شده و در نیمه غربی کشور موجب ابرناکی و رگبار و رعد برق موقتی خواهد شد.

کد خبر 6094840 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد