Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالوهاب سهل‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی  خبرگزاری فارس، در برابر این پرسش که به نظر شما مهمترین مشکل تولیدکننده در حال حاضر چیست و راه‌حل کدام است،‌گفت: مهمترین بحث این است که دولت و سازمان‌ها کاری به کار تولیدکنندگان نداشته باشند، تولیدکنندگان ایرانی قوی، با علم و دارای شعور هستند و کسانی که در این شرایط سخت تحریمی توانسته‌اند، روی پا بایستند بسیار باانگیزه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که تولید با بحران مواجه بوده راه‌های صادرات بسته است، بانک‌ها، گمرک و حتی راه صادراتی بسته است، اما تولیدکننده همچنان تولید می‌کند و حتی صادرات هم دارد.

وی گفت:‌ تولیدکنندگان در ابتدای سال 99 که بیماری فراگیر کرونا آمد کاری کردند کارستان و کسی از آنها تشکر نکرد، بسیاری از خطوط تولید تغییر پیدا کرد و در خدمت سلامت جامعه قرار گرفت، تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده کردند، شرکت‌های دانش‌بنیان آمدند و خطوط تولید قدیمی را تغییر دادند و در خدمت سلامت جامعه محصولات سلامت‌محور تولید کردند. البته کارگران هم نقش خیلی خوبی داشتند و از جان و دل مایه گذاشتند، اما دولت از کارگران حمایت نکرد، باید بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده می‌داد یا از واحدهای تولیدی حمایت می‌کرد، در حالی که علیرغم همه وعده‌ها حتی ریالی به واحدهای تولیدی کمک نکرد. به کارگران غیربیمه‌ای هم کمک نشد.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: در حالی که برخی کارگران به خاطر کرونا و تعطیل شدن خطوط تولید وقفه‌ای در بیمه تأمین اجتماعی آنها صورت گرفت، کسی به کمک کارگران نیامد.

سهل‌آبادی گفت: با وجود همه مشکلات تولیدکنندگان به ادامه کار پرداختند، به ویژه در صنعت پتروشیمی، فولاد و مصالح ساختمانی بسیار موفق بودند، همچنین تأمین ماشین‌الات و تعمیر بسیاری از قطعات و دستگاه‌ها توسط صنعتگران داخل انجام شد، اما بانک‌ها در طرف دیگر بیشترین آسیب را به تولید وارد کردند.

به گفته وی، بانک‌ها با بهره‌های آنچنانی به تولید لطمه وارد کردند، به این گونه که تولیدکننده‌ای که به خاطر مشکلات با اقساط عقب‌افتاده بانک مواجه شده بود بانک‌ها دیون آنها را به روز کرده و نرخ سود بانکی یکباره از 14 درصد به 18درصد و یا 24 درصد افزایش یافت و در حالی که بانک‌ها اعلام می‌کردند، تسهیلات به تولیدکنندگان پرداخت کرده‌اند، اما تسهیلات جدیدی نبود فقط اقساط معوق واحدهای تولید را با نرخ‌های بالا به روز کردند.

وی همچنین با انتقاد از سازمان تأمین اجتماعی در مورد کارگران بیکار شده از کرونا گفت:‌ در حالی که تأمین اجتماعی حق ندارد، دفترچه بیمه کارگران را بی‌اعتبار کند، اما به محض عدم دریافت حقوق از سوی کارگاه‌ها بیمه کارگران قطع می‌شد و کارگران از نظر درمانی دچار مشکل می‌شدند.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: سازمان مالیاتی در بدترین شرایط تولید در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده بود و باید همه تغییر پیدا می‌کردند تا به تولید کمک کنند، آنها تراکنش‌های مالیاتی و ارقام مالیاتی سنگین برای تولیدکنندگان در نظر می‌گرفتند، مانند این است که بیماری که مشکل قلبی حاد دارد هر روز شوک جدیدی به او وارد کنیم بنابراین شوک‌هایی که از سوی تأمین اجتماعی و مالیات و همچنین بانک‌ها به تولید وارد می‌شد تولید را با مشکل مواجه می‌کرد.

وی در عین حال گفت‌:‌ تولید کنندگان داخلی در جنگ سخت اقتصادی با وجود اینکه هیچ کمکی از دولت دریافت نکردند، اما خوشبختانه جانانه ایستادند و به ادامه تولید پرداختند، قرار بود 30درصد از منابع هدفمندی یارانه‌ها برای کمک به تولید اختصاص پیدا کند با وجود اینکه این قانون وجود دارد، تا کنون ریالی از منابع هدفمندی به تولید نداده‌اند و تولیدکننده حق دارد، شکایت کند.بنابراین هیچکس به تولیدکننده کمک نکرد، در حالی که تولیدکنندگان ما بیشتر از زمان جنگ تحمیلی ایستادند و خطوط تولید را سرپا نگه داشتند.

وی گفت:‌بسیاری از کالاهای تولیدکنندگان داخلی در گمرک بود و اجازه ترخیص داده نمی‌شد، اما با هزار زحمت مواد اولیه و کالاها ترخیص می‌شد.

سهل‌آبادی همچنین در برابر این پرسش که آیا تحریم داخلی بر تولید اثر منفی گذاشت یا تحریم‌ها و قوانین داخلی که وی گفت: مگر می‌شود، بگوییم تحریم اثر نداشته مشکلات زیادی برای تولیدکننده به وجود آورد، اما تولیدکنندگان ما به عنوان رزمندگان عرصه اقتصاد و تولید تحمل کردند و با مشکلات مبارزه کردند اما طی دو سه سال اخیر آئین‌نامه‌های مختلف از طرف وزارت صنعت صادر می‌شد که تولیدکنندگان را دچار سردرگمی می‌کرد.

رئیس خانه صنعت و معدن تصریح کرد: به عنوان مثال رئیس‌جمهور در یک سخن بدون مطالعه یکباره گفت معادنی که نیمه‌کار مانده‌اند را به کسانی دیگر بدهیم، مگر می‌شود افرادی که در معادن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ساختمان ساخته و تجهیزات وارد کرده‌اند، اما به دلیل اینکه ماشین‌آلات دچار مشکل شده و در حال حاضر حتی ماشین‌آلات دست دوم با چندین میلیارد تومان باید تهیه شوند، در حالی که بانک‌ها کوچک‌ترین تسهیلاتی نمی‌دهند ما معادن را از دست افراد بگیریم و به دیگری بدهیم.

وی گفت:‌ معدنی که مشکل داشته باشد حتی اگر به افراد جدید بدهیم، مشکل معدن حل نمی‌شود، در حال حاضر بانک‌ها محل کار و معدن را به عنوان وثیقه وام قبول نمی‌کنند، بنابراین حتی اگر بهره‌بردار معدن عوض شود باز مشکل حل نمی‌شود. ما باید مسائل را به صورت ریشه‌ای حل کنیم.

سهل‌آبادی همچنین گفت:‌ دولت برای بهره‌برداران معدن یکباره حق مالکیت و حقوق دولتی معادن را 300 درصد افزایش داد، یعنی سه برابر کرد در حالی که برای ماشین‌آلات معدنی هیچگونه تسهیلاتی نمی‌دهد و اکثر ماشین‌آلات معدنی فرسوده هستند.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: اخیراً معدن‌کاران دیدند که بانک‌ها به کمک آنها نمی‌آیند، دور هم جمع شده تا خودشان مشکلات را حل کنند، بنابراین تصمیم گرفتند، از طریق بازار سرمایه اقدام به تأمین مالی کنند.

وی گفت: کدام واحد تولیدی می‌تواند سود 30 درصدی داشته باشد تا بتواند هزینه بهره بانکی را با جرائم و دیرکرد که بیش از 30 درصد می‌شود، را پاسخ دهد.

وی در مورد اینکه بسیاری از کارگاه‌های تولیدی زیر ظرفیت کار می‌کنند، گفت: الان خانه‌های صنعت و معدن، واحدهای راکد و کم‌کار را شناسایی می‌کند، دنبال این هستیم از طریق بازار سرمایه برای این واحدها شریک پیدا کنیم و تأمین مالی صورت گیرد و مشکل برخی از واحدهای صنعت و معدن از طریق مراجعه به بازار سرمایه و پیدا کردن شریک حل می‌شود، همچنین درصدد هستیم واحدهای تحقیق  و توسعه در بنگاه‌های تولیدی را راه‌اندازی کنیم و از محل تحقیق و توسعه به تولید کمک کنیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک ها سود بانکی صنعت رئیس خانه صنعت و معدن نرخ سود بانکی نوسازی ماشین آلات معدن رئیس خانه صنعت و معدن تأمین اجتماعی بازار سرمایه ماشین آلات خطوط تولید سهل آبادی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند

ایسنا/لرستان لرستان یکی از استان‌های مطرح کشور در تولید سنگ به ویژه سنگ‌های تزئینی است و تقریباً ۲۵ درصد ذخایر سنگ تزئینی کشور را داراست اما نتوانسته از این ظرفیت در راستای اشتغال پایدار و رونق اقتصادی این استان بهره ببرد.

یکی از مهمترین منابع طبیعی لرستان معادن سنگ هستند که از منظر اقتصاد کلان بخش معدن در استان دارای مزیت رقابتی است و می‌توان از این فرصت برای ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری به استان بهره بر، متاسفانه خام فروشی باعث شده این صنعت در استان رونق آنچنانی نداشته باشد.

در هیمن راستا امروز یازدهم اردیبهشت ماه به مناسبت گرامیداشت روز کارگر خبرنگاران لرستان به همراه استاندار لرستان از «معدن سنگ گوهره دربچاه نرگسه چگنی» بازدید کردند.

در این بازدید ابوطالب شفقت، استاندار لرستان با تبریک روز کارگر گفت: لرستان غنی از ذخایر بسیار با ارزش است و یکی از معادن مهم آن که در شهرستان چگنی به وفور می‌شود مشاهده کرد، سنگ گوهره است.

وی بیان کرد: نیاز است این سنگ به کیفی برداشت شود و بتونیم فرآوری آن را از صفر تا صد در استان انجام دهیم و از خام‌فروشی آن اجتناب کنیم.

استاندار لرستان گفت: نیاز است کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته و قدردان تلاش آنان باشند.

شفقت خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم دولت کار و خدمت است و تلاشش تولید بیشتر، جهش تولید و تولید کیفی محصولات است.

در این خصوص مسعود حیدری یکی از بهره‌برداران حوزه سنگ در استان به ایسنا گفت:  معادن سنگ تزئینی عمدتاً در جنوب غرب استان و در شهرستان دوره چگنی قرار دارد.

وی بیان کرد: بیشترین تعداد معادن و شاغلین معدن، مربوط به استخراج سنگ‌های تزیینی، سنگ آهک، شن و ماسه است اما متأسفانه در شرایط فعلی به دلیل فرسودگی و استهلاک بالای تجهیزات مورد استفاده شاهد فروش سنگ استان به صورت خام و با قیمت نازل هستیم.

این بهره‌بردار حوزه سنگ بیان کرد: بهره‌برداری از این معادن به شکل نامطلوب و غیراقتصادی انجام می‌پذیرد که نتیجه آن خروج قریب به ۶۰ درصد منابع سنگ استان به صورت خام است.

رضا بهرامی هم در خصوص وضعیت فروش سنگ گوهره گفت: سنگ‌های تزئینی مزیت منطقه چگنی محسوب می‌شود که می‌توان با فراوری آن لرستان را به لحاظ اقتصادی متحول کرد.

بهره‌بردار حوزه سنگ عدم وجود شهرک‌های مجهز و مدرن سنگ و مساعد نبودن زیرساخت‌های لازم از جمله مشکلات این صنعت برشمرد و تصریح کرد: می‌توان با فرآوری کامل مواد معدنی استان ظرفیت ایجاد اشتغال در این حوزه را تا ۱۲ هزار نفر افزایش داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • دیدار فرمانده سپاه لرستان با جامعه کارگری
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل