Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@20:38:11 GMT

سناریوی انحلال حشد شعبی با طراحی خارجی و اجرای داخلی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۴۸۳۷

سناریوی انحلال حشد شعبی با طراحی خارجی و اجرای داخلی

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل رامین حسین آبادیان: طی روزهای اخیر جنجال فراوانی در محافل سیاسی عراق پیرامون احتمال انحلال «حشد شعبی» به پا شده است. در طول این مدت برخی از سیاستمداران عراقی بر لزوم انحلال گروه مقاومتی حشد شعبی که نقش مهمی در نبرد با تروریسم تکفیری داعش و شکست آن داشته است، تأکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات واکنش‌های تندی را در محافل سیاسی عراق به دنبال داشت.

تلاش برای پیاده سازی سناریوی انحلال حشد شعبی درحالی است که طبق مصوبه رسمی پارلمان عراق، این گروه جزئی جدایی‌ناپذیر از نیروهای مسلح عراق محسوب می‌شود در همین ارتباط، «ابوعلی العسکری» مسئول امنیتی کتائب حزب الله عراق اعلام کرد: «حشدشعبی هرگز منحل نخواهد شد و حتی اگر به فرض محال چنین اتفاقی روی دهد، مقاومت اسلامی، رزمندگان حشد شعبی با تمام گروه‌ها و تخصص‌هایشان را در خود جای خواهد داد».

وی افزود: «ما سلاح خود را هرگز جز به دست امام زمان (عج) نخواهیم داد؛ پس ای رزمندگان، چشمتان روشن باد و ائتلاف صهیونیستی- آمریکایی- سعودی هم از عصبانیت بمیرند و همه بدانند که ما طرف هیچ مذاکره رژیم سعودی در عراق، نیستیم».

افزون بر این، «حسن فدعم الجنابی» نماینده پارلمان عراق سخنانی را در خصوص اهمیت راهبردی وجود گروه مقاومتی حشد شعبی در این کشور مطرح کرد. وی در واکنش به برخی فرافکنی‌ها علیه حشد شعبی توسط شخصیت‌ها و سیاستمداران عراقی، تأکید کرد: حشد شعبی جزئی جدایی ناپذیر از نیروهای دفاعی عراق محسوب می‌شود.

این نماینده پارلمان عراق در ادامه یادآور شد: پر واضح است که حشد شعبی هیچ ارتباطی به آنچه که سیاستمداران درباره نیروهای دولتی و فرادولتی مطرح می‌کنند، ندارد. این واقعیتی است که همگان باید آن را بپذیرند. فدعم الجنابی در ادامه اظهارات خود درخصوص حشد شعبی تصریح کرد: برخی سیاستمداران و احزاب و جریان‌های سیاسی برای برهم زدن اوضاع در عراق تلاش می‌کنند و به همین دلیل مسیر فرافکنی علیه حشد شعبی را در پیش گرفته‌اند.

اینگونه به نظر می‌رسد که در حال حاضر سناریوی انحلال حشد شعبی با طراحی خارجی و اجرای داخلی در جریان است. در واقع، پس از سلسله شکست‌های ایالات متحده آمریکا در به حاشیه راندن حشد شعبی به نظر می‌رسد که «واشنگتن» با حمایت از عوامل داخلی خود در عراق سناریوی انحلال این گروه مقاومتی را در پیش گرفته است.

سناریوی انحلال حشد شعبی پس از آن کلید خورد که آمریکایی‌ها و مزدوران داخلی آنها در عراق در خلع سلاح مقاومت این کشور ناکام ماندند سناریوی انحلال حشد شعبی در عراق پس از آن کلید خورد که آمریکایی‌ها در خلع سلاح مقاومت این کشور ناکام ماندند. آمریکایی‌ها پیشتر به وسیله ابزار تبلیغاتی خود اینگونه القا کردند که سلاح حشد شعبی علیه ملت است و باید از آن سلب شود.

این در حالی است که این سلاح تاکنون تنها اشغالگران آمریکایی و تروریست‌های داعشی را هدف قرار گرفته و ارمغان آور امنیت برای مردم عراق بوده است.

با تمامی اینها، هیچیک از القائات مذکور در نهایت منجر به خلع سلاح نیروهای مقاومت حشد شعبی در عراق نشد. درست به همین دلیل است که اکنون سناریوی انحلال حشد شعبی در دستور کار ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است و در این میان برخی عناصر داخلی در عراق ازجمله شماری از سیاستمداران این کشور نیز در پروژه واشنگتن مشارکت می‌کنند.

در همین راستا، «محمد الاعرجی» از مقامات ارشد «حشد شعبی» در سنجار تصریح کرد که برخی سیاستمداران عراقی برای ایجاد هرج و مرج در این کشور تلاش می‌کنند. بنابراین، پر واضح است که برخی عناصر داخلی در عراق نیز از پروژه انحلال حشد شعبی حمایت به عمل می‌آورند. با این حال، آمریکایی‌ها بسیار امیدوارند تا اگر حتی هدفشان در انحلال حشد شعبی با ناکامی مواجه شد، بتوانند چهره این گروه مقاومتی را مخدوش سازند.

آمریکایی‌ها و برخی عناصر آنها در عراق به شدت بر روی کاهش پایگاه اجتماعی حشد شعبی در عراق حساب باز کرده‌اند همگان به خوبی می‌دانند که حشد شعبی به دلیل نقش آفرینی بی‌بدیل در آزادسازی خاک عراق از اشغال داعش از محبوبیت فراوانی در نزد مردم برخوردار است؛ به ویژه اینکه این گروه مورد حمایت مرجعیت عالیقدر عراق نیز هست. از همین روی، هجمه‌های گسترده به حشد شعبی با هدف مخدوش ساختن چهره آن در نزد مردم عراق صورت می‌پذیرد. واشنگتن در حال حاضر بر روی کاهش پایگاه اجتماعی حشد شعبی حساب باز کرده است؛ اتفاقی که البته رخ نخواهد داد.

آنچه که در حال حاضر واضح به نظر می‌رسد این است که حشد شعبی طبق مصوبه پارلمان عراق جزئی جدایی ناپذیر از نیروهای مسلح این کشور محسوب می‌شود و بدین ترتیب، هرگونه تعرض به این گروه به مثابه تعرض به نیروهای مسلح است. افزون بر این، همانگونه که پیشتر گفته شد، این گروه مقاومتی تحت حمایت مرجعیت عالیقدر عراق قرار دارد و از همین روی، ناگفته پیداست که انحلال آن رؤیا و آرزویی بیش نیست.

کد خبر 5196743 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: حشد شعبی ایالات متحده امریکا عراق ایالات متحده امریکا روسیه عراق رژیم صهیونیستی فلسطین ایران افغانستان عربستان سعودی ولادیمیر پوتین سوریه اخراج دیپلمات برجام ترکیه اتحادیه اروپا پارلمان عراق گروه مقاومتی آمریکایی ها حشد شعبی حشد شعبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای چگونگی تداوم کالابرگ تا هفته آینده اعلام می شود
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده
  • اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی