Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:45:36 GMT

ملخ های مراکشی ارمغان خشکسالی برای خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۹۵۷۳

ملخ های مراکشی ارمغان خشکسالی برای خراسان شمالی

محمد رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ملخ هایی که در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی در روزهای اخیر مشاهده شد از نوع بومی و مراکشی محسوب می شوند که سالانه چندین روستا را درگیری می کنند، و در سال جاری به دلیل خشکسالی و فقر مراتع احتمال ریزش بیشتر ملخ در استان وجود دارد.
وی اضافه کرد :  در فصل زراعی جاری کانون های ملخ در شهرستان های اسفراین؛ بجنورد ، راز و جرگلان، شیروان، فاروج و گرمه به شکل پوره ملخ  شناسایی شد  و برای موفقیت در مبارزه با این آفات باید پوره ها به شکل نرم برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی پیش بینی کرد که در صورت بارش باران و تحریک کسپول احتمال باز شدن تخم ملخ ها وجود دارد و با این رخداد باید نگران هجوم این آفات در مزارع کشاورزی باشیم.
مدیر حفظ نبابات جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی اظهارداشت : در سال جاری حدود هشت تا 10 هزار هکتار اراضی در معرض خطر هجوم ملخ در سطح شهرستان های استان شناسایی شد که طبق برنامه زمانبندی مبارزه از فروردین تا شهریورماه از  طریق سمپاشی انجام می شود.
رضایی خاطرنشان کرد : با توجه به این که ملخ ها  زمستان گذرانی در ارتفاعات دارند، از اوایل اسفندماه فعالیت خود را به نوعی در ارتفاعات شروع می کنند و به دلیل سخت گذر بودن تردد در مناطق ارتفاعی استان، مبارزه با آفات ملخ نیز با کندی  انجام می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی  مبارزه با آفات ملخ را بر عهده بخش دولتی اعلان کرد.
گسترش خشکسالی در مراتع 
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز گفت : که تولید علوفه مرتعی در استان بر اثر کاهش بارندگی‌های فروردین ماه امسال به کمترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است.
علی اسدی افزوده است: گستره مراتع فقیر خراسان شمالی بیش از مراتع غنی است به طوری که ۱۰۶ هزار هکتار از مراتع استان غنی، ۶۱۹ هزار هکتار متوسط و ۶۸۹ هزار هکتار نیز فقیر است و در عین حال ۴۳۴ هزار هکتار جنگل و ۱۸۳ هزار هکتار بیابان نیز داریم.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
براساس آمار رسمی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است.

بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه ۱۰ ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفت به طوری که هم اکنون ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.

برچسب‌ها بجنورد افت اسفراین فاروج سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گرمه محمد رضایی اراضی کشاورزی خراسان شمالی راز شیروان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد افت اسفراین بجنورد افت اسفراین فاروج سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گرمه محمد رضایی اراضی کشاورزی خراسان شمالی راز شیروان اخبار کنکور خراسان شمالی هزار هکتار ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان از کشت در ۳۰ هزار هکتار به ۶۰ هزار هکتار در استان رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر امروز در حاشیه همایش جهش تولید در دیمزارها، اظهار داشت: تولید گندم به عنوان گسترده‌‍ترین‌ساز و کار اقتصادی بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری است.

وی با اشاره به مشارکت 40 هزار کشاورز در تولید گندم در استان، عنوان کرد: 10 هزار ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، 12 هزار تن نهاده‌های کود شیمیایی و بیش از  15 هزار تن بذر در تولید گندم در استان استفاده می‌شود که باعث شده گسترده ترین فعالیت‌های بخش کشاورزی استان را شامل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در دنیا بیش از 60 درصد غذای تولیدی خود را از طریق آب سبز و آب باران کشت می‌کنند، ادامه داد: این مسئله در کشور حدود 20 درصد است.

برزگر با بیان اینکه در برنامه الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) از سال گذشته در استان شروع شد، افزود: امسال دومین سال جهش تولید در دیمزارها در استان اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه سطح کشت از 30 هزار هکتار به 60 هزار هکتار در سال جاری در جهش تولید در دیمزارها رسید، خاطرنشان کرد: خدمات فنی و مهندسی باعث مشارکت بخش کشاورزی و کشاورزان در این طرح شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اضافه شدن 65 دستگاه کشاورزی به ناوگان ماشین‌آلات کشاورزی استان، اظهار کرد: تنوع بذری غلات دیم و تخفیفات بیمه‌ای از دیگر ثمرات این طرح در استان بود.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید