Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@15:38:48 GMT

غضروف مصنوعی توسط محقق ایرانی تولید شد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۹۳۹۹

غضروف مصنوعی توسط محقق ایرانی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، غضروف نقش مهمی برای تسهیل حرکت آزادانه مفاصل ایفا می‌کند و پژوهشگری ایرانی با تولید یک ماده روان کننده مصنوعی به جای غضروف که تنها گاه به گاه به تزریق آب نیاز دارد، گام مهمی در این زمینه برداشته است.

غضروف مصنوعی مذکور از یک ماتریس متخلخل و از الیاف کلاژن، پروتئین‌های پروتئوگلیکان و الیاف پروتئین الاستین تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماتریس مذکور مایعی چسبناک معروف به مایع سینوویال را که در مفاصل تولید می‌شود، جذب می‌کند. همزمان با حرکت مفاصل، مایع یادشده به تدریج آزاد می‌شود و حرکت آن و نیز مقاومت غضروف در برابر فشارهای وارده را تسهیل می‌کند.

به گفته دکتر سیاوش سلطان محمدی پیش از این برای تولید غضروف مصنوعی از هیدرو ژل های نرم استفاده می‌شد که نمی‌توانستند چنین نیروهایی را تحمل کنند. اما ترکیبات جدید دارای یک ماتریس قدرتمند متخلخل تولید شده با یک پلیمر مبتنی بر سیلیکون به نام پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS)هستند.

زمانی که این ترکیب متشکل از هیدروژل و پلیمر با فشار زیادی مواجه می‌شود، پلیمر تحمل فشاری را ممکن می‌کند که ۱۴ تا ۱۹ برابر بیشتر از توان تحمل عادی آن است. این توان تحمل نزدیک به توان تحمل غضروف‌های طبیعی موجود در بدن است.

به گفته دکتر سلطان محمدی از این ترکیب می‌توان در حوزه‌های مختلف مهندسی که نیاز به استفاده از موادی نرم و منعطف و در عین حال مقاوم دارند نیز استفاده کرد که بتوانند در برابر فشار شدید ایستادگی کنند. به عنوان مثال می‌توان از این اختراع جدید برای تولید انواع بلبرینگ نیز استفاده کرد.

کد خبر 5197083

منبع: مهر

کلیدواژه: غضروف زانو فناوری پلیمر پروتئین حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی زیست فناوری شرکت دانش بنیان امنیت سایبری هوش مصنوعی ایرانسل فناوری نانو واکسن کرونا ایالات متحده امریکا انگلیس گوگل رایانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۹۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ChatGPT دادگاهی می‌شود!

 به گزارش تابناک، استارتاپ OpenAI که با حمایت مایکروسافت فعالیت می‌کند، هدف شکایت یک گروه طرفدار حقوق بشر به نام NOYB قرار گرفت. این شکایت به‌دلیل اصلاح‌نشدن اطلاعات اشتباهی است که توسط دستیار هوش مصنوعی ChatGPT تولید می‌شود.

شاکی پرونده که فردی شناخته‌‌شده است، از چت جی‌‌پی‌تی در مورد تاریخ تولدش سؤال کرده است، اما این دستیار هوش مصنوعی به‌جای اعلامِ در دسترس نبودن اطلاعات لازم، بارها اطلاعات اشتباه ارائه کرد.

NOYB می‌گوید OpenAI درخواست شاکی برای اصلاح یا حذف داده‌ها را رد کرده و مدعی شده است که امکان اصلاح اطلاعات وجود ندارد.

OpenAI همچنین از افشای هر گونه اطلاعات در مورد داده‌های پردازش‌‌شده، منابع و دریافت‌کنندگان آن خودداری کرده است.

NOYB اعلام کرده که شکایتی را به مقامات مسئول حفظ حریم خصوصی در اتریش ارائه کرده و از آن‌ها خواسته است تا فرایند پردازش داده توسط OpenAI و اقدامات انجام‌‌شده برای اطمینان از صحت داده‌های شخصی پردازش‌‌شده توسط مدل‌های زبان بزرگ این شرکت را مورد بررسی قرار دهند.

 
وکیل NOYB در بیانیه‌ای گفت: «کاملاً واضح است که شرکت‌ها در حال حاضر قادر نیستند چت‌بات‌هایی مانند چت‌ جی‌پی‌تی را با قوانین اتحادیه‌ی اروپا در زمینه‌ی پردازش داده‌های افراد مطابقت دهند.» او در ادامه گفت: «اگر یک سیستم نتواند نتایج دقیق و شفافی تولید کند، نمی‌توان از آن برای تولید داده در مورد افراد استفاده کرد. این فناوری باید مطابق با الزامات قانونی باشد، نه برعکس.»

دیگر خبرها

  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • هوش مصنوعی ChatGPT دادگاهی می‌شود!
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری