Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق حوزه لرزه‌زمین‌ساخت، کم بودن خسارات جانی و مالی در زلزله ۵.۹ بندرگناوه استان بوشهر را بنا بر دلایلی چون زمان رخداد آن می‌داند، ولی دلیل احساس شدن بارز این زمینلرزه در شیراز و اهواز را احتمالا احداث بناهای مسکونی بر روی خاک‌های آبرفتی نسبتا نرم و ضخیم بیان می‌کند؛ از این رو، همچنان بر تمرکز ویژه به مبانی طراحی و اجرای سازه‌های مقاوم تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر شهریار سلیمانی آزاد، پژوهشگر لرزه‌زمین‌ساخت و پالئوسایزمولوژی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به رخداد زلزله ۵.۹ بندر گناوه استان بوشهر گفت: در پی رخداد زمینلرزه‌ای به بزرگای ۵.۹ در شمال بندر گناوه در هفته آخر فروردین ماه سال جاری، سوالات متعددی در ارتباط با چرایی میزان کم آسیب‌های جانی (خوشبختانه) و میزان، نوع و تمرکز خسارات سازه‌ای طرح شده است.

وی با تاکید بر اینکه از دیدگاه لرزه‌زمین‌ساختی، پهنه رومرکزی این زمینلرزه در فاصله نسبتا دور ۲۵ کیلومتری در شمال بندر گناوه (در ساحل خلیج فارس) قرار داشته است، ادامه داد: افزون بر این، با توجه به نوع ساختارهای تکتونیکی عمدتا با گسترش شمال‌باختری-جنوب‌خاوری فشاری (چین‌ها و گسل‌های معکوس جنبا و با شیب عمدتا به سمت NNE) پوسته زمین در این بخش از ایران و در جنوب کوه‌های زاگرس، موقعیت مناطق تمرکز جمعیتی بیشتر در فاصله‌ای دور و در بخش‌های جنوبی‌تر و بر روی فرودیواره (footwall) گسل مسبب زمینلرزه قرار داشته است. 

سلیمانی آزاد خاطر نشان کرد: زمان رخداد این زمینلرزه در هنگام روز و در زمان هوشیاری بیشتر مردم بوده و این امر از مهمترین دلایل خسارات جانی کم و مالی متوسط در طی این رخداد لرزه‌ای است که می‌توان برشمرد. 

این پژوهشگر لرزه‌زمین‌ساخت و پالئوسایزمولوژی سازمان زمین‌شناسی اظهار کرد: در مقابل این موضوع، احساس به نسبت شدید این زمینلرزه با بزرگای متوسط و کم ژرفا در مناطق دورتری همچون شیراز و اهواز را شاید بتوان به‌سبب عواملی همچون بزرگنمایی امواج لرزه‌ای در شهرهای بنا شده بر روی خاک‌های آبرفتی نسبتا نرم و ضخیم در حوضه دور (far field) عنوان کرد. مسلما، عکس‌العمل بناهای ضعیف‌تر در مقابل امواج این زمینلرزه در پیرامون پهنه رومرکزی نیز مناسب نبوده و لذا، آثار آن در فرم خسارات سازه‌ای و غیر سازه‌ای قابل مشاهده و ارزیابی بوده است.

سلیمانی آزاد یادآور شد: با توجه به پیشینه زمینلرزه‌های تاریخی و دستگاهی در این گستره از ایران‌زمین، رخداد زمینلرزه‌های بزرگ و متوسط در آن امری است کاملا طبیعی. از این رو، توجه ویژه به مبانی طراحی و اجرای سازه‌های مقاوم و مقرون بصرفه بر پایه نتایج آنالیزهای برآورد خطر زمینلرزه در آن امری‌است بایسته.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله بندرگناوه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی شيراز خاک های نرم لرزه زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوزستان لرزید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، منطقه قلعه خواجه در استان خوزستان لحظاتی قبل با زمین لرزه‌ای به قدرت ۳.۴ ریشتر لرزید.

بیشتر بخوانید: تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید

ساعت ۱۴:۱۹ امروز منطقه قلعه خواجه در استان خوزستان با زمین لرزه‌ای به قدرت ۳.۴ ریشتر تکان خورد.

این زمین لرزه در طول جغرافیایی: ۴۹.۴۳، عرض جغرافیایی: ۳۲.۱۲ و عمق ۶ کیلومتری زمین روی داد.

این زلزله در ۱۰ کیلومتری قلعه خواجه (خوزستان)، ۲۲ کیلومتری مسجد سلیمان (خوزستان)، ۳۹ کیلومتری لالی (خوزستان)، ۱۱۳ کیلومتری اهواز و ۱۳۶ کیلومتری شهرکرد رخ داد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229421 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • بندرچارک لرزید
  • خوزستان لرزید
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو خراسان شمالی لرزید
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو شهر فاروج
  • خراسان شمالی لرزید
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو