Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- استاندار خراسان جنوبی بر تکمیل زنجیره پرورش شتر در طرح هاب منطقه ای شتر تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، صنعت شتر و شترداری تحفه‌ کویر برای اهالی استان خراسان جنوبی است و ظرفیت‌های بسیار فراوانی دارد که مورد غفلت واقع شده است و نیازمند حمایت و تلاش برای رفع موانع توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کویری خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور است که با داشتن هوای گرم و خشک و بیابان‌های وسیع، مکان بسیار خوبی برای پرورش شتر است.

شترداری  صنعتی سودمند است و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، باید آستین بالا بزنند چرا که شتر حیوانی است که نیاز غذایی بالایی ندارد و می‌تواند در بیابان زندگی کند و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار است.

یکی از شترداران خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: اجدادم از گذشته به پرورش شتر مشغول بوده‌ و من نیز بعد از پایان تحصیلات و با توجه به وضعیت فعلی جامعه، تصمیم گرفتم به این حرفه روی بیاورم.

قاسمی با بیان اینکه عشایر در بدترین و سخت‌ترین شرایط، زندگی می‌کنند و از بسیاری از امکاناتی که مردم در شهر برخوردارند بی‌بهره هستند، گفت: با این وجود بیش از 25 درصد گوشت کشور توسط عشایر تولید می‌شود.

 خراسان جنوبی قطب دوم شترداری کشور  

وی خراسان جنوبی را قطب دوم شترداری در کشور دانست و بیان کرد: مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به صنعت شترداری داشته باشند چرا که پشم شتری که تولید می‌شود، می‌تواند برای چندین نفر کارآفرینی به همراه داشته باشد و باید توسط مسئولان مورد توجه قرار گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با تاکید بر اینکه هیچ صنایع فرآوری شتر در استان وجود ندارد گفت: به دنبال جذب سرمایه گذار برای احداث کارخانه فرآوری شیر شتر هستیم که تعدادی سرمایه گذار نیز مراجعه کردند و پیگیر کار‌ها هستند.

اشرفی ادامه داد: نهبندان رتبه اول شترداری در استان را دارد و بعد از آن شهرستان‌های طبس، خوسف، بشرویه و سرایان به ترتیب پیشرو در پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: شتر یکی از ظرفیت‌های استان است که به دلیل نبود کشتارگاه به صورت زنده از استان خارج و به استان‌های تهران، اصفهان، کرمان، یزد، خراسان رضوی، سمنان و قم ارسال می‌شود.

اشرفی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پتانسیل دامی خوبی در استان وجود دارد بیان کرد: توسعه شترداری ساده نیست و با توجه به کویری بودن و وضعیت استان بهترین دامی که در استان پرورش داده می‌شود شتر است و در خراسان جنوبی 5 شهرستان طبس، خوسف، نهبندان، بشرویه و زیرکوه مرکز پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی دومین استان کشور در جمعیت شتر است اما متاسفانه استفاده از ظرفیت‌های این نعمت الهی مغفول مانده است که همت بالایی را می‌طلبد.

حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی نیز صبح امروز در جلسه بررسی وضعیت پیشرفت تعهدات استانداری و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درخصوص تحقق تفاهم نامه اجرای طرح هاب منطقه ای شتر اظهار کرد: تکمیل زنجیره پرورش شتر در راستای سودآوری و درآمد زایی برای فعالان این حوزه باید در اولویت امور قرار گیرد. 

وی ضمن تشکر از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به واسطه اقداماتی که در زمینه اجرای تعهدات خود در تفاهم نامه هاب منطقه ای انجام داده اند، گفت: انعقاد تفاهم نامه به معنای روشن کردن مسیر و ارائه راهکارهای لازم برای انجام طرح هایی همچون هاب منطقه ای شتر است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مفاد تفاهم نامه منعقده در این زمینه تصریح کرد: بر اساس این تفاهم نامه، استان مکلف به تأمین زیرساخت‌ها شده که به جهت اهمیت موضوع، تحقق این تعهدات در دستور کار دستگاه‌ها قرار دارد.

ملانوری ادامه داد: با هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط و هم افزایی بین بخشی، این تعهدات به طور کامل اجرایی می شوند. 

شتر تحفه کویر برای اهالی خراسان جنوبی/ظرفیت‌های شترداری در استان مغفول مانده است28 میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح هاب شتر در خراسان جنوبی پرداخت شدنسخه وزیر جهاد کشاورزی برای رونق اقتصادی در ‌خراسان جنوبی؛ " توسعه کشت گلخانه‌ای" و "افزایش شترداری"

وی تاکید کرد: با عنایت به این که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز در راستای تحقق این طرح، وظایفی دارد لذا اصرار بر این است که این حوزه هم به تعهدات خود عمل کند. 

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به تجاربی که طی یک سال گذشته و در جریان اجرای این طرح کسب شده و با عنایت به خشکسالی حاکم بر استان، این تفاهم نامه به موارد تکمیلی نیاز دارد که باید به امضای طرفین برسد. 

ملانوری گفت: یکی از این موارد، تغییر در شیوه پرداخت تسهیلات به متقاضیان برای خرید شتر است و با تغییری که درخواست استان است، متقاضی همزمان با دریافت تسهیلات برای خرید شتر،باید نهاده هم تحویل بگیرد. 

به گفته وی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) باید این نهاده‌ها را در اختیار دامداران قرار دهد تا دغدغه تأمین نهاده و رفع نیاز دام نداشته باشند. 

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی با تحویل نهاده، شرایط را برای پرورش شتر فراهم می کند و به منظور تحقق تعهدات خود و تکمیل زنجیره شتر، شیر تولیدی را از دامدار تحویل می گیرد. 

ملانوری افزود: قیمتی که برای شیر تولیدی دامداران تعیین می شود، باید به گونه ای باشد که افراد را به دریافت تسهیلات، خرید شتر و پرورش آن ترغیب کند و ما نباید به گونه ای اقدام کنیم که متقاضیان پرورش شتر، در ادامه راه برای تأمین نهاده و علوفه مشکلی داشته باشند. 

در این جلسه که با حضور مدیرعامل شرکت توسعه گری پردیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار شد، بند بند مفاد تفاهم طرح هاب منطقه ای شتر، به منظور رفع موانع احتمالی و کمک به شتاب بخشی به روند اجرای تفاهم نامه مورد بررسی قرار گرفت. 

مشاور ارشد شرکت پردیس، نماینده شرکت پردیس در استان، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان، مدیرکل سرمایه‌ گذاری و اشتغال استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیر کل جهاد کشاورزی، مدیرکل دامپزشکی و مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این جلسه حضور داشتند.

انتهای پیام/253

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام استاندار خراسان جنوبی جهاد کشاورزی تفاهم نامه پرورش شتر امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکمیل و توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش اولویت استان همدان
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی
  • شرایط برای عرضه ظرفیت‌های خراسان جنوبی در اکسپو فراهم است
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان