Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:22:09 GMT

جنس ضعیف همچنان در پی حقوق برابر

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۹۷۳۱

جنس ضعیف همچنان در پی حقوق برابر

ایسنا/آذربایجان شرقی همسرش به او خیانت کرده، اما این‎‌بار هم انگشت اتهام به سوی خانم خانه است، چرا که او فرصت رسیدن به سر و وضعش را نداشته و همسرش، آسان‌ترین و پرسودترین راه را انتخاب کرده، "خیانت".

پس از مطرح شدن پیشنهادهایی در خصوص تجدید نظر در وضع قوانین مهریه که به نفع مردان تنظیم شده، این‌بار نوبت به تضییع حقوق زنان در تلویزیون و عادی جلوه دادن خیانت رسید؛ این روزها برخی از سریال‌های تلویزیونی هم برای عادی جلوه دادن خیانت تلاش می‌کنند، در حالیکه به گفته‌ی حضرت امام (ره) تلویزیون از همه مسائل تبلیغی و آلات تبلیغی، حساس‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اصل بیستم قانون اساسی، زن و مرد به ‌طور یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. اصل بیست و یکم نیز معطوف به حقوق زن است و بر اساس این اصل، برابری زن و مرد در قانون اساسی کشور به کرات مطرح شده است، اما این حقوق حتی در ساخت سریال هم رعایت نمی‌شود، سریالی که بیش از آنکه به دنبال نشان دادن واقعیت باشد، خیانت را عادی جلوه می‌دهد و جمله‌ی منتسب به سیمین دانشور را در اذهان عمونی تداعی می‌کند: "براستی زن بودن کار مشکلی است. مجبوری مانند یک کدبانو رفتار کنی، همانند یک مرد کار کنی، شبیه یک دختر جوان به نظر برسی و مثل یک سالمند فکر کنی."

به گزارش ایسنا، با وجود پذیرفته شدن حقوق برابر زن و مرد در قانون به نظر می‌رسد هنوز راه زیادی تا اجرایی شدن آن وجود دارد، چرا که ظاهر ساده و خانه‌داری زنان هنوز هم حربه‌ای برای تهدید آنها به خیانت است، در حالی که بسیاری از زنان شاغل و یا خانم‌هایی که مسئولیت نگهداری از فرزندان به ویژه فرزندان بیمار یا توان‌خواهشان را بر عهده دارند یا خودشان از بیماری رنج می‌برند، فرصتی برای برآوردن انتظارات همسران‌شان، آراستگی همیشگی و ایفای نقش دختر شایسته جهان را ندارند.

 زنان شاغل و زنان خانه‌داری که تمامی وقتشان را صرف امور خانه و جلب رضایت تک تک اعضای خانواده می‌کنند، از فرط خستگی یادشان می‌رود باید دختر شنگول درونشان را زنده نگه دارند و این دلیلی بر استحقاق مرد خانه به خیانت به زندگی زناشویی و همسرش نبوده و راه‌های بهتری برای ساخت و تولید برنامه و نشان دادن تضییع حقوق زنان وجود دارد.

خانمی که فرزند مبتلا به یک اختلال رشدی عصبی دارد با گلایه از تضییع حقوق زنان، می‌گوید: بعد از طرح پیشنهادی مبنی بر حذف زندان به دلیل عدم توانایی مرد در پرداخت مهریه و دادن حق طلاق به مردان، چشممان به تبلیغ برای دادن حق خیانت به مردان در سریال‌ها به خاطر نرسیدن زن به سر وضعش، روشن شد. مادری هستم که مسئولیت نگهداری از فرزند بیمارم بر عهده من بوده و انجام این مسئولیت و کار خانه‌داری مجالی برای کارهای دیگر برای من باقی نگذاشته؛ هزاران زن و مادر مثل من هستند که به تنهایی با مشکلات زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند و دور از انصاف است که  زور همه به زنان برسد و همه چیز علیه ما باشد.

 به نظر می‌رسد واژه زن و برابری دو واژه‌ای هستند که هرگز دست دوستی با هم نخواهند داد، چرا که یکی از راه‌های تغییر نگاه‌های جنسیت‌زده و کلیشه‌ای به زنان از مسیر رسانه و تلویزیون می‌گذرد که آن هم با ساختن سریال‌ مناسبتی که در آن یک زن مورد شماتت و سرزنش اطرافیانش قرار گرفته و شوهرش به او خیانت کرده، راه را بر چنین تغییری می‌بندد، در این سریال اطرافیان معتقدند ظاهر خانم خانه آراسته و مورد پسند شوهرش نبوده و باید وقت بیشتری صرف رسیدن به ظاهرش می‌کرد تا شوهرش به سمت زنان دیگر نرود و به او خیانت نکند. زن باید خیلی راحت شوهر خیانت‌کارش را ببخشد و حتی در دلش او را نفرین نکند!

نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی زنان در رویدادهای تلخی مانند طلاق و یا به بن بست رسیدن زندگی زناشویی، خیانت شوهر و حتی فاجعه‌های دردناکی مانند اسیدپاشی نشان می‌دهد که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید همت بیشتری برای وضع قوانین به نفع زنان با قابلیت اجرایی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حقوق زنان خيانت حقوق زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

شورای روابط اسلامی آمریکایی (CAIR) در بیانیه‌ای در واکنش به تصویب کمک کلان دولت بایدن به رژیم صهیونیستی اعلام کرد: بایدن و بسیاری از اعضای کنگره با ارائه بی‌قید و شرط میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل در حالی که این رژیم همچنان به کشتار فلسطینیان در غزه ادامه می‌دهد، مرگ اخلاقیات را رقم زدند.

به گزارش ایسنا، شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) در بیانیه خود آورده است: رئیس‌جمهور بایدن و بسیاری از اعضای کنگره با ارائه بی قید و شرط ۱۷ میلیارد دلار به دولت اسرائیل به‌رغم کارزار بی امان نسل‌کشی که منجر به کشته شدن بیش از ۳۴۰۰۰ نفر شده است، مرگ اخلاقیات را رقم زدند.

«نهاد عوض» مدیر اجرایی ملی CAIR در بیانیه‌ای گفت: دولت بایدن اکنون از نقطه مرگ اخلاقیات عبور کرده است. بایدن با امضای قانونی که به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل چک سفید دیگری به ارزش ۱۷ میلیارد دلار برای نسل کشی‌اش می دهد، به روح ملت ما خیانت کرده و به اراده مردم آمریکا که اکثراً از آتش‌بس حمایت می کنند و با کمک های بی‌قید و شرط به اسرائیل مخالف هستند، بی اعتنایی کرده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: در ۶ ماه گذشته، دولت اسرائیل حداقل ۳۴۰۰۰ فلسطینی را که بیشتر آن‌ها زن و کودک بودند، قتل عام  کرد و افراد زیادی از جمله یک امدادگر آمریکایی از آشپزخانه مرکزی جهانی را به قتل رساند. دادن میلیاردها تسلیحات بیشتر به دولت اسرائیل علیرغم همه آن جنایات جنگی بی‌وجدانی است. مردم آمریکا، از جمله مسلمانان آمریکا، هرگز این روز سیاه را فراموش نخواهند کرد و هرگز دولت بایدن و بسیاری از اعضای کنگره را به خاطر اینکه ملت ما را در یک نسل کشی شریک ساختند، نخواهند بخشید.

این شورا تاکید کرده است: آمریکایی‌ها با همه ادیان و پیشینه‌ها اکنون باید صدای خود را بلند کرده و تلاش‌های خود را برای تضمین آتش‌بس، دسترسی کامل به کمک‌های بشردوستانه و گام‌های مشخص برای پایان دادن به اشغالی که چرخه‌های خشونت را برای نسل‌ها آغاز کرده است، دو چندان کنند. این باید یک بار برای همیشه، اینجا و اکنون پایان یابد.»

شورا با یادآوری این نکته که دوشنبه آینده قرار است نهمین سالانه شورای سازمان‌های مسلمانان ایالات متحده (USCMO) را در کنگره برگزار کند، اعلام کرده است که در این مراسم بیش از ۵۰۰ نماینده مسلمان ثبت نام شده از بیش از ۲۰ ایالت از درخواست آتش بس فوری و دائمی و حمایت از آزادی بیان دانشجویان برای اعتراض در حمایت از حقوق بشر فلسطینی دفاع خواهند کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یونایتد در اولدترافورد از پس برنلی برنیامد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • ادامه روزهای کابوس وار مدافع عنوان قهرمانی در لیگ عربستان
  • کنعانی: آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • سخنگوی وزارت خارجه: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود