Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، حبیب مسیحی تازیانی در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای به بیان موضوعات و نکات مهمی پیرامون توسعه صنعتی استان و نسبت آن با مسائل زیست محیطی و و وضعیت هرمزگان در این بخش پرداخت.

برگزیده‌ای از این اظهارات در ادامه می‌آید: 

** شعار امسال روز زمین پاک، احیای زمین، افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار نام گرفته است و این مسأله نشان دهنده نقش و اهمیت توجه به محیط زیست در امر توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

** متأسفانه متوسط بارندگی در استان به 12 میلی‌متر نیز در سال 1399 و هفته‌های طی شده از سال 1400 نیز نرسید و این مسأله بار دیگر نگرانی عمیقی ناشی از خشکسالی و تبعات آن را بوجود آورده است. این خشکسالی نه تنها گونه‌های گیاهی و جانوری را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد بلکه فشار بر منابع محیطی را برای استخراج بیشتر آب از سفره‌های زیرزمینی به دنبال خواهد داشت که عوارض آن در گذر زمان خود را نشان می‌دهد.

** متوسط مصرف آب در کشورمان 180 لیتر در روز به ازای هر نفر است اما این میزان در هرمزگان 250 لیتر به ازای هر نفر است که نشان می‌دهد ما در زمینه مدیریت مصرف آب باید از الگوهای بهتری بهره بگیریم و همین طور در هدررفت آب نیز باید دقت بیشتری داشته باشیم تا این نعمت الهی به راحتی از دست نرود.

** توسعه صنعتی و اقتصادی در غرب بندرعباس باید با رعایت مسائل زیست محیطی باشد. این مسأله درباره توسعه صنعتی در غرب استان نیز صدق می‌کند. توسعه صنعتی غرب بندرعباس سبب تنش زیست‌محیطی خواهد شد و لذا باید صنایع مستقر در این منطقه با دقت هرچه بیشتری در مواجهه با طبیعت پیرامون خود اقدام کنند.

در غرب بندرعباس تاکنون با مدیریت مناسب صنایع موجود شاهد کمترین تنش زیست محیطی هستیم و جز نیروگاه بندرعباس که در زمستان ۸۰ درصد سوخت آن را مازوت تشکیل می داد دیگر با مشکل جدی رو به رو نبودیم.

** تعداد روزهای گرد و غباری سال ۹۹ در هرمزگان به ۱۵ روز رسید. اکنون پنج دستگاه سنجش آنلاین آلایندگی در استان هرمزگان در شهرستان های بندرعباس، بندرلنگه، بندرخمیر و جاسک مستقر است و به طور مستمر میزان آلایندگی‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد.

 ** میزان پسماند های شهری و روستایی هرمزگان در سال گذشته به ۱۲۳۰ تن رسید که کاهش آن نشان دهنده فرهنگسازی مناسب و عملکرد مطلوب گروه های مردمی بوده است.

** میزان آلودگی فاضلاب بندرعباس ۵ برابر استاندار جهانی است و امیدواریم با دستورات استاندار و تاسیس شرکت زیرساخت خلیج فارس و همکاری بنگاه های اقتصادی شاهد اتفاقات مناسبی در زمینه تصفیه فاضلاب بندرعباس در آینده ای نزدیک باشیم.

** خور گورسوزان و ساحل سورو بندرعباس بیشترین تنش آلودگی در ساحل بندرعباس را دارند.

** در ماجرای تلف شدن ماهی‌ها در ساحل جاسک در نمونه برداری از اجساد ماهیان و حتی رسوبات منطقه‌ای هیچ آلودگی نفتی مشاهده نشد و اگر آلودگی نفتی وجود داشت باید در اجساد نمونه گرفته شده مشاهده می شد. در مرحله دوم نیز بین ۸۰ تا ۱۰۰ تن ماهی در ساحل جاسک از بین رفت. بررسی‌های ما نشانگر آن است که علت این تلف شدگی، صید و صیادی بوده و بررسی‌های ما نشان داد که 24 ساعت از صید این ماهی‌ها گذشته بود.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست هرمزگان آلودگی نفتی توسعه زیست محیطی هرمزگان مرگ ماهی ها در ساحل جاسک توسعه صنعتی زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۲۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، فاروق سلیمانی گفت: در راستای فرهنگ سازی و اشاعه فرهنگ زیست محیطی در بین دانش آموزان با همکاری اداره آموزش و پرورش در هفته زمین پاک برنامه های زیست محیطی در مدارس شهر و روستای این شهرستان برگزار می گردد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد هدف از این آموزشها را آگاهی بخشیدن و نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در کودکان عنوان کرد و گفت: این آموزشها با موضوعات زیست محیطی در خصوص مدیریت پسماند، تفکیک از مبدا ، بازیافت، خطرات پلاستیک و کیسه های پلاستیکی برای دانش آموزان ارائه می شود.

دیگر خبرها

  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان