Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@03:42:16 GMT

هشدار درباره خاموشی‌های ناشی از کم‌آبی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۳۷۷۰

هشدار درباره خاموشی‌های ناشی از کم‌آبی

با افزایش دما در کشور، شیب مصرف برق نیز صعودی شده است و به گفته مدیران توانیر شاهد افزایش ۲۶ درصدی مصرف برق در کشور هستیم که این رقم در به نسبت سال‌های گذشته رشد محسوسی داشته است.

این افزایش مصرف علاوه بر سیستم‌های سرمایشی به دلیل شیوع کرونا و توصیه به مردم برای ماندن در منازل خود تشدید شده است.

در کنار استفاده از سیستم‌های سرمایشی، با افزایش ارزش ارزهای دیجیتال، میزان سرمایه گذاری برای احداث مراکز استخراج ارز افزایش یافته و علاوه بر آن استفاده غیرمجاز از شبکه برق به منظور تولید رمز ارز نیز افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر افزایش مصرف برق در کشور، با کاهش بارندگی میزان تولید برق‌آبی‌ها حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است که این موضوع می‌تواند فشار مضاعفی را به توانیر برای تأمین برق پایدار وارد کند.

با توجه به شیوع بیماری کرونا و نیاز مراکز درمانی به برق پایدار برای درمان بیماران، با رعایت نکاتی می‌توان ضمن مدیریت مصرف، از تخفیفات وزارت نیرو برای مشترکان کم مصرف برخوردار شد.

کاهش ۴۰ درصدی تولید انرژی برق‌آبی در کشور


مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به وضعیت شبکه برق اظهار کرد: با کاهش سطح آب مخازن سدها، به دلیل کاهش ۳۵ درصدی بارندگی، شرایط سختی را به لحاظ استفاده از انرژی برق‌آبی‌های برای تامین نیاز شبکه توزیع پیش رو داریم.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی بارش در کشور اظهار کرد: میزان تولید انرژی‌های برق‌آبی‌ حدود ۴۰ درصدی کاهش یافته است و این موضوع در کنار افزایش دما، بیماری کرونا و استخراج ارز دیجیتال شرایط را برای تامین برق پایدار را با چالش همراه کرده است.

رجبی مشهدی با بیان اینکه به دنبال تأمین کسری برق ناشی از کمبود انرژی‌های برق‌آبی هستیم، گفت: برای مقابله با رمز ارزهای غیر مجاز اقداماتی صورت گرفته است و تمام تلاش خود را برای جمع آوری دستگاه‌هایی که از تعرفه‌های خانگی و صنعتی برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، انجام خواهیم داد.

به گفته وی، در هشت ماهه گذشته با شناسایی مراکز غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال از استفاده ۳۱۰ مگاوات برق به صورت غیرمجاز جلوگیری شده است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه برق نقاط حادثه خیز کاهش نخواهد یافت، ادامه داد: طرح یک در میان روشنایی معابر، به منظور تعدیل روشنایی در جاده‌های بین شهری در دستور کار قرار گرفته است که این موضوع با رعایت نکات ایمنی و حفظ روشنایی معابر صورت می‌گیرد.
وی افزود: با استفاده از هوشمندسازی به دنبال رصد مصرف برق در ادارات و دستگاه‌های دولتی هستیم که طی آن مقرر شده دستگاه‌های اداری برق مصرفی خود را در ساعات پیک روز ۵۰ درصد و در ساعات دیگر شبانه روز ۱۰ درصد کاهش دهند.
رجبی مشهدی بیان کرد: با آغاز گرمای زود و افزایش ۵ درجه‌ای دما، میزان مصرف برق حدود ۲۲ درصد افزایش یافته که رقم بی سابقه‌ای در کشور است.
به گفته وی؛ بخشی از افزایش مصرف برق به دلیل کمبود بارش و به تبع آن استفاده زودهنگام از چاه‌های کشاورزی است
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: به اِزای افزایش یک درجه‌ای دما، میزان مصرف برق حداقل هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.
وی افزود: سهم مصرف برق سیستم‌های سرمایشی در تابستان به ۲۴ هزار مگاوات می‌رسد که در صورت تنظیم کولرهای گازی بر روی درجه ۲۴ و استفاده از دور معمولی کولرهای آبی، مشکلی در تامین برق پایدار در شبکه نخواهیم داشت.
رجبی مشهدی افزود: برای مدیریت اوج بار در تابستان نیاز است، مشترکان استفاده از وسایل پرمصرف را به ساعات غیر پیک موکول کنند و با استفاده از روشنایی بهینه در منازل نسبت به مدیریت مصرف برق اقدام کنند.
سخنگوی صنعت برق گفت: با مدیریت مصرف از سوی مشترکان علاوه بر تامین پایدار برق، مشترکان از تخفیف‌های توانیر به منظور صفر شدن هزینه‌های برق بهره‌مند خواهند شد.

با توجه به کمبود تولید برق، نقش مشترکان در مدیریت مصرف به منظور جلوگیری از خاموشی های اقدامی حیاتی است.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1508249

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انرژی برق نیروگاه برق کم آبی خشکسالی سخنگوی صنعت برق مدیریت مصرف استخراج ارز رجبی مشهدی برق پایدار مصرف برق برق آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۳۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب

مدیر کل هواشناسی استان تهران با اشاره به وضعیت بارش و دمای پایتخت گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته (۱۶ اردیبهشت) نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر کاهش بارش و ۲ درجه سلسیوس افزایش دما ثبت شده است.   مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا افزود: از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲) تا روز گذشته ( ۱۶ اردیبهشت) در استان تهران به‌صورت پهنه‌ای ۱۴۷ میلیمتر باران باریده است این در حالیست که میانگین بلندمدت بارش ۲۳۷ میلی‌متر است بنابراین تهران ۸۹ میلی‌متر معادل با ۳۸ درصد نسبت به شرایط نرمال بارش کمتری دریافت کرده است.    وی اضافه کرد: استان تهران نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۱۰ درصد افزایش بارش داشته است البته ملاک بارش، میانگین بلندمدت است بنابراین بارندگی‌های اخیر نتوانسته کاهش بارش انباشته را جبران کند.   غلامی با اشاره به وضعیت دما در سال زراعی جاری تا روز گذشته گفت: طی این مدت همراه با کاهش بارش، افزایش دما در سطح استان داشته‌ایم، به‌گونه‌ای که دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۹ درجه سلسیوس و نسبت به سال قبل ۱.۳ درجه سلسیوس بیشتر شده است. این وضعیت موجب افزایش تبخیر آب سطحی می‌شود و منابع آبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.   وی اضافه کرد: طبق جدیدترین پیش‌بینی‌های فصلی تقریباً تا اوایل خرداد ماه به‌طور متناوب در سطح استان بارندگی داریم که غالباً به‌صورت رگباری و پراکنده به‌ویژه در ساعات پایانی روز و طی شب خواهد بود. تا پایان هفته جاری نیز به تناوب رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.   غلامی تاکید کرد: بارش‌های بهاری نمی‌تواند کاهش بارندگی استان را جبران کند چراکه عمده بارش مربوط به پاییز و زمستان است از سوی دیگر متوسط دما طی دو ماه آینده ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بیش از وضعیت نرمال خواهد بود.   مدیر کل هواشناسی استان تهران درباره وضعیت بارش پایتخت در سال زراعی جاری گفت:  از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته در تهران نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر و نسبت به سال قبل ۵۰ میلیمتر کاهش بارش داشته‌ایم این در حالیست که  در سطح استان با افزایش بارش نسبت به سال گذشته روبرو بوده‌ایم.    به گفته غلامی، دمای پایتخت نسبت به بلندمدت ۲ درجه سلسیوس و نسبت به سال گذشته ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش یافته است.   وی تاکید کرد: با توجه به کاهش بارش و افزایش دما، صرفه‌جویی در مصرف آب چه در بخش خانگی و چه در بخش تخصصی مانند صنایع و کشاورزی توصیه می‌شود علاوه بر آن لازم است مدیریت منابع و مصارف آب در دستور کار قرار گیرد.   مدیر کل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: زمانی که بارش پیش‌بینی می‌شود لزومی ندارد شهرداری نسبت به آبیاری فضای سبز یک روز قبل از بارندگی اقدام کند علاوه بر آن بخش کشاورزی می‌تواند با توجه به بارش‌ها یک نوبت از آبیاری را به تعویق بیندازد.   غلامی در پایان اظهارکرد: توجه به پیش‌بینی و هشدارهای هواشناسی به  کشاورزان و بخش‌های اجرایی که داده‌های هواشناسی روی عملکردشان تاثیر مستقیم دارد، توصیه می‌شود و متناسب با آن برنامه‌ریزی کنند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است