Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، در جلسهٔ ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که عصر امروز در محوطهٔ استانداری قزوین برگزار شد، پیمان نامدار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اظهار کرد: با توجه به رشد بالایی که استان قزوین در موارد بستری کرونایی داشته است، ما جزو ۷ استان بالای مرگ‌ومیر در هفتهٔ گذشته بوده‌ایم و هفتهٔ آینده نیز طبق پیش‌بینی‌ها همین روند و البته با شیب کمتری ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استان قزوین در میزان بروز کرونا در کشور در ردهٔ دهم قرار دارد.

این مسؤول ادامه داد: طی هفته‌های اخیر، هر هفته ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان داشته‌ایم، هم‌چنین طی هفته‌های اخیر، هر هفته حدود ۳۰ فوتی کرونایی در استان داشته‌ایم که این عدد در هفتهٔ گذشته به ۷۴ رسیده است؛ آمار فوتی‌های 24 ساعت گذشتهٔ استان نیز 9 نفر و آمار موارد بستری در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۱۲۴ نفر بوده است.

این مسؤول بیان کرد: طبق وضعیتی که در استان قزوین داشته‌ایم پیش‌بینی می‌شود هفتهٔ آینده از قله و پیک بیماری عبور خواهیم کرد.

نامدار عنوان کرد: در حال حاضر ۱۳۲ بیمار کرونایی بر تخت‌های آی‌سی‌یو در بیمارستان‌های استان بستری هستند که پیش از این ۱۰۰ تخت آی‌سی‌یو برای این منظور تعبیه شده بود که ۳۲ تخت باقی‌مانده از تخت‌های سی‌سی‌یو و آی‌سی‌یوی غیرکرونایی‌ها گرفته شده است؛ هم‌چنین اکنون ۱۵ بیمار در نوبت بستری در آی‌سی‌یو هستند.

وی تصریح کرد: طرح مراقبت در منزل از ۲۱ الی ۲۷ فروردین ماه، برای ۱۳ هزار و ۵۲۸ مورد اجرا شده است که این آمار در این هفته به ۱۲ هزار نفر رسیده است.

نامدار اضافه کرد: روزانه در استان ۱۳۰۰ الی ۱۴۰۰ تست پی‌سی‌آر و ۸۰۰ الی ۱ هزار تست رپید انجام می‌شود که اکنون درصد تست‌های مثبت پی‌سی‌آر در محدودهٔ ۴۰ درصد بوده و تعداد موارد مثبت رپید نیز از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد رسیده است و خوش‌بختانه هر دو مورد روند نزولی داشته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در ادامه بیان کرد: از ۱ هزار و ۵۱۴ فوتی کل در استان قزوین از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، ۱ هزار و ۱۷۴ نفر بالای ۶۰ سال بوده‌اند که طی روزهای آتی واکسیناسیون فاز دوم برای ۱۳۰ هزار سالمند استان آغاز خواهد شد و تاکنون نیز ۱۲ هزار و ۷۹۵ دوز واکسن در استان تزریق شده است.

نامدار عنوان کرد: به ترتیب خانم‌های خانه‌دار، کارگران، بازنشستگان، دانش‌آموزان، دانشجویان و کارمندان بیشترین موارد ابتلا را در استان شامل می‌شوند.

این مسؤول اظهار کرد: خوش‌بختانه در هفتهٔ گذشته یک دستگاه اکسیژن‌ساز به ارزش ۲ میلیارد تومان به بیمارستان بوعلی سینای قزوین تحویل داده شد، هم‌چنین سی‌تی‌اسکن بیمارستان بوعلی نیز آمادهٔ افتتاح بوده و سی‌تی‌اسکن بیمارستان بوئین‌زهرا نیز که چند هفته است در حال خدمات‌دهی است، آمادهٔ افتتاح است.

در ادامهٔ این جلسه نیز هدایت‌الله جمالی‌پور، استاندار قزوین عنوان کرد: به هیچ وجه موافق تعطیلی اصناف نیستیم، اما متأسفانه به‌دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط برخی اصناف ناچار به تعطیلی شده‌ایم.

وی افزود: در شرایط قرمز کرونایی حاکم بر استان، حضور مردم در دورهمی‌ها و باغات اطراف شهر را می‌توان خودکشی دسته‌جمعی نامید، زیرا ما برخی مشاغل و اصناف را جهت قطع زنجیرهٔ شیوع کرونا و قطع زنجیرهٔ تابوت‌ها تعطیل کرده‌ایم، اما متأسفانه برخی عزیزان گویا تصمیم به خودکشی دسته‌جمعی گرفته‌اند و دائماً در دورهمی‌ها و یا فضای باز بدون ماسک حضور می‌یابند و تصور می‌کنند کرونا در فضای باز منتقل نمی‌شود.

این مسؤول خاطرنشان کرد: در صورت عدم همکاری مردم و کسبه قادر به کنترل کرونا و قطع زنجیرهٔ شیوع نیستیم و هر زمان که موفق به کنترل این ویروس شده‌ایم، بی‌شک با همکاری مردم بوده است.

جمالی‌پور عنوان کرد: لازم است مراسم عروسی‌ و عزا توسط دادستانی بر هم زده شود، با خاطیان به‌صورت جدی برخورد شود و غذای مراسم هنجارشکنان نیز برای مراکز خیریه برده شود.

منوچهر حبیبی، معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین نیز در ادامهٔ این جلسه عنوان کرد: بازار نقشی تعیین‌کننده در بالا و پایین کردن آمار کرونا در استان دارد و کسبه باید در این زمینه با ستاد مقابله با کرونا همکاری کنند.

وی افزود: در هفتهٔ گذشته، ۳۶ نفر از مبتلایان کرونا در استان، نقض قرنطینه کرده‌اند که لازم است این موضوع از طریق دادستانی پیگیری شود و اگر افراد خاطی کارمند باشند به بخش تخلفات اداری معرفی شوند.

حبیبی در ادامه اظهار کرد: در رابطه با پارک‌ها و بوستان‌ها نیز از شهرداری‌ها گلایه‌مندیم، زیرا پروتکل‌های بهداشتی در این مکان‌ها رعایت نمی‌شود و مشاهده شده که تجمعاتی در بوستان‌ها صورت می‌گیرد.

این مسؤول تصریح کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای تنها می‌توانند مواد غذایی و خوراکی عرضه کنند و در حال حاضر فروش کالاهای دیگر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع است و در صورت مشاهده پلمپ خواهند شد.

حبیبی در پایان بیان کرد: متأسفانه پروتکل‌های بهداشتی در آرامستان‌ها رعایت نمی‌شود و تجمعات در این اماکن زیاد است، این در حالی است که برای مراسم دفن حداکثر ۱۰ نفر از بستگان متوفی امکان حضور دارند و چیدن صندلی نیز در این‌گونه مراسم در آرامستان‌ها ممنوع است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان قزوین ستاد مقابله با کرونا پیمان نامدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین دستگاه اکسیژن ساز استان قزوین آی سی یو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان تحت عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که ظاهرا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسوولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و نهایتا هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند.

دکتر غلامرضا حیدری مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در واکنش به اخبار و فضای ایجاد شده درباره این طرح مطالعاتی، با تاکید بر اینکه «قلیان اکسیژن» استانداردهای وزارت بهداشت را دارد، اظهار کرد: مقدار گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در «قلیان اکسیژن» تنظیم شده و استاندارد است و حدود ۱۰ سال از زمان ثبت اختراع رسمی این دستگاه در کشور می‌گذرد.

قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده! توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان ماجرای گاز خنده در قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره قلیان اکسیژن خاطرنشان کرد: ادعای استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در پاسخ به ادعاهای مطرح شده باید گفت، استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن صحت ندارد.

وی درباره ترکیب گازهای قلیان اکسیژن گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود.

مجری طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاک‌دم ادامه داد: «اکسید نیتروژن» که با «گاز خنده» شناخته می‌شود، در قلیان اکسیژن وجود ندارد. «انتونوکس» که یک گاز بی‌ضرر به حساب می‌آید در قلیان اکسیژن استفاده می‌شود. پژوهش‌های متعددی درباره «انتونوکس» در سطح جهان انجام شده، یافته‌های این مطالعات از بی‌ضرر بودن این گاز حکایت می‌کند.

گاز انتونوکس اعتیادآور است؟

حیدری درباره اعتیادآور بودن انتونوکس اظهار کرد: انتونوکس از مسائلی مانند «ایجاد وابستگی»، «اعتیادآوری» و «گازهای خنده‌آور» تهی است. با توجه به ویژگی‌های انتونوکس باید گفت ادعاهایی که در ارتباط با قلیان اکسیژن مطرح شده یک بازی رسانه‌ای است.

وی درباره طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاکدم اظهار کرد: بررسی دستگاه پاکدم که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود یک طرح مطالعاتی به حساب می‌آید. این طرح مطالعاتی مورد تایید وزارت بهداشت واقع شده و «کد اخلاق» دارد.

نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری درباره قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این طرح مطالعاتی افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند، افزود: هدف از اجرای نظرسنجی این است که مصرف‌کنندگان قلیان‌ اکسیژن را ارزیابی کنیم. این ارزیابی‌ها به منظور بررسی مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از مصرف قلیان اکسیژن است. با توجه به مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از استعمال قلیان اکسیژن برای آینده این دستگاه تصمیم می‌گیریم.

وی گفت: در حال حاضر، قلیان اکسیژن در برخی استان‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. پاسخ به پرسش‌های «آیا قلیان اکسیژن عوارض دارد؟» و «آیا قلیان اکسیژن می‌تواند به عنوان یک دستگاه بی‌ضرر معرفی شود؟» به عنوان پرسش‌های این طرح مطالعاتی طرح شده‌اند. پاسخ به این پرسش‌ها به گذر زمان نیاز دارد. این پروژه تحقیقاتی باید به مدت یک یا ۲ سال انجام شود که بتوان به پرسش‌های مطرح‌شده پاسخ داد.

اجرای طرح مطالعاتی در ۱۰ استان کشور

حیدری افزود: طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن در شهر تهران انجام شده و مصرف‌کنندگان این دستگاه با «تست تنفسی» مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج تست تنفسی مصرف‌کنندگان قلیان اکسیژن نشان می‌دهد وضعیت تنفسی آنها نسبت به افراد عادی، کاملا بالاتر است. نتایج به دست آمده می‌تواند ما را به مسیری هدایت کند که قلیان اکسیژن، مشکلات سلامتی ندارد.

وی افزود: البته تاکید می‌کنم که به طور قطع، اظهارنظر نهایی درباره قلیان اکسیژن به بررسی‌های کامل‌تر نیاز دارد. در نظر داریم افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند در ۱۰ استان کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. بازهم تاکید می‌کنم اخبار مربوط به عوارض و اعتیادآوری قلیان اکسیژن، یک بازی رسانه‌ای و کذب محض است.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره جزئیات اجرای طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اظهار کرد: مراکزی که قلیان‌های دخانی ارائه می‌دهند به صورت داوطلبانه در طرح تحقیقاتی شرکت می‌کنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، درصد گازهای اکسیژن و نیتروژن قلیان اکسیژن تنظیم می‌شود. طرح تحقیقاتی در ۳ استان تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده، همچنین امور مربوط به این طرح تحقیقاتی در استان بوشهر و شهر جیرفت در استان فارس در حال انجام است.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران، زنجان، هرمزگان نیز به طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اضافه می‌شوند.

طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد

حیدری درباره جامعه آماری طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن نیز گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان‌های دخانی که در طرح مطالعاتی لیان اکسیژن شرکت کرده‌اند باید به «حجم نمونه» که در طرح علمی برآورد شده، برسند. میزان جامعه آماری باید به نحوی باشد که آمار و ارقام خروجی طرح تحقیقاتی از منظر آماری، «معنی‌دار» و «قابل تایید» باشد. این طرح تحقیقاتی به یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد که میزان داده‌های مورد نظر جمع‌آوری شود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیزهای مورد نیاز انجام می‌شود.

چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن

وی درباره چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن گفت: سال‌ها است علیه دخانیات مبارزه می‌کنیم و با اقداماتی در نظر داریم میزان مصرف دخانیات را کنترل و محدود کنیم. برنامه‌هایی با هدف کنترل دخانیات طی سال‌های گذشته مطرح شده اما شکست‌ خورده‌اند. همچنین ممنوعیت‌های استعمال دخانیات اثربخش نبوده‌اند و جرائم مربوط به تخلفات دخانیاتی به خوبی اجرا نشده‌اند.

حیدری با بیان اینکه متاسفانه قلیان در کشور به ویژه در میان جوانان به وفور استعمال می‌شود، افزود: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است. بررسی‌ها بیانگر این است تفاوتی در ارتباط با میزان مصرف قلیان در میان زنان و مردان وجود ندارد؛ این در حالیست که میزان مصرف سیگار در میان مردان نسبت به زنان ۱۰ برابر بیشتر است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، چه مرد و چه زن قلیان استعمال می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قلیان در میان جامعه ایرانی ورود کرده، افزود: قلیان در میان خانواده‌ها، اماکن تفریحی و جمعیت جوان کشور ورود کرده است. میزان دود هر وعده استعمال قلیان معادل استفاده از ۱۰۰ نخ سیگار است.

حیدری درباره تنباکوهای مورد استفاده در قلیان‌ها گفت: تنباکوها غیراستاندارد به حساب می‌آیند و عمدتاً با آلودگی‌های محیطی، میکروبی و قارچی همراه هستند. زغال‌هایی هم که در قلیان استفاده می‌شوند زمینه‌ساز مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه در ارتباط با کنترل مصرف قلیان هیچ برنامه‌ریزی کاملی وجود ندارد. با توجه به افزایش استعمال قلیان در میان جوانان و نوجوانان شاید بتوان گفت باید به انتظار افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی در سنین جوانی بنشینیم. در حالی که بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی معمولا در دهه‌های پنجم یا ششم زندگی بروز می‌کنند. شرایط به واسطه استفاده از قلیان به نحوی است که افراد ۲۰ و ۳۰ ساله دچار برونشیت مزمن و بیماری‌های قلبی هستند.

دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است

حیدری با بیان اینکه عوارض مصرف قلیان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: بهره‌ گرفتن از راهکارها و روش‌های علمی در جهت کنترل مصرف دخانیات باید در کانون توجه قرار گیرد. به نظر می‌رسد قلیان اکسیژن شاید بتواند جایگزین قلیان‌های دخانی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر، دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است. اگر نتایج تحقیقات و شرایط طوری باشد که این دستگاه جایگزین قلیان‌های دخانی شود، یک گام موثر در جهت حفظ سلامتی جامعه به حساب خواهد آمد. اما در مجموع اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر بوده و نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری در این باره خواهد شد.

کد خبر 847348 منبع: ایسنا برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دخانیات - قلیان

دیگر خبرها

  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد افتتاح شد
  • پیش بینی سود پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۳/ بوعلی در سال ۱۴۰۲ چقدر سود ساخت؟