Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، در حالی که مذاکرات ایران و اعضای ۱+۴ در وین بر سر احیای توافق هسته‌ای ادامه دارد، شاهد بروز توطئه‌ها و عملیات‌های خرابکارانه‌ای در قبال کشورمان هستیم. مقامات کشورمان آنچه اخیرا از سوی رژیم اشغالگر قدس و آمریکا در نیروگاه نطنز رخ داد را مصداق تروریسم هسته‌ای دانسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام خرابکارانه، غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را در دستور کار قرار داده و اجرایی کرده است.

در همین رابطه روزنامه جام جم گفت‌وگویی با رابرت کیمبال، رئیس موسسه کنترل سلاح آمریکا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

مهاجمان نطنز نتوانستد در عمل به اهداف خود برسند

- من معتقدم که مهاجمان نطنز نتوانسته‌اند در عمل به اهداف خود از این حمله برسند.

- پیام آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی از سوی ایران برای آنها (بانیان خرابکاری در نطنز) کاملا مشخص است.

- ایران با این اقدام به طرف مقابل پیام داده که حمله به تاسیسات اتمی، برنامه هسته‌ای این کشور را به عقب نخواهد انداخت.

- با توجه به اهمیت فاکتور و مؤلفه زمان در مذاکرات برجامی، این اقدام پیامی آشکار به آمریکا نیز محسوب می‌شود. این‌که آمریکا اگر می‌خواهد به برجام بازگردد، باید در این‌خصوص به صورت واقعی تصمیم بگیرد.

آمریکا به دنبال حفظ «حق تحریم» است

- ایالات متحده به‌صراحت اعلام کرده که آماده است تمام تحریم‌های ناسازگار با برجام و مغایرت با مزایایی را که ایران انتظار دارد، درصورت بازگشت ایران به تعهدات خود از برجام خارج کند، لغو کند.

- در عین حال آمریکا سعی دارد حق تحمیل مجازات و تحریم‌ها به دلایل غیرهسته‌ای، خواه به نام حمایت از تروریسم باشد یا نقض حقوق بشر را حفظ کند. در اینجا شاهد شکل‌گیری نوعی پارادوکس و دوگانگی هستیم. 

آمریکا باید تحریم‌هایی که علیه ملت ایران وضع کرده را لغو کند

- اکنون نسبت به هر زمان دیگری ضروری‌تر  است که توافقی در وین صورت گیرد و از تشدید بحران جلوگیری شود.

- آمریکا باید تحریم‌هایی که علیه ملت ایران وضع کرده و حتی در دوران شیوع کرونا نیز آنها را ادامه داده، لغو کند.

اعضای آژانس باید حمایت این سازمان را از برنامه‌های صلح‌آمیز خود حس کنند

- گرچه آژانس نمی‌تواند از این اقدامات خرابکارانه پیشگیری کند، اما باید ضمن محکوم کردن این اقدامات و انجام تحقیقات جدی درخصوص چنین عملیات‌های خرابکارانه، در دفاع از حقوق اعضای خود وارد عمل شود.

- اعضای آژانس باید حمایت این سازمان را از برنامه‌های صلح‌آمیز خود حس کنند. این قاعده نه‌تنها در مورد آژانس، بلکه درخصوص سایر سازمان‌های بین‌المللی نیز صادق است.

حمله به نیروگاه هسته‌ای یک کشور عضو آژانس نقض قوانین بین‌المللی است 

- حمله به نیروگاه‌های هسته‌ای یک کشور که عضو آژانس محسوب می‌شود و ترور دانشمندان هسته‌ای، قطعا نقض قوانین بین‌المللی و حاکمیتی به شمار می‌آید و وظیفه سازمان‌های بین‌المللی نیز صیانت از این قوانین است.

- این اقدامات باید در قالب تهدید صلح و امنیت بین‌المللی تفسیر شود و پاسخ‌ها و واکنش‌های قاطع و مناسبی در قبال آنها صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا توافق هسته ای تحریم ها رژیم صهیونیستی تأسیسات نطنز خرابكاری در نطنز بین المللی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • ۲۲ سال حبس برای عامل اطلاعاتی آمریکا به جرم فروش اسناد محرمانه
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست