Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان و دانشمندان آمریکایی در احیای دریاچه ارومیه که یک برنامه بلندپروازانه برای جلوگیری از بروز یک فاجعه زیست محیطی در ایران است،مشارکت و همکاری دارند.

به گزارش عصرایران، وب سایت "یورک الرت" (EurekAlert) وابسته به انجمن پیشرفت علم آمریکا با انتشار گزارشی با اعلام این مطلب نوشت: در یک اتفاق نادر، دانشمندان و مهندسان منابع آب از ایران و ایالت یوتا آمریکا در یک تحقیق علمی جسورانه برای احیای یکی از بزرگترین دریاچه های شور جهان همکاری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رویداد نادر اساتیدی از دانشگاه‌های تربیت مدرس ایران و دانشگاه ایالتی یوتا با یکدیگر همکاری می کنند. آنها با بررسی داده‌های 40 سال اخیر 8 شاخص مشخص برای سلامت دریاچه و اکوسیستم‌های فراوان آن تعریف کرده‌اند که جزییات یافته های آنها در آخرین شماره نشریه "هیدرولوژی: مطالعات منطقه‌ای" منتشر شده است.

"سمیه سیما " استاد ایرانی دانشگاه تربیت مدرس در این باره گفت: "ما در نقطه اوج هستیم و هر مرحله مهم است. ما باید اکنون اقدام کنیم."

 در سال 2018  او با کمک بورس تحصیلی "بنیاد خانواده سمنانی" به یوتا سفر کرد تا با " دیوید روزنبرگ" استاد منابع آب دانشگاه ایالتی یوتا همکاری کند. این استاد آمریکایی در زمینه مدیریت یکپارچه و صرفه جویی آب در حوضه رودخانه های غرب ایالات متحده، از جمله رودخانه هایی که دریاچه های بزرگ نمکی را تغذیه می کنند- فعالیت دارد.

پروفسور "وین وورتسبو" ، "سارا نول" و" کارین کترینگ" از کالج منابع طبیعی " یو اس یو کینی"  نیز در بخش های لیمولوژی و اکولوژی این تحقیقات چند رشته ای همکاری کردند.

بر اساس یکی از یافته‌های کلیدی این گروه مشترک، هدف گذاری برای یک سطح آب مشخص الزاما مشکلات دریاچه ارومیه را حل نمی‌کند.

"دیوید روزنبرگ" استاد منابع آب دانشگاه ایالتی یوتا در این باره معتقد است: " ما نمی توانیم بگوییم که بازگرداندن سطح آب دریاچه یه یک میزان مشخص تاثیری جادویی در بهبود وضعیت کلی دریاچه ارومیه خواهد داشت. در عوض ما باید در نظر بگیریم که چگونه اکوسیستم این دریاچه به هم پیوسته اند و چگونه سطح متغیر دریاچه با گذشت زمان بر این اکوسیستم تأثیر می گذارد."

"سمیه سیما" هم در این باره افزود: "ما باید تنوع سطح دریاچه را بپذیریم و تلاش های خود را برای احیا در جایی که معقول است متمرکز کنیم. احیا کار ساده ای نیست. این وظیفه همه است و برای ایجاد تغییرات معنی دار به پشتیبانی عمومی نیاز خواهیم داشت."

او افزود:" این همکاری بین محققان آمریکایی و ایرانی بسیار ارزشمند است زیرا ما در این موضوع اشتراکات زیادی داریم و فقط با هم می توانیم بفهمیم که چگونه این مشکلات را حل کنیم."

از نتیجه تحقیقات این گروه برای به روزرسانی پروژه یک میلیارد دلاری احیای دریاچه ارومیه که از وعده های دولت حسن روحانی بوده است، استفاده خواهد شد.

دریاچه ارومیه - دریاچه نمکی عظیم در شمال غربی ایران که خواهر خوانده دریاچه نمک بزرگ یوتاست – طی 2 دهه گذشته نزدیک به 95 درصد از حجم خود را از دست داده است.

با پایین آمدن سطح آب، شوری آن افزایش می یابد و جمعیت میگوهای آب نمک دریاچه و فلامینگوها و سایر گونه های پرندگان را که برای تهیه غذا به میگو بستگی دارند، تهدید می کند.

 سطح دریاچه به قدری کم است که در برخی از استراحتگاه های ساحلی، قایق های گردشگری باید قبل از رسیدن به عمق مناسب، یک کیلومتر (0.6 مایل) یا بیشتر از ساحل توسط تراکتور کشیده شوند.

علاوه بر این پل های زمینی جدیدی در بستر دریاچه ی در حال خشک شدن در حال شکل گیری هستند که به شکارچیان اجازه می دهد پستانداران در معرض خطر زندگی در جزایر جنوبی دریاچه ارومیه را تهدید کنند.

 بستر وسیع و خشک دریاچه برای پنج میلیون ساکن حوضه اطراف دریاچه ارومیه معضل رو به رشد گرد و غبار ایجاد می کند. علاوه بر این صنعت بوم گردی در این منطقه سقوط کرده است و اکنون کارشناسان بیم آن دارند که یک فاجعه زیست محیطی در صورت عدم ایجاد تغییرات اساسی در این منطقه شکل بگیرد.

 

 

بیشتر بخوانید: دریاچه ارومیه چگونه احیا شد؟(فیلم) احیای دریاچه ارومیه؛ تحقق وعده الهی یا وعده دولت روحانی؟ نوبخت: سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت برای احیای دریاچه ارومیه دریاچه ارومیه در بهترین وضعیت خود طی دهه اخیر ستاد احیای دریاچه ارومیه: افزایش وسعت و عمق‌ دریاچه لینک کوتاه: asriran.com/003H7v

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: احیای دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۷۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد

مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور صادر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی و به نقل از روابط عمومی استانداری، در سی و ششمین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور که به ریاست رئیس جمهور و با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، وزیر کشور، وزیر صمت، وزیر بهداشت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، با صدور مجوز زیست محیطی بهره برداری از معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین موافقت شد.

در این جلسه پس از توضیحات استاندار خراسان شمالی مناطق چهارگانه محیط زیست مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت و با صدور مجوز بهره برداری معدن سرب روی آلبلاغ شهرستان اسفراین موافقت شد و مورد تصویب شورای عالی محیط زیست کشور قرار گرفت.

کد خبر 750195

دیگر خبرها

  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست