Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات چین در مذاکرات برجام می‌گوید که آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق هسته‌ای باید ابتدا تحریم‌ها علیه ایران را به طور تمام و کمال بردارد تا جمهوری اسلامی به اجرای کامل تعهداتش بازگردد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رئیس هیات چین در مذاکرات برجام می‌گوید که آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق هسته‌ای باید ابتدا تحریم‌ها علیه ایران را به طور تمام و کمال بردارد تا جمهوری اسلامی به اجرای کامل تعهداتش بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«ونگ کوان» Wang Qun سفیر و نماینده دائم چین نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین که ریاست هیات چین در مذاکرات برجام را برعهده دارد در مصاحبه‌ای به تشریح دیدگاه خود در خصوص روند گفتگو‌ها پرداخت.

وی در ابتدا اظهار داشت که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵، یعنی در زمان امضای اولیه برجام عضو هیات عالیرتبه چینی در این مذاکرات بوده است. اکنون نیز به خاطر پست فعلی اش در مذاکرات جاری حضور دارد.

«کوان» در این مصاحبه تاکید کرد که آمریکا باید بلافاصله همه تحریم‌ها علیه ایران و طرف‌های ثالث را به طور کامل و فوری حذف و لغو کند. وی گفت مذاکرات در بخش گفتگو‌ها تقریباً به نتیجه رسیده، اما همه این‌ها باید به متن و نوشته تبدیل شود.

این دیپلمات ارشد چین تبدیل کردن ماحصل مذاکرات به متن را با توجه به اینکه جزئیات باید بسیار صریح و دقیق نوشته شوند، روندی پیچیده عنوان کرد. وی گفت آنچه در این میان از همه چیز مهم‌تر است حفظ اصول و روشن شدن فاصله میان خوب و بد است.

سفیر چین گفت متن نهایی در صورت آماده شدن، مقدمه یا پایه‌ای برای گفتگو‌های آینده خواهد بود. وی تاکید کرد که در این میان مهمترین نکته آن است که آمریکا متوجه شود که با زیر پا گذاشتن تعهداتش کار ناصواب و مخالف اصولی انجام داده و همین کار عامل اصلی مشکلات و رسیدن به این مرحله است. این دیپلمات چینی معتقد است اگر آمریکا از برجام خارج نمی‌شد، نیازی به این مذاکرات نبود.

مشروح گفتگو با آقای کوان بدین شرح است.

جناب سفیر، ضمن تشکر از حضور شما در این گفتگو، در ابتدا خواهشمندم برآورد کلی خود از روند مذاکرات را بیان بفرمایید؟

وانگ کوان: من در مدت سه هفته گذشته شاهد فعالیت‌های سازنده‌ای از سوی کمیسیون مشترک برجام بوده‌ام. در حال حاضر دو فرآیند مهم در حال پیگیری است یکی کارگروه مسائل هسته‌ای و دیگری مذاکرات برای رفع تحریم ها.

 برآورد شما از نتیجه مذاکرات تا به اینجا چیست؟

وانگ کوان: اولین خواسته ما که به صراحت اعلام کرده ایم این است که همه تحریم‌ها علیه ایران و طرف‌های ثالث باید برداشته شوند. مرحله دوم، اجرای توافق اتمی است که از سوی ایران باید انجام شود. به هر حال ما به دنبال فرمولی هستیم که هم ایران و هم آمریکا هر دو به اجرای کامل برجام بازگردند.

در این روند مهم‌ترین مساله رفع تحریم‌ها از سوی آمریکاست. ما همواره تاکید کرده ایم که همه تحریم‌ها از نوع تحریم‌های اولیه یا آن‌هایی که طرف‌های ثالث از جمله افراد و نهاد‌ها را در چارچوب تحریم‌های ثانوی هدف قرار می‌دهند باید به طور تمام و کمال و یکباره برداشته شوند. بر این اساس است که ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام بازخواهد گشت.

 در دیدار شما با هیات آمریکایی از جمله رابرت مالی (نماینده ویژه آمریکا در امور ایران)، موضع واشنگتن را چگونه توصیف می‌کنید؟ آیا به نظر شما آن‌ها واقعاً و در عمل تمایلی به رفع تحریم‌ها دارند؟

وانگ کوان: این همه آن چیزی است که ما در مدت سه هفته گذشته، از زمان آغاز مذاکرات تاکید کرده‌ایم. این مساله (حذف تحریم ها). کلید موفقیت گفتگو‌ها است. در غیر این صورت راه حل‌ها واقعی نخواهد بود.

 از این نظر که چه کسی باید گام اول را بردارد (ایران یا آمریکا) دیدگاه شما چیست؟

وانگ کوان: در آغاز گفتگو‌ها ما به وضوح گفتیم اولین قدم این است که روشن کنیم چه کاری درست و چه کاری نادرست است. برای اینکه اگر بخواهیم از اول نگاه کنیم، این آمریکا بود که از برجام خارج شد و این آمریکا بود که سیاست فشار حداکثری را علیه ایران بکار بست و این ریشه و علت اصلی است.

برای تصحیح آن، آمریکا باید همه تحریم‌ها را به صورت کامل و یکجا بردارد. آنگاه ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام می‌بازگردد. اینجا موضوع تقدم و تاخر (زمانی) نیست بلکه اهمیت موضوع در روشن کردن راه غلط و درست است، اینکه چطور کار درست را انجام دهیم.

 در مقطع کنونی، آیا شما امیدوار به بازگشت برجام به حالت عادی در آینده‌ای نزدیک هستید؟ یا مذاکرات طولانی خواهد شد؟

وانگ کوان: ما همین حالا هم شاهد بازگشت کار‌ها به مسیر درست هستیم. همانطور که گفتم من شاهد پیشرفت مثبت در مدت سه هفته گذشته بوده ام. ما اکنون در مرحله تهیه پیش نویس بر مبنای درک روشن از آنچه هدف قرار داده‌ایم هستیم. در این مرحله ما در حال تبدیل توافق‌ها به متن هستیم.

 لطفا در مورد این پیش‌نویس بیشتر توضیح بدهید؟

وانگ کوان: در وضعیت فعلی ما به دنبال چیزی هستیم که به عنوان پایه و اساس گفتگو‌های آینده مورد استفاده قرار گیرد. این کاری دشوار است. به ویژه آنکه اهمیت در جزئیات است و وقتی به تعیین مصادیق می‌رسیم، (کارها) باید خیلی روشن باشد؛ بنابراین وقتی کار به نوشتن می‌رسد، انجام آن خیلی پیچیده می‌شود و به هر حال سخت مشغول آن هستیم.

در این مقطع زبان (پیش‌نویس) مهم‌ترین موضوع نیست، آنچه مهم است اصول هستند. همه باید درک کنند که ریشه و عامل اصلی همه این مسائل چیست و چه چیزی درست و چه چیز نادرست است. فقط بر این اساس است که تنظیم یک فرمول (راه حل) به صورت متن آسان خواهد بود.

 آینده برجام را چطور تصور می‌کنید؟ اگر فرضاً در این مرحله با آمریکا توافقی ایجاد و تحریم‌ها برداشته شود، شما برای آینده چه تضمینی می‌بینید که آمریکا دوباره از برجام خارج نشود؟

وانگ کوان: درست است. اینجا پای اعتبار یک کشور در میان است. به ویژه برای ما شرقی‌ها رعایت عهد و پیمان و اجرای جدی آن‌ها خیلی اهمیت زیادی دارد و به ویژه اینکه سیاست‌های ما انسجام داشته باشند.

با توجه به این امیدوارم آمریکا هم جدی باشد و وقتی می‌گوید به برجام برخواهد گشت، مثل همه کشور‌های مستقل دیگر، نشان بدهد که در حرف خود جدی است.

در غیر این صورت اصلاً معنی مذاکره چیست. ما واقعاً امیدوارم هستیم که واشنگتن به این تفاهم عمل کند. تفاهمی که نهایتاً به یک توافق تبدیل خواهد شود که همه ما طرف‌های گفتگو به آن متعهد باشیم.


آخرین وضعیت مذاکرات وین


نمایندگان کشور‌های عضو برجام طی سه هفته گذشته در چارچوب کمیسیون مشترک در وین گردهم آمده تا در خصوص فعال کردن این توافق و بازگشت احتمالی آمریکا به آن رایزنی کنند.

دور پنجم از هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام، چهارشنبه گذشته در گراندهتل وین برگزار شد و روسای هیات‌های مذاکره کننده به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفتگو‌های فنی و پیش‌نویس‌های اولیه متون و نحوه تداوم گفتگو‌ها پرداختند.

آن‌ها توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم‌ها و هسته ای) یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.

سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیات ایرانی در مذاکرات برجام پس از پایان آخرین نشست کمیسیون مشترک به خبرنگاران در وین گفت: تلاش ما این است که مجموعه اقداماتی که باید آمریکا برای رفع تمامی تحریم‌ها انجام دهد، عملی شود.

معاون وزیر خارجه تاکید کرد: رفع تحریم‌ها باید راستی‌آزمایی شود و در گام بعد ایران اقدامات خود را انجام دهد.

وی ادامه داد: مجموعه این اقدامات در حال کار شدن است. پیش‌نویس‌های مختلفی توسط تمامی هیات‌ها ارائه و مورد تبادل قرار گرفت. درباره آن‌ها کار انجام می‌شود. تمام تلاش ما این است که بتوانیم به سند واحدی که دقیقا وظایف آمریکا را مشخص کند و اقداماتی هم که ایران برای اینکه به برجام برگردد را روشن کند.

مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای با بیان اینکه آن سند نحوه راستی‌آزمایی و ترتیب و تقدم اقدامات طرفین را مشخص خواهد کرد، اظهار داشت: البته این موضوع از نظر ما کاملا روشن است و این آمریکا است که باید ابتدا اقدامات خود را انجام بدهد. البته مذاکرات سخت است، اما ما حتما از مذاکرات فرسایشی اجتناب می‌کنیم، همانطور که از شتاب در مذاکرات نیز پرهیز خواهیم کرد.

در زمان حاضر، اعضای برجام برای بررسی و مشورت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند. گزارش‌ها حاکیست که نشست آتی کمیسیون برجام ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت) در پایتخت اتریش برگزار شود. اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام معمولا یک روز مانده به برگزاری نشست کمیسیون، تاریخ و زمان برگزاری آن را اعلام می‌کند.

منبع: ایرنا

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم توافق هسته ای سفیر چین اجرای کامل تعهداتش تحریم ها علیه ایران مذاکرات برجام کمیسیون مشترک سه هفته گذشته همه تحریم ها رفع تحریم ها پیش نویس گفتگو ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۹۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از امروز سه شنبه بار دیگر آغاز شد.

بر اساس اعلام این رسانه، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سووی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

کد خبر 6093427

دیگر خبرها

  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ جنگ روانی حماس، تیتر روزنامه های عبری زبان
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند