Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@06:20:27 GMT

موانع ترخیص کالاهای اساسی به رئیس جمهور اعلام شد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۰۷۲۳

موانع ترخیص کالاهای اساسی به رئیس جمهور اعلام شد

با توجه به موانعی که در ترخیص کالاهای اساسی در بنادر وجود داشته و مانع از تسهیل و تسریع ترخیص آنها شده است، اخیرا طی جلسه ای بین دستگاه های مربوطه، مشکلات اصلی در اظهار، ترخیص و انتقال کالاهای اساسی در بازار، بررسی شد و پیشنهاداتی برای تسهیل شرایط طی گزارشی از سوی معاونت اقتصادی دولت به رئیس جمهور ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، با وجود اقداماتی که در سال گذشته و به ویژه در آبان ماه و طی مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای تسهیل ترخیص کالا از گمرک و بنادر در دستور کار قرار گرفت ،همچنان برخی مسائل موجب مشکلاتی در این جریان شده است.


 این در حالی است که طبق آخرین گزارش گمرک، تا پایان فروردین ماه سال جاری در مجموع ۴.۲ میلیون تن کالای اساسی در بنادر دپو شده است که از این میزان حدود ۳.۱ میلیون تن در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است و در مجموع با احتساب کالاهایی که در شناورهای کنار اسکله و یا منتظر در لنگرگاه برای تخلیه هستند بیش از ۵.۲ میلیون تن کالای اساسی در گمرک و بنادر وجود دارد. 

اما اخیرا طی جلسه معاونت اقتصادی دولت و دستگاه های مربوطه در حوزه تجارت بررسی هایی در رابطه با مشکلات اصلی در اظهار، ترخیص و انتقال کالاهای اساسی به بازار صورت گرفته و پیشنهاداتی در این رابطه مطرح شد که در نهایت در قالب گزارشی به رئیس  جمهور اعلام شده است. 

این که در این رابطه چه مسائلی مطرح بوده و چه پیشنهاداتی ارائه شده است، ارونقی -معاون فنی گمرک ایران- به ایسنا  توضیحاتی ارائه کرد که نشان داد حداقل شش مانع در کندی ترخیص کالاهای اساسی سهم داشته و برای تعدیل آنها هشت پیشنهاد مطرح شده است‌.

باز هم تامین ارز در صدر قرار گرفت 

این مقام مسئول در گمرک ایران با اشاره به برخی مشکلات اصلی اعلام شده در رابطه با اظهار، ترخیص و انتقال کالاهای اساسی به بازار گفت:  مشکلات تأمین و انتقال ارز  ترجیحی از عمده این مسایل است که در کنار آن عدم صدور اعلامیه تامین ارز به صورت اعتباری برای کلیه صاحبان کالا که با رویه اعتباری کالاهای اساسی را وارد بنادر و گمرک کرده اند نیز مورد توجه خواهد بود.

وی ادامه داد: طولانی شدن زمان صدور مجوزهای قانونی، تطویل در صدور مجوز بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی، عدم وجود ناوگان حمل و نقل متناسب با موجودی کالاهای ترخیص قطعی شده و همچنین عدم تمکن مالی برخی صاحبان کالا جهت پرداخت حقوق ورودی از جمله مسائلی است که پیش روی ترخیص کالاها قرار دارد. 


تخصیص ‌تامین ارز روان شود

معاون فنی گمرک ایران در مورد این که چه پیشنهاداتی در رابطه با تسهیل شرایط موجود ارائه شده است، بیان کرد که هر یک از دستگاه های مربوطه به ویژه بانک مرکزی، گمرک ایران و وزارت صمت باید اقداماتی را جهت تسریع ترخیص کالا در دستور کار قرار دهند ، این در حالی است که در این جلسه پیشنهاد شد بانک مرکزی در رویه ارائه تخصیص  و تامین ارز تا حد امکان تعدیلات لازم را به عمل آورده تا واردات کالاهای اساسی روان تر صورت بگیرد. 


اعلام درخواست وارد کنندگان به صورت اعتباری به بانک 

به گفته ارونقی، گمرک ایران نیز باید به تمامی اشخاصی که واردات به صورت اعتباری انجام داده اند اعلام کند که درخواست خود را به بانک مرکزی اعلام و این بانک نیز در اسرع وقت نسبت به موافقت با درخواست آنها اقدام کند. 

ترخیص ۹۰ درصدی تمدید شود

معاون فنی گمرک ایران از دیگر پیشنهادات ارائه شده در این رابطه را موضوع ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی اعلام کرد و گفت: براساس مصوبه آبان ماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار، مجوز ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی صادر شده بود که تا اسفندماه در جریان قرار داشت، اما لازم است که این مجوز تمدید شده و تمامی دستگاه های اجرایی در مورد آن هماهنگ باشد. 


 گمرک مانع از متروکه شدن کالاهای ترخیص درصدی شود 

وی  افزود: در این رابطه پیشنهاد شد تا گمرک ایران باید از متروکه کردن کالاهای اساسی ترخیص درصدی تا تعیین تکلیف نهایی کالا جلوگیری کرده و این امکان را داشته باشد تا نسبت به جایگزینی درصدی از کالاهای اساسی جدیدالورود به جای اقلام قبلی جهت جلوگیری از فساد آن اقدام کند. 


و اما تکلیف وزارت جهاد در بازارگاه...


ارونقی همچنین در مورد سامانه بازارگاه یادآور شد که پیشنهاد شده وزارت جهاد کشاورزی در مهلت زمانی تعیین شده تخلیه کالاهای اساسی نسبت به تادیه مجوز سامانه بازارگاه اقدام کرده و هیچ گونه ایستایی از جهت صدور مجوز بازارگاه در تشریفات ترخیص کالا ایجاد نشود. ضمن این که صدور مجوز سیستمی قرنطینه نباتی به عنوان یکی از مجوزهای قانونی مربوط به کالاهای اساسی به منزله صدور مجوز بازارگاه تلقی شود.

معاون فنی گمرک ایران ابراز امیدواری کرد که در صورت موافقت رییس جمهور  با پیشنهادات مطرح شده و هماهنگی دستگاه های مربوطه، زمینه تسهیل و ترخیص کالاهای اساسی بیش از گذشته فراهم شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واردات کالاهای اساسی وزارت جهاد كشاورزي گمرک ایران سامانه بازارگاه معاون فنی گمرک ایران ترخیص کالاهای اساسی دستگاه های مربوطه کالاهای اساسی ترخیص کالا ارائه شده صدور مجوز تامین ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۰۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 216 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳  میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
 
معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی