Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) از سال ۱۹۹۵ میلادی ۲۳ آوریل هر سال را به عنوان روز جهانی کتاب نامگذاری کرد تا مردم را ترغیب کند برای پرکردن اوقات فراغت خود کتاب بخوانند.

دیروز جمعه (۳ اردیبهشت) جهان برای بیست‌وششمین بار این روز را گرامی داشت آن هم در شرایطی که با شیوع کرونا و حذف تفریحاتی چون رستوران و کافه‌گردی و فیلم دیدن در سینماها، مردم جهان برای پر کردن اوقات فراغت خود به کتابفروشی‌های آنلاین (برخط) یا کتابخانه‌هاشان روی آورده و آمار مطالعه در بسیاری از کشورها بالا رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه نشنال روز گذشته به مناسبت روز جهانی کتاب فهرستی از ده کتاب پرفروش تاریخ منتشر کرد که پیشتازی آثار فانتزی در آن به خوبی مشهود است. در ادامه این فهرست را با هم مرور می‌کنیم:

۱. دن کیشوت

رمان کلاسیک دن‌کیشوت به قلم میگوئل د سروانتس در صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب های تاریخ جای می‌گیرد که البته با روز جهانی کتاب مناسبت دارد چون این روز در اصل برای بزرگداشت سالمرگ این نویسنده شهیر اسپانیایی به این نام انتخاب شد.

این رمان که در سال ۱۶۰۵ برای اولین بار منتشر شد به عنوان اولین رمان مدرن شناخته می‌شود و تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفته است.

۲. داستان دو شهر

داستان دو شهر به قلم چارلز دیکنز، نویسنده برجسته انگلیسی، با بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه فروش، در رتبه دوم این فهرست قرار می‌گیرد. ماجراهای این رمان تاریخی که در سال ۱۸۵۹ میلادی منتشر شد، در لندن و پاریس قبل و بعد از انقلاب فرانسه اتفاق می‌افتد. این رمان بین مردم محبوبیتی بی چون و چرا دارد و تاکنون چند فیلم، سریال، برنامه رادیویی و نمایش تئاتر با اقتباس از آن ساخته شده است.

۳. ارباب حلقه‌ها

ارباب حلقه ها از جی. آر. آر. تالکین در سال ۱۹۵۴ منتشر شد و دروازه‌ای به روی یک دنیای کاملا جدید به نام سرزمین میانی باز کرد. اُرک‌ها، الف‌ها، کوتوله‌ها و هابیت‌ها هر کدام با فرهنگ، زبان و شیوه زندگی خاص خود در این دنیای تخیلی زندگی می‌کردند و همه‌چیز به طرز اعجاب آوری واقعی به نظر می‌رسید. این سه گانه یکی از پرجزئیات‌ترین رمان‌های تاریخ است و تاکنون بیش از ۱۵۰ نسخه آن به فروش رفته است.

۴. شازده کوچولو

رمان شازده کوچولو که در سال ۱۹۴۳ از آنتوان دوسنت اگزوپری نویسنده و خلبان فرانسوی منتشر شد، با کاراکترهای خارق العاده از خود شازده کوچولو گرفته تا پادشاه بدون رعیت، تاجری که در سودای مالکیت ستاره هاست، یک روباه سخنگو و گلش، خواننده را در یک ماجراجویی از جنس عشق و فقدان با خود همراه می‌کند. این رمان ماندگار تاکنون بیش از  ۱۴۰ میلیون نسخه فروش کرده است.

۵. هری پاتر و سنگ جادو

رمان هری پاتر و سنگ جادو که آغازگر یک جریان فرهنگی مدرن بود و خالقش را به یکی از ثروتمندترین زنان جهان تبدیل کرد، از سال ۱۹۹۷ که چاپ شد تاکنون بیش از ۱۲۰ نسخه فروش کرده است. البته این حقیقت که این کتاب به ۸۰ زبان ترجمه شد هم چندان در این فروش بالا بی‌تاثیر نبود. مجموعه ۱۳ جلدی هری‌پاتر یکی از پرفروش‌ترین مجموعه رمان‌های تاریخ است و تاکنون در مجموع ۵۰۰ میلیون نسخه از آن در جهان خریداری شده است.

۶. هابیت

رمان هابیت از جی. آر. آر تالکین که پیش‌درآمدی بر مجموعه ارباب حلقه‌ها بود در سال ۱۹۳۷ منتشر شد. این کتاب به عنوان یکی از بهترین آثار فانتزی تاریخ شناخته می‌شود و تاکنون بیش از ۱۰۰ نسخه از آن به فروش رفته است.

۷. سپس هیچ‌کدام باقی نماندند

سپس هیچ‌کدام باقی نماندند آگاتا کریستی، پرفروش‌ترین کتاب معمایی جهان است. تاکنون چند فیلم، سریال، برنامه رادیویی و نمایش تئاتر براساس این رمان ساخته شده است. بازی ویدئویی خانه مرموز (Mystery House) محصول سال ۱۹۸۰ نیز براساس همین رمان ساخته شد. تاکنون بیش از ۱۰۰ نسخه از زمان سپس هیچکدام باقی نماندند کریستی به فروش رفته است.

۸. رویای تالار سرخ

رویای تالار سرخ (Dream of the Red Chamber) اثر سائو شچین نویسنده قرن هجدهمی چینی، یکی از شاهکارهای ادبیات کلاسیک چین به شمار می‌رود. دو فرضیه درباره این کتاب وجود دارد اول این داستان آن زندگینامه خود نویسنده است و دوم این که داستان زندگی شاعر قرن هفدهمی نالان هیسنگ ته را روایت می‌کند. رویای تالار سرخ برای توصیفات دقیقی که درباره ساختارهای اجتماعی و زندگی در چین تحت حکمرانی سلسله چینگ ارائه داده، تحسین می‌شود. تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه از این کتاب فروش رفته است.

۹. شیر، ساحره و کمد لباس (جلد دوم ماجراهای نارنیا)

رمان شیر، ساحره و کمد لباس نوشته سی. اس. لوییس هم برای خوانندگان بزرگسال و هم مخاطبان جوان، چیز زیادی برای ارائه دارد. این رمان روایتگر داستان چهار خواهر و برادر است که از طریق یک کمد لباس قدیمی به دنیای دیگری قدم می‌گذارند. شیر، ساحره و کمد لباس در سال ۱۹۵۰ منتشر شد و تاکنون بیش از ۱۰۰ نسخه از آن به فروش رسیده است.

۱۰. کد داوینچی

رمان هیجانی کد داوینچی اثر دن براون وقتی در سال ۲۰۰۳ برای اولین بار منتشر شد در جهان حسابی محبوب شد و روحیه نمادشناسی را در همه ما بیدار کرد. این رمان با عرضه یک تاریخ دینی جایگزین، توجه مخاطبان را به داستان جام مقدس و نقش مریم مجدلیه در زندگی عیسی مسیح جلب کرد. کد داوینچی به ۴۴ زبان ترجمه شده و تاکنون بیش از ۸۰ نسخه آن به فروش رفته است.

برچسب‌ها ادبیات جهان کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ادبیات جهان کتاب کتابخوانی ادبیات جهان کتاب کتابخوانی اخبار کنکور تاکنون بیش از ۱۰۰ فروش رفته تاکنون بیش پرفروش ترین میلیون نسخه نسخه از آن آن به فروش کمد لباس منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۴۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • سریال قطب شمال اقتباسی از رمان کنت مونت کریستو یا نسخه ایرانی یک سریال ترکی؟
  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • برادران وارنر موفق‌ترین استودیوی سال/فروش قابل توجه۲ فیلم فانتزی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی