Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@18:06:06 GMT

موفقیت ۹۱ درصدی واکسن «کوو ایران برکت»

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۱۰۵۸

موفقیت ۹۱ درصدی واکسن «کوو ایران برکت»

نخستین واکسن ایرانی کرونا وارد فاز سوم تست انسانی شده است و در ۶ شهر به داوطلبان تزریق خواهد شد؛ در فاز اول آنتی بادی در ۹۱ درصد داوطلبان به اندازه کافی افزایش یافت.

به گزارش مشرق، واکسن "کوو ایران برکت" ستاد اجرایی فرمان امام، به تازگی مجوز فاز سوم تست انسانی خود را دریافت کرده و آماده آغاز این مرحله است؛ تنها در عرض ۳۶ ساعت، بیش از ۱۶ هزار نفر از هموطنان ایرانی در ۶ مرکز استان کشور برای مشارکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن برکت داوطلب شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا با دکتر حامد حسینی؛ مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت‌وگو کردیم.

دکتر حامد حسینی با بیان این‌که فاز دوم تست انسانی واکسن "کوو ایران برکت" با تزریق واکسن به ۲۸۰ نفر از داوطلبان به پایان رسیده است، اظهار کرد: در فاز دوم تست انسانی واکسن کرونای "کوو ایران برکت" ۲۰۰ نفر از داوطلبان زیر ۵۰ سال و ۸۰ نفر از داوطلبان بالای ۵۰ سال، واکسن را دریافت کرده‌اند.

ببینید: فیلم/ ناگفته‌هایی درباره واکسن کُوو ایران برکت

وی ادامه داد: تمامی این ۲۸۰ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند؛ افراد مورد مطالعه در فاز دوم در واقع زیرمجموعه‌ای از جمعیت ۲۰ هزار نفری فاز سوم هستند که ما آزمایش بیشتری روی آنها انجام داده‌ایم؛ در فاز سوم بررسی می‌کنیم که افرادی که واکسن برکت را دریافت کرده‌اند به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند یا خیر.

حسینی یادآور شد: ما یک مطالعه فاز یک را نیز به صورت تکمیلی برای ۳۲ داوطلب بالای ۵۰ سال نیز انجام داده‌ایم و در حال حاضر مقدمات ورود به فاز سوم که یک مطالعه روی جمعیت ۲۰ هزار نفری است را فراهم کرده‌ایم. در فاز سوم افراد ۱۸ تا ۷۵ سال که در حال حاضر به بیماری کرونا مبتلا نباشند وارد مطالعه می‌شوند. پس از تأیید، مطالعات متعددی برای گروه‌های سنی بالاتر، پایین‌تر و زنان باردار انجام خواهد شد.

انجام فاز سوم تست انسانی در ۶ شهر کشور

وی با بیان این‌که فاز سوم واکسن کوو ایران برکت در ۶ شهر تهران، کرج، شیراز، مشهد، اصفهان و بوشهر انجام خواهد شد، اظهار کرد: برای انجام فاز سوم، ۱۱ هزار نفر از جمعیت مورد مطالعه را از شهرهای تهران و کرج و از مابقی شهرها نیز دو تا سه هزار نفر را انتخاب می‌کنیم.

حسینی در پاسخ به این سوال که "آیا انتخاب شهرها برای تست انسانی فاز سوم واکسن برکت مبنای خاصی دارد؟" اظهار داشت: به دلیل همزمانی با مطالعات دیگر، گروه‌های مختلف مطالعاتی سعی دارند که شهرها برای تست انسانی همپوشانی نداشته باشند تا فرایند داوطلب گیری با مسئله خاصی مواجه نشود؛ برای همین با توجه به اینکه انستیتو پاستور ایران، مطالعه واکسن ایرانی کوبایی را در همین این بازه زمانی انجام می‌دهد؛ شهرها را به گونه‌ای تقسیم بندی کردیم که در انجام مطالعات بالینی همپوشانی ایجاد نشود.

وی درباره نحوه پیگیری افراد مورد مطالعه گفت: سامانه ۴۰۳۰ برای پیگیری‌های روزانه داوطلبان آماده است و یک دفترچه و اپلیکیشن نیز برای در تماس بودن داوطلبان با ما و اعلام وضعیت جسمی آنها طراحی شده است.

حسینی ادامه داد: واکسیناسیون داوطلبان واکسن ایرانی کرونا از طریق معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی در ۶ شهر ذکر شده انجام خواهد شد.

درج تمام مراحل مطالعه واکسن برکت در سامانه ثبت کارآزمایی بالینی

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تأخیری در فرآیند مطالعه واکسن کرونای برکت رخ داده است؟ تصریح کرد: خیر. تمام مراحل مطالعه در سامانه ثبت کارآزمایی بالینی موجود است و تا الان از زمان بندی پروتکل مورد تایید وزارت بهداشت، عقب نیستیم و طبق برنامه ریزی پیش می‌رویم.

آغاز فاز ۳ تست انسانی واکسن برکت از اردیبهشت ماه

حسینی ادامه داد: در نیمه اول اردیبهشت، فاز سوم کارآزمایی بالینی را آغاز می‌کنیم و تزریق‌های این فاز را انجام می‌دهیم. در حال حاضر غربالگری داوطلبان انجام شده است و داده‌ها از لحاظ ایمنی و ایمنی زایی بررسی می‌شوند؛ نتایج مطالعه بالینی افراد بالای ۵۰ سال نیز آماده شده است.

واکسن کوو ایران برکت عارضه‌ای نداشته است

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر نتایج مطالعه انسانی واکسن برکت تصریح کرد: در فاز اول، با تزریق واکسن کرونای کوو ایران برکت به داوطلبان، دریافتیم که این واکسن عارضه جدی به همراه ندارد و اطلاعات مربوط به آن را نیز سازمان غذا و دارو را ارائه کردیم؛ واکسن در داوطلبان فاز اول از دی ماه تاکنون عارضه‌ای نداشته است بنابراین از لحاظ ایمنی واکسن، خاطرمان آسوده است.

واکسن برکت باعث افزایش آنتی بادی در ۹۱ درصد داوطلبان شد

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از لحاظ ایمنی‌زایی، یعنی افزایش آنتی بادی، نیز به این نتیجه دست یافته‌ایم که هم در داوطلبان فاز اول و هم در داوطلبان فاز دوم، آنتی بادی پس از تزریق واکسن افزایش می‌یابد؛ نتایج مربوط به ترشح آنتی بادی (پادتن) بسیار خوب بوده است و اکنون در فاز سوم، ما می‌دانیم که آنتی بادی در بدن افراد دریافت کننده واکسن کرونا افزایش می‌یابد بنابراین باید بررسی کنیم که آیا این آنتی بادی ترشح شده در بدن افرادی که واکسن را دریافت کرده‌اند مانع از بروز بیماری نیز خواهد شد یا خیر.

وی ادامه داد: در فاز اول، در ۹۱ درصد افرادی که دوز ۵ میکروگرم واکسن کوو ایران برکت به آن‌ها تزریق شده بود آنتی بادی به اندازه کافی، افزایش یافت. هدف از اجرای فاز سوم این است که مطمئن شویم که آیا این آنتی بادی ترشح شده، باعث حفاظت در برابر ویروس کرونا می‌شود یا خیر، یعنی در فاز سوم باید به این نتیجه برسیم که افراد واکسینه شده به بیماری مبتلا نمی‌شوند یا در صورت ابتلا به کرونا نیز، به بیماری شدید یا متوسط مبتلا نمی‌شوند.

احتمال درخواست مجوز مصرف اورژانسی واکسن کرونا

وی در پاسخ به این سؤال که واکسن برکت چه زمانی می‌تواند برای اخذ مجوز مصرف اورژانسی درخواست بدهد، تشریح کرد: طبق آنچه در پروتکل‌های بین المللی آمده است؛ اگر نیمی از داوطلبان وارد مطالعه و دو ماه پیگیری شوند و پس از مقایسه گروه افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند با افرادی که به آنها واکسن‌نما تزریق شده است، اثربخشی بالای ۵۰ درصد محرز شود؛ می‌توان تقاضای مجوز اورژانسی داشت.

وی افزود: بررسی میزان اثربخشی و مدت زمان پیگیری افراد داوطلب، تابعی از شرایط اپیدمیولوژیک جامعه است، یعنی در شرایطی که بروز بیماری زیاد است سرعت جمع‌آوری داده‌ها بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید تزریق واکسن به حدود ۱۰ هزار نفر از افراد داوطلب انجام و نتایج پیگیری شود تا برای دریافت مجوز اورژانسی اقدام کنیم.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ما در اردیبهشت ماه حداقل ۱۰ هزار نفر را وارد مطالعه فاز سوم خواهیم کرد. با اطلاعات مربوط به ۱۰ هزار نفر اول، بعد از چند هفته می‌توانیم درخواست دریافت مجوز مصرف اورژانسی به سازمان غذا و دارو بدهیم البته این مسئله وابسته به وضعیت اپیدمیولوژیک کرونا در کشور است، اما انتظار ما این است که در پایان خرداد، دیتای خود را جمع‌بندی و گزارش اولیه خود را به سازمان غذا و دارو ارائه کنیم.

تزریق دوز دوم واکسن برکت پس از ۲۸ روز

وی درباره جزئیات مطالعه فاز اول و دوم واکسن کوو ایران برکت گفت: ما در فاز اول، دو دوز ۳ میکروگرم و ۵ میکروگرم واکسن برکت و دو تواتر تزریق ۱۴ روز و ۲۸ روز را برای مطالعه انتخاب کردیم؛ با توجه به نتایج حاصل از مطالعه دریافتیم که دوز ۵ میکروگرم مطلوب‌تر است؛ برای دستیابی به فاصله زمانی مناسب بین تزریق دوز اول و دوز دوم، یک گروه جدا برای تحقیق داشتیم؛ حین مطالعۀ ما، مطالعات مختلفی در جهان انجام و نتایج آن‌ها در مجلات معتبر علمی چاپ شد و بر این اساس، مشخص شد که فاصله ۲۸ روز برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا، مطلوب‌تر از فاصله ۱۴ روز است بنابراین کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت به ما توصیه کرد که بر اساس مطالعات بین المللی، فاصله ۲۸ روز را برای تزریق دوز دوم در فاز دوم تست انسانی، در نظر بگیریم و به همین دلیل، گروه جدایی که برای بررسی فاصله زمانی دوز اول و دوم در نظر گرفته بودیم را حذف کردیم و واکسن کو ایران برکت در فاز دوم به ۲۸۰ نفر تزریق شد.

واکسن برکت تاکنون به چندنفر تزریق شده است؟

حسینی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند نفر واکسن برکت را دریافت کرده‌اند، بیان داشت: در فاز اول تست انسانی یک گروه ۵۶ نفره و یک گروه ۳۲ نفره از داوطلبان را وارد مطالعه کرده بودیم؛ در فاز دوم نیز ۲۸۰ نفر را وارد مطالعه کردیم که تاکنون در مجموع۳۶۸ نفر وارد مطالعات فاز اول و دوم واکسن برکت شده‌اند؛ البته هشت نفر از ۵۶ نفر و هشت نفر از ۳۲ نفر و یک پنجم ۲۸۰ نفر موردمطالعه "واکسن‌نما" دریافت کرده‌اند تا بتوانیم آنها را با گروهی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند مقایسه کنیم.

افزایش دقت و سرعت در مطالعه نخستین واکسن ایرانی کرونا

وی در پاسخ به این سوال که آیا فاز ۲ و ۳ ادغام شده است یا خیر تصریح کرد: بله؛ ما داده‌ها را به طور مستمر در اختیار کارشناسان وزارت بهداشت قرار می‌دهیم؛ آن‌ها به صورت پیوسته این اطلاعات را پایش می‌کنند و در عین حال که فاز دوم و سوم تلفیق شده و سرعت مطالعه افزایش یافته است دقت کارآزمایی بالینی و بررسی نتایج آن بالاست؛ نتایج به طور مداوم پایش و بررسی می‌شود و برای اینکه در زمان صرفه جویی شود، مطالعه به صورت تلفیقی انجام می‌شود.

چرا واکسن ایرانی کرونا روی تعداد بیشتری از داوطلبان تست نمی‌شود؟

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که "چرا به جای ۲۰ هزار نفر، واکسن را روی تعداد بیشتری از افراد مثلاً یک میلیون نفر تست نمی‌کنید؟" بیان کرد: عدم امکان افزایش افراد مورد مطالعه، به دلیل ملاحظات اخلاق پزشکی است. ما در فاز سوم تست انسانی قصد داریم اثربخشی واکسن را روی افراد آزمایش کنیم و بنابراین باید با حداقل تعداد افراد مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه، این آزمایش را انجام دهیم.

حسینی با ارائه مثالی تصریح کرد: اگر یک گروه تحقیقاتی، با وارد کردن ۱۰۰ نفر به یک مطالعه و تست انسانی، بتواند متوجه میزان اثربخشی دارو شود، استفاده از ۱۱۰ نفر برای مطالعه، در منافات با اخلاق پزشکی است.

آیا افراد واکسینه شده نیز به کرونا مبتلا می‌شوند؟

وی در پاسخ به این سؤال که آیا افراد واکسینه شده نیز ممکن است به کرونا مبتلا شوند، تصریح کرد: برای بررسی اثربخشی واکسن کرونا باید میزان و شدت بروز بیماری در افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند با افرادی که واکسن نما دریافت کرده‌اند مقایسه شود؛ یعنی میزان ابتلا به ویروس کرونا در گروه واکسینه شده با گروه واکسینه نشده مقایسه شود بنابراین مبتلا شدن به بیماری کرونا حتی بعد از تزریق واکسن، در تمام واکسن‌های تزریق شده در جهان دیده می‌شود اما آن‌چه دلگرم کننده است، کاهش مرگ و میر و شدت بیماری کرونا پس از دریافت واکسن است.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: نباید این تصور ایجاد شود که اگر کسی واکسن تزریق کند دیگر به هیچ عنوان به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شود، تمامی واکسن‌های کرونای تزریق شده در جهان، مواردی از ابتلا پس از تزریق واکسن را داشته‌اند؛ بنابراین بروز بیماری پس از واکسن کرونا در تمامی پلتفرم‌های واکسن کرونا رخ خواهد داد اما موارد شدید و مرگ کاهش خواهد یافت.

تزریق واکسن‌نما به یک سوم داوطلبان فاز سوم

وی گفت: در فاز سوم از هر سه نفر مورد مطالعه، دو نفر واکسن فعال و یک نفر پلاسیبو(واکسن‌نما) دریافت می‌کند تا اثربخشی واکسن در هر دو گروه بررسی شود.

آیا چالش انسانی در ایران اجرا می‌شود؟

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به اینکه آیا افراد پس از واکسینه شدن در مقابل ویروس کرونا قرار می‌گیرند تا اثربخشی واکسن بر آن‌ها مشخص شود؟ گفت: خیر! این مسئله که افراد پس از واکسینه شدن در تست انسانی، در معرض ویروس کرونا قرار بگیرند، چالش انسانی نامیده می‌شود. چالش انسانی در بیماری‌های بسیار کم‌خطر انجام می‌شود البته در بریتانیا چالش انسانی مجوز گرفت اما در کشور ما به دلیل ملاحظات اخلاقی، افراد واکسینه شده در معرض ویروس قرار نخواهند گرفت و برای آن برنامه‌ای نداریم.

واکسن برکت ویروس انگلیسی را خنثی میکند

حسینی درباره تأثیر واکسن کوو ایران برکت روی ویروس جهش یافته انگلیسی یادآورد شد: ما در فاز اول مطالعه بالینی، تستی را انجام دادیم که دریابیم آیا سرم(خون) داوطلبانی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند؛ ویروس جهش یافته انگلیسی را نیز خنثی می‌کند یا خیر که مشخص شد در محیط آزمایشگاهی، ویروس انگلیسی خنثی می‌شود

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ستاد اجرایی فرمان امام واکسن ایرانی کرونا واکسن کرونا ویروس کرونا سلامت پاسخ به این سوال واکسن کوو ایران برکت واکسن ایرانی کرونا فاز سوم تست انسانی دریافت کرده اند افراد واکسینه شده بیماری کرونا افرادی که واکسن واکسن کرونا اثربخشی واکسن داوطلبان فاز انسانی واکسن کرونا مبتلا چالش انسانی مورد مطالعه وارد مطالعه بروز بیماری ویروس کرونا تزریق واکسن افراد مورد واکسن برکت فاز دوم فاز سوم فاز اول تزریق دوز تزریق شده دوم واکسن آنتی بادی خواهد شد هزار نفر تزریق شد بالای ۵۰ یک گروه دوز دوم ۲۸۰ نفر ۹۱ درصد ۲۸ روز ۵۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو

یکی از فرماندهان ارتش بعث عراق با اشاره به شوکه شدن عراق از استراتژی که توسط فرماندهان نظامی ایران با محوریت فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس برای فتح خرمشهر و پس زدن بعثی‌ها از جنوب ایران در عملیات بیت المقدس در پیش گرفت، نسبت به ابعاد این استراتژی و تاثیر آن در رقم خوردن این فتح بزرگ سخن به میان آورد.   به گزارش «تابناک»؛ عملیات بیت‌المقدس، یکی از بزرگ‌ترین رویداد‌های نظامی تاریخ ایران و یکی از بزرگ‌ترین نبرد‌های تاریخ دفاع مقدس محسوب می‌شود. ۱۳۰ هزار رزمنده ایرانی در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ در محور اهواز، خرمشهر و دشت آزادگان با هدف آزادی بخش وسیعی از جنوب ایران و تمرکز عمده بر بازپس گیری خرمشهر، عملیاتی را آغاز کردند که سه هفته به طول انجامید و این روز‌ها مصادف با آخرین روز‌های این عملیات غرورآفرین است.


پس از پیشروی سریع رزمندگان ایران، نیروهای عراقی که شوکه شده بودند، مجبور به عقب نشینی از خرمشهر شدند تا در قالب عملیات دفاعی تلاش کنند دست کم مناطق اشغالی کمتری را از دست بدهند یا مواضعی را پس بگیرند. در اول خرداد ۱۳۶۱ ارتش عراق پاتک بزرگی را برای پس زدن نیروهای ایرانی شروع نمود. با وجود گستردگی این پاتک، نیروهای ایرانی توانستند در مقابل آن مقاومت کنند و سرانجام در سوم خرداد ۱۳۶۱ نیروهای ایرانی خرمشهر را که در روزهای ابتدای جنگ به اشغال ارتش عراق درآمده بود را آزاد نمودند. در هنگام شکست نیروهای عراقی بیش از ۱۹۰۰۰ سرباز عراقی به اسارت نیروهای ایرانی در آمدند. ایرانی‌ها همچنین مقادیر قابل توجهی مهمات و ادوات رزمی را به غنیمت گرقتند.   این عملیات به قدری بزرگ بود که پس از سال‌ها هنوز ناگفته‌های بسیاری برای آن وجود دارد تا جایی که بسیاری از فرماندهان عراقی نیز در این باره سخن گفته و مقاله‌ها نوشته‌اند که از زوایای مختلف به این موضوع پرداختند. همچنین علل مختلفی برای پیروزی ایران بیان کرده‌اند که یکی از مهم ترینش استراتژی طراحی شده توسط فرماندهان نظامی ایران با محوریت محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس که عراقی‌‌‌ها را شوکه کرده بود و یکی از مهم ترین دلایل این فتح بیان شده است.  

سرهنگ ستاد فکری حسین از فرماندهان نظامی عراق در زمان دفاع مقدس علل این موفقیت را برشمرده و در ابتدا و مهم ترین عامل را راهبرد نظامی نظامی ایران تلقی کرده که با ابتکار عمل فرماندهی سپاه در دوران دفاع مقدس طراحی و به همت فرماندهان دلاور و رزمندگان سلحشور ایران به اجرا درآمد.   آنچه در ادامه می‌خوانید علل این پیروزی از منظر «سرهنگ ستاد فکری حسین» از فرماندهان عراقی است: در ادبیات و عرف نظامی اصولی وجود دارد که تمام ارتش‌ها به عنوان شیوه‌ها و اسلوب رزم به آن‌ها تکیه می‌کنند. من در اثنای عملیات خرمشهر به عواملی برخوردم که تا حدودی در آزادسازی آن شهر سهیم بودند. این عوامل و عناصر در هر نبردی پایه و اصول هستند.

نیروهای اسلامی با به‌کارگیری آن عوامل توانستند دنیا را غافلگیر کنند و معادله جنگ را به نفع خود تغییر دهند، زیرا نبرد خرمشهر، یکی از بزرگ‌ترین نبرد‌ها در تاریخ معاصر است؛ این عملیات پشت صدام را شکست. بعد از آزادسازی خرمشهر ما تظاهر به توانمندی و پیروزی می‌کردیم، اما واقعیت اینکه پیروزی در خرمشهر و در شب آزادسازی آن به دست نیروهای اسلامی رقم خورد. منظور پیروزی در همه نبردهاست.

اما نیروهای اسلامی چگونه موفق شدند خرمشهر را آزاد سازند؟

به نظر ما عوامل مهمی وجود دارد که نیروهای اسلامی هنگام آماده شدن برای عملیات آن را در نظر گرفتند. این عوامل در موارد زیر نمایان است؛

۱ـ در عملیات پیشروی به سوی خرمشهر از عنصر غافلگیری به شکل مناسب استفاده شد. فرماندهی ما تصور می‌کرد که نیروهای اسلامی از سمت شهر پیشروی (حمله) خواهند کرد؛ اما نیروهای اسلامی پس از آنکه اقدام به کاهش سطح آب کردند، از طریق منطقه طاهری پیشروی و به این ترتیب، ما را غافلگیر کردند. این عملیات در حالی انجام شد که نیروهای ما از آن اطلاعی نداشتند.

۲ـ نیروهای اسلامی در استتار منطقه عبور موفق بودند؛ همچنین آن‌ها در عملیات احداث پل‌ها، مخفیانه و در سطحی وسیع موفق بودند.

۳ـ عملیات عبور دقیق و خارج از برد توپخانه‌ها و خمپاره‌ها انجام گرفت. این واقعیت نشان می‌دهد که نیرو‌ها با انضباط و مطیع فرماندهانشان بوده‌اند.

۴ـ نیروهای اسلامی پس از عبور به خاطر برخورداری از روحیه بالا، موفق شدند لایه دفاعی خط اول را پشت سر بگذارند و جاده خرمشهر ـ اهواز را تصرف کنند.

۵ـ نیروهای اسلامی هنگام پیشروی همه توان خود را متمرکز بر یک محور نکردند، بلکه در یک زمان از محورهای مختلفی استفاده کردند.

آن‌ها با رخنه در شمال خرمشهر در وضعیت بسیار مناسبی قرار گرفتند و موفق شدند آن رخنه را توسعه بدهند و به سوی مرکز شهر پیشروی کنند.

۶ـ نیروهای ما پس از آنکه از مرکز شهر بیرون رانده شدند، در خارج از شهر موضع گرفتند. این شرایط موجب شد، نیروهای ما بدون غذا، مهمات و سوخت بمانند. از این روی، در وضعیت مصیبت باری قرار گرفتند. البته این شرایط در پی عقب‌نشینی نیروهای ما از مواضع اصلی پیش آمد. نیروهای اسلامی هم از این موقعیت به نفع خود استفاده کردند و نیروهای عراقی را در محاصره کامل خود درآوردند، به نحوی که دیگر هیچ راهی برای آن‌ها نمانده بود؛ یا باید تسلیم می‌شدند یا مرگی سخت در انتظار آن‌ها بود.

در سایه این عوامل خرمشهر به دست نیروهای اسلامی آزاد شد. این افکار و نظریه‌ها محصول بررسی و تحقیق نبرد خرمشهر از ابتدا تا پایان آن به طور اختصاصی است. حق در صورتی که در پی آن طالبانی باشد از بین نمی‌رود.

فیلمی که در ادامه می‌بینید، گزارشی تصویری از عملیات آزادسازی خرمشهر و اتفاقات آن دوره است.   تعداد بازدید : 9811 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 کیفیت 284

دیگر خبرها

  • شرط موفقیت تیم ملی فوتسال در جام‌جهانی/ جلسه با تاج برای ماندن
  • برای موفقیت فوتسال در جام جهانی به امکانات زیادی نیاز است
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو
  • تبریک قهرمانی فوتسال توسط استقلال خوزستان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی