Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار و رئیس ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا گیلان با تصریح اینکه رعایت توصیه‌های بهداشتی در استان، تا میزان مطلوب فاصله دارد، بر لزوم تشدید نظارت بر اجرای الزامات طرح محدودیت‌های هوشمند تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور ؛ ارسلان زارع ظهر امروز (شنبه) در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا با بیان اینکه براساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته روند رعایت توصیه‌های بهداشتی از سوی مردم، صعودی است اما به میزان مطلوب نرسیده، اظهار داشت: مطابق اظهار نظر کارشناسی پزشکان، رعایت الزامات بهداشتی و فاصله اجتماعی جدی ترین راه مقابله با بیماری کووید ۱۹ است، ادامه داد: ضمن قدردانی از همکاری های مردم آگاه و همراه گیلان از آنان می‌خواهم مراعات پروتکل‌ها را مورد توجه بیشتری قرار دهند تا از این دوره بیماری نیز عبور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس ستاد استانی مدیریت کرونا گیلان با بیان اینکه میانگین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سوپرمارکت‌ها، خواروبارفروشی ها و نانوایی ها حدود ۵۰ درصد و نگران کننده است، افزود: انتظار دارم نظارت‌های دانشگاه علوم پزشکی ، هلال‌احمر، اتاق اصناف، نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌های ذیربط در اجرای توصیه ها توسط کسب‌وکارها به‌ویژه رعایت جدی دستورالعمل ها در این مراکز، با جدیت افزایش یابد و ضمن پیگیری و تشدید، با متخلفان برخورد جدی شود.
وی همچنین بر لزوم نظارت بیشتر تیم های بازرسی بر اجرای الزامات طرح محدودیت های هوشمند در مراکز دولتی و غیردولتی با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تأکید و تصریح کرد:  به‌طور قطع با رعایت دقیق الزامات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و نظارت دقیق بر اجرای محدودیت ها ، وضعیت بیماری تحت کنترل قرار می‌گیرد و با تغییر رنگ بندی ها، گشایش ها نیز محقق می شود.
استاندار گیلان همچنین بر ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک توسط مراجعه کنندگان به ادارات و بانک ها تأکید کرد.
وی با اشاره به کاهش سیر صعودی مبتلایان نسبت به اوایل هفته گذشته و ضرورت تلاش برای استمرار این روند افزود: دانشگاه علوم پزشکی، روند رهگیری بیماران کرونایی را استمرار ببخشد تا از این طریق بیمار در مراحل اولیه ابتلا مورد تشخیص، تحت کنترل، ایزوله و قرنطینه قرار بگیرند. 
دکتر زارع به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مراسم ماه رمضان گفت: مقرر شد مراسم شب‌های قدر و احیاء در ماه رمضان و نماز عید فطر در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل‌ها برگزار شود و در شهرهای قرمز و نارنجی حتما مراسم شب‌های احیاء و نمازها باید در فضای باز برگزار شود ضمن آنکه مدت مجاز برگزاری این مراسم حداکثر دو ساعت و برای نمازها نیم ساعت است.
وی ادامه داد: ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا ۳ شب نیز فقط در شب‌های قدر برداشته می شود.
نماینده عالی دولت در گیلان به آغاز فعالیت های کشاورزان در فصل زراعی جاری متناسب با رعایت دستورالعمل های ابلاغی دانشگاه علوم پزشکی اشاره و اضافه کرد: فعالیت مراکز عرضه لوازم یدکی ماشین آلات کشاورزی و تعمیرات، سموم دفع آفات و اقلام مرتبط با این حوزه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بلامانع است.
استاندار گیلان همچنین با تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه و عروج مجاهد گیلانی سردار محمدعلی حق بین و درگذشت رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو رشت، دوم اردیبهشت ماه سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تبریک گفت و از تلاش های این مجموعه در اجرای تصمیمات ستاد مدیریت بیماری کرونای استان طی ۱۴ ماه گذشته همگام با کادر درمان و اعضای ستاد، قدردانی کرد.
در این جلسه هریک از رئیسان کارگروه‌های ذیل ستاد استانی مدیریت کرونا گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای مقابله با این بیماری ارائه کردند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا کرونا رعایت دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی ستاد استانی مدیریت توصیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت روز جهانی مالاریا، از مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی شایع در جهان نام برد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان اینکه مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولاً باعث بروز بیماری خفیف‌تری می‌شود اما فالسیفارم معمولاً باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کُشنده می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل، گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند، تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد: انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

وی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشور هم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریا خیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و…، داشتند و در بازگشت به میهن دچار علائم بیماری شدند.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علائم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریا خیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علائمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

به گفته طبرسی، تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود درمان‌های مؤثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود اما حتماً دوره درمان باید تکمیل شود.

به گفته وی، در صورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متأسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری رعایت کنند.

طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلاء به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلاء به مالاریا مصرف کنند.

طبرسی، استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.

وی در خاتمه سخنان خود، کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق تر خواهد بود.

کد خبر 6088353 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • برگزاری مراسم کهن بیل گردانی در شهر نیم‌ور
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم