Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: سفر محرمانه رئیس سازمان «سیا» به افغانستان، درخواست ریاض برای توافقی قوی تر با ایران، اخراج دیپلمات‌های روسی از سوی اسلواکی، سفر قریب‌الوقوع ولیعهد ابوظبی به قاهره و سفر رئیس ستاد ارتش اسرائیل به امریکا از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سفر محرمانه رئیس سازمان «سیا» به افغانستان

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع آگاه گزارش داده که همزمان با اعلام خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان «ویلیام برنز» رییس سیا به تازگی به صورت محرمانه از افغانستان دیدار کرده است.

هدف از این سفر  چگونگی سپردن مسوولیت واحدهای ویژه ضدتروریسم به افغانستان عنوان شده است.

به گفته آسوشیتدپرس، همچنین یک مقام ارشد نظامی افغانستان نیز گفته است که پیش از این 2 واحد از 6 واحد ضد تروریسم که توسط سیا آموزش و تجهیز شده بودند به نیروهای امنیتی این کشور واگذار شده است.

این رسانه آمریکایی همچنین گزارش داد که سازمان سیا درخواست این شبکه برای اظهار نظر درباره این سفر برنز را رد کرده است.

بنابر اعلام این منابع آگاه،  سفر رئیس سیا هفته گذشته و به صورت محرمانه صورت گرفته و در جریان این سفر برنز به مقامات افغانستان اطمینان داده است که آمریکا از تلاش‌های ضدتروریسم در این کشور ادامه حمایت خواهد کرد.

مشخص نیست که رئیس سیا با کدام یک از مقامات افغان دیدار کرده است، اما گفته شده که آمادگی افغانستان برای خروج نیروهای نظامی آمریکایی مورد بحث قرار گرفته است.

سازمان سیا به صورت محرمانه واحدهای ضدتروریسم در افغانستان را آموزش و تجهیز کرده و در عملیات مختلف از این نیروهای استفاده کرده است. هم اکنون 6 واحد از این نیروهای در کنر، پکتیا، قندهار، کابل، خوست و ننگرهار مستقر هستند و قرار است به مرور کنترل این نیروها به دولت افغانستان واگذار شود.

پیش از این بایدن، رئیس جمهور آمریکا ضمن اعلام خبر خروج کامل نظامیان این کشور از افغانستان گفته بود که مهمترین هدف حمله به افغانستان یعنی جلوگیری از عملیات تروریستی از خاک این کشور علیه آمریکا تامین شده است.

درخواست ریاض برای توافقی قوی تر با ایران

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، دیروز (جمعه)، گزارش داد که «عبدالله بن یحیی المعلمی» نماینده دائم این کشور در سازمان ملل متحد در بخشی از سخنرانی خود در جریان نشست مجازی روز گذشته شورای امنیت به موضوع توافق هسته‌ای ایران پرداخته است.

نماینده عربستان سعودی در جریان سخنرانی خود از ایران خواسته از آنچه آن را تنش خوانده، بپرهیزد و «امنیت و ثبات منطقه را بیش از این به خطر نیندازد» و «به صورت جدی»‌ وارد مذاکرات هسته‌ای جاری شود.

طبق این گزارش، ریاض بر «لزوم دست‌یابی جامعه بین‌الملل به یک توافق با عوامل‌ تعیین‌کننده قوی‌تر و طولانی‌تر» تأکید کرده و همچنین ضمن اتهام‌ز‌نی به ایران مبنی بر تلاش برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای و توسعه قدرت‌های لازم در این خصوص، خواستار «پایش و زیرنظر گرفتن [اقدمات ایران]» شده است.

عربستان سعودی همچنین درخواست کرده که نگرانی عمیق کشورهای منطقه از آنچه گام‌های تنش‌زای ایران برای متزلزل ساختن امنیت و ثبات در منطقه خوانده شده، در نظر گرفته شود.

این اظهارات در حالی علیه ایران مطرح شده است که وزارت خارجه عربستان سعودی اخیرا نیز در واکنش به تصمیم ایران برای آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی، بیانیه‌ مشابهی در این خصوص صادر کرد.

بیانیه ریاض پس از آن بود که «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزات امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کشورمان از آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی خبر داد و گفت: «ایران امروز در نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که غنی سازی ۶۰ درصدی را آغاز می‌کند».

اخراج دیپلمات‌های روسی از سوی اسلواکی

وزیر خارجه اسلواکی امروز (شنبه) گفت، اسلواکی تصمیم گرفته تا سه کارمند سفارت روسیه را به دلیل آنکه سرویس‌های ویژه اطلاعاتی دولت براتیسلاوا به آنها مظنون شدند، اخراج کند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، روز جمعه ادوارد هگر، نخست وزیر اسلواکی گفت، سه دیپلمات روس در براتیسلاوا باید ظرف یک هفته این کشور را با توجه به اوضاع ژئوپلیتیکی و اوضاع پیش آمده در جمهوری چک ترک کنند.

ایوان کورچوک، وزیر امور خارجه اسلواکی اعلام کرد، این کشور اقدامی سریع و قوی در حمایت از جمهوری چک بابت تنش اخیر دیپلماتیک با مسکو انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: سرویس‌های ویژه اسلواکی در حال نظارت بر فعالیت‌های سرویس‌های ویژه خارجی در قلمروی خود هستند. آنها به صورت مرتب این کار را انجام می‌دهند.

وزیر خارجه اسلواکی افزود:‌ ما اخیرا اطلاعاتی از سوی سرویس‌های ویژه خود دریافت کرده‌ایم که سه کارمند سفارت روسیه در براتیسلاوا بر اساس اصول دیپلماتیک رفتار نمی‌کنند.

به گفته این مقام ارشد وزارت خارجه اسلواکی، این تصمیم در اخراج این سه دیپلمات روس در ارتباط با اوضاع در جمهوری چک است که در آن ۱۸ دیپلمات روس اخیرا اخراج شدند.

وی ادامه داد: ما بر اساس اطلاعات واصله از سوی سرویس‌های ویژه خود عمل می کنیم. این یک تصمیم مستقل است. اما مشخص است که ما در پی در خواست جمهوری چک برای نشان دادن همبستگی خود با این کشور دست به این اقدام زده‌ایم.

سفر قریب‌الوقوع ولیعهد ابوظبی به قاهره

منابع دیپلماتیک مصر اعلام کردند، ولیعهد ابوظبی به زودی به منظور دیدار و رایزنی با رئیس جمهوری مصر به قاهره می‌رود.

به نقل از العربی الجدید، منابع دیپلماتیک مصر اعلام کردند، محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی به زودی به منظور دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر به قاهره سفر و در خصوص مسائل مهم و مورد توجه دو کشور در دوره کنونی و راه حل‌های پیشنهادی برای حل برخی مشکلات که اخیرا در روابط دوجانبه به وجود آمده، رایزنی خواهد کرد.

منابع همچنین اعلام کردند، ارتباط قوی و مستحکمی بین سفر بن زاید به قاهره در روزهای آینده و ابتکار عملی که امارات اخیرا برای حل پرونده سد النهضه اعلام کرده است، وجود دارد.

طبق گزارش منابع مذکور، ولیعهد ابوظبی و رئیس جمهوری مصر همچنین در خصوص لیبی، پیشرفت در روابط مصر و ترکیه و همچنین سرمایه‌گذاری‌های امارات در مصر به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

در ماه گذشته، امارات تلاش‌های مخفیانه‌ای برای متقاعد کردن مصر و سودان در مورد راه‌حل‌های فنی غیر ریشه‌ای انجام داد که اتیوپی می‌توانست در هر صورت اقدام به آب گیری دور دوم کند و مانع وارد شدن ضرر به سودان و مصر به صورت موقت شود.

اختلافات بین مصر و امارات در خصوص این پرونده هنوز علنی نشده است اما نشانه‌های واضحی از تنش میان دو کشور طی دو سال گذشته در سطوح مختلف وجود داشته و تنش مخفیانه‌ای بین قاهره و ابوظبی در تعدادی از زمینه‌های سیاسی و اقتصادی وجود داشته است که بارزترین این اختلافات بر سر طریقه تعامل با پرونده لیبی، خروج سرمایه‌گذاران اماراتی از چندین پروژه به ویژه در پایتخت اداری جدید و عقب نشینی از سرمایه‌گذاری‌هایی که قبلاً به آنها وعده داده شده بود، کمک نکردن امارات به مصر در زمینه بحران شیوع ویروس کرونا و کند شدن روند ارسال واکسن‌ها و افزایش زمزمه ها در خصوص همکاری با رژیم صهیونیستی برای اجرای پروژه‌های لجستیک است که تاثیر منفی بر بخش‌های مختلف مصر و مهم‌ترین آن کانال سوئز خواهد گذاشت.

سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دستکم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد.

در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تامین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.

سفر رئیس ستاد ارتش اسرائیل به امریکا

رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند که رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی صبح یکشنبه اولین سفر خود به آمریکا را خواهد داشت.

به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که این سفر آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی پنج روز به طول می‌انجامد که وی طی این سفر با لوید آستین، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و کنت مک کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) و ریچارد کلارک، فرمانده فرماندهی عملیات ویژه دیدار می‌کند.

این شبکه در ادامه اعلام کرد که در این دیدارها، تمامی چالش‌های امنیتی مشترک، تقویت همکاری امنیتی و نظامی دو طرف و نیز پرونده هسته‌ای ایران و آنچه که این شبکه «تهدیدهای ایران در خاورمیانه» به صورت کلی و علیه اسرائیل به صورت ویژه خواند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی رستم قاسمی دعای روز یازدهم رمضان افغاستان ایران روسیه اسرائیل امریکا عربستان اسلواکی مصر گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی رستم قاسمی دعای روز یازدهم رمضان ولیعهد ابوظبی رژیم صهیونیستی سرویس های ویژه رئیس ستاد ارتش عربستان سعودی خارجه اسلواکی جمهوری چک هسته ای قوی تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۴۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم

از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، شرایط منطقه ای و جهانی، شاهد تغییراتی بوده است که این تغییرات در امتداد تغییرات نظام جهانی قرار دارد.

سرویس جهان مشرق - مایکل پلیورت کارشناس مسائل اروپای شرقی، تحلیگر سیاسی، دیپلمات سابق اسرائیلی در مسکو، در گزارشی به مسئله نظم جدید جهانی و تغییرات قابل توجه در روابط اسرائیل با روسیه، همزمان با تغییرات روابط ایران و روسیه نسبت به سال‌های گذشته میپردازد. پلیورت در این گزارش می نویسد:

از زمان وقایع ۷ اکتبر، نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان به واقعیت جدیدی رسیده است. این واقعیت، تا حد زیادی، از فوریه ۲۰۲۲ - تقسیم جهان به بلوک های جدید - شروع به شکل گیری کرد. کشورهای غربی، اوکراین، اسرائیل، استرالیا و آرژانتین، در برابر روسیه، چین، ایران، برزیل، آفریقای جنوبی و کره شمالی. در ۱۳ اکتبر، رئیس جمهور روسیه، در جریان سفر خود به بیشکک، اولین سفر خارج از مرزهای روسیه پس از صدور حکم بازداشت بین المللی از سوی دادگاه کیفری لاهه، پوتین بیشتر سخنرانی خود را به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان اختصاص داد.

پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود آمد

پوتین گفت: «اسرائیل یک حمله بی‌سابقه از سوی حماس را تجربه کرده است. غیرقابل قبول است که غزه مانند لنینگراد در جنگ جهانی دوم در محاصره باشد». وی افزود: «دلیل اصلی این رویدادها شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه» است. از ماه اکتبر، مقامات ارشد دولت روسیه و شخص پوتین اغلب به جنگ در خاورمیانه اشاره کرده و آن را به عنوان نمونه ای از شکست "نظم آمریکا"، "شکست جهان تک قطبی" ذکر کرده اند.»

در کلام، آنها از خشونت بین طرفین ابراز تاسف می کنند، اما در واقع تنش در مناطق ما به خوبی به نفع روسیه است. چرا؟ دولت های غربی را از هم جدا می کند، توجه و منابع عظیم آن را از جبهه اوکراین منحرف می کند و معضلات دشواری را در مورد اولویت بندی جبهه ها ایجاد می کند.

در واقع دو موضوع، روابط روسیه و اسرائیل را شکل می دهد - جنگ در اوکراین و اتحاد سیاسی با ایران. هر دو یک تهدید واقعی برای امنیت ملی ما هستند. دو سال پیش، اسرائیل از ترس واکنش روسیه، به بی طرفی عملی در رابطه با جنگ در اوکراین پایبند بود. اسرائیل کمک های بشردوستانه و غیرنظامی ارائه کرد، اما تا به امروز از ارائه سیستم هایی که توسط روس ها به عنوان عبور از خط قرمز تلقی شود، خودداری کرده است.

انتظار اسرائیل نیز این بود که روس ها نیز از انتقال سلاح های قدرتمند به دشمنان ما خودداری کنند. یک مقام ارشد اسرائیلی بسیار به من گفت: "بدیهی است که ما انتظار طرفداری از اسرائیل از سوی روس ها را نداریم، اما احتمال آسیب به ما از سوی آنها بی نهایت است."

از آن زمان این موقعیت به سختی تغییر کرده است - هیچ انتظاری برای بهبود روابط وجود ندارد، بلکه تلاشی برای جلوگیری از وخامت شرایط است. برای روس ها، اسرائیل پیوست نظامی و سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه است. نگرش نسبت به ما برگرفته از رابطه بین ابرقدرت هاست. آنچه در دو سال گذشته تغییر کرده است، روابط ایران و روسیه است - و از آن زمان به بعد فقط عمیق تر شده است.

سکوت عمیق پوتین در مورد حمله ایران به اسرائیل، حمایت از حمله ایران به اسرائیل توسط سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و بسیج کانال های تبلیغاتی دولت روسیه علیه اسرائیل که به ادعای آنها، اسرائیل "استانداردهای دوگانه" را اعمال میکند، همه نشان می دهد که اتحاد روسیه و ایران در حال تشدید است. بخش عمده همکاری ها در حوزه نظامی و سیاسی است، اما در سال های اخیر افزایش محسوسی در روابط اقتصادی بین کشورها مشاهده نشده است.

به عقیده من، تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، محتمل ترین سناریو این است که وخامت روابط اسرائیل با روسیه ادامه خواهد داشت. پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود می آید و بادهایی که در روابط بین الملل می وزد قوی‌تر از ماست. بهتر است به این ایده عادت کنیم که در آینده قابل پیش بینی هیچ نکته خوبی از بزرگترین کشور جهان برای ما وجود نخواهد داشت. تصادفی نیست که پهپادهای ایرانی هم به اوکراین و هم به اسرائیل حمله می کنند. شاید این فرصتی نیز باشد تا به خود یادآوری کنیم که می خواهیم به کدام بلوک تعلق داشته باشیم و از چه ارزش هایی نمی توانیم دست بکشیم.

دیگر خبرها

  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • حماس پیشنهاد مصر را پذیرفت؛ بهترین است | توافق قریب‌الوقوع است؟
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار