Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اگر تاکنون تجربه مراجعه به دندان‌پزشک را دارید، گمان می‌کنید که آن دندان‌پزشک با ماسک همیشگی‌ و سرعت کار و بیماران فراوان در هر روز، شما را بعدها به خاطر می‌آورد؟ کتاب «امپراطوری خانم ویلسون؛ خاطرات یک جراح لثه» با همین موضوع آغاز می‌شود و روایت انسانی از برخورد یک پزشک با بیمار درگذشته‌اش به مخاطب می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این کتاب که روایت‌های کوتاه ولی پر از درام، طنز و تراژدی یک دندان‌پزشک از کار خود در مطب و همچنین رویدادهای مربوط به کار در خانه است، با همین روایت انسانی آغاز می‌شود؛ آن‌جا که منشی از دندان‌پزشک می‌پرسد آیا آقای سین را به یاد می‌آورد و او خاطرات این بیمار را در ذهن مرور می‌کند هرچند ظاهر و قیافه آن بیمار را به خاطر نمی‌آورد. در همین فکر ناگهان با پاسخی تلخ از منشی روبه‌رو می‌شود: «آقای حمید س ۲۰ روز پیش تصادف کردند و از دنیا رفته‌اند.»

خاطرات خانم دندان‌پزشک، «یلدا صادقی»، به همین یک روایت پر از عواطف انسانی خلاصه نمی‌شود و در ادامه هم روایت‌های دیگری از نگاه این دندان‌پزشک می‌خوانیم. فارغ از این روایت‌هایی که ابعاد انسانی دارد، طنز کتاب در بخشی از روایت‌ها مخاطب را اساسی می‌خنداند: «اسکار مشتی‌ترین تشکر سال می‌رسد به بیمارم که شلوار شیش جیب و تی‌شرت قرمز از روی یونیت پرید و گفت: خانم دکتر! دهنتون سرویس! هیچی نفهمیدم. واقعا علی جراحی کردید.»

نوشته‌های خانم صادقی از کارش در مطب دندان‌پزشکی، روایت‌های مختصر و خواندنی است که مخاطب را نه تنها خسته نمی‌کند بلکه ممکن است یک‌نفس کتاب را به پایان برساند. این کتاب البته جلد دومی هم با عنوان «غم‌های خانم پروانه‌ای» دارد که هر دو کتاب از سوی نشر دندانه منتشر شده‌است.

یک‌بار دیگر به همین جلد اول برگردیم؛ نام کتاب هم که یکی از روایت‌هایی ابتدایی کتاب است، به دوران دانشجویی خانم نویسنده و کارش در مشهد برمی‌گردد. آنجا که در مرکز درمانی دانشکده یک فرد مبتلا به بیماری «ویلسون» موردتوجه کادر درمان قرار می‌گیرد و خارج از صف روی یونیت دندان‌پزشکی قرار می‌گیرد و در ادامه به خاطر همین بیماری و توجه کادر درمان، موقعیت‌های طنزی رخ می‌دهد که البته این طنزها، نقبی به فرهنگ امروز عامه ایران هم دارد. 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دندانپزشک کتاب دندان پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۱۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟

به گزارش خبرآیلاین، هر روز صبح چه کارهایی می‌کنید؟ برای سرحال شدن می‌دوید و بعد دوش آب سرد می‌گیرید؟ پیش از بیرون آمدن از رختخواب سه بار زنگ ساعت را خاموش می‌کنید؟ هر کس روز خود را به نحوی شروع می‌کند اما ویدیویی در تیک تاک که می‌گوید همه باید بخشی از مناسک صبحگاهی را شکلی مشخص انجام دهیم، بارها دیده شده است.

آنا پترسون از اسکس، درمانگر دندان است. (از کارکنان بخش بهداشت و درمان که برخی کارهای ساده‌تر دندانپزشکی را انجام می‌دهد) پترسون در ویدیویی که در صفحه کاری‌ خود در تیک‌تاک منتشر کرده است می‌گوید که هرگز نباید دندان‌ها را بعد از صبحانه مسواک زد، بلکه همیشه پیش از آن باید این کار را انجام داد.

به گزارش همشهری آنلاین، او در توضیح این مسئله به دنبال‌کننده‌های (فالوئر) خود می‌گوید: «برای این توصیه‌ام دو دلیل دارم: وقتی صبحانه می‌خوریم، دهانمان اسیدی می‌شود. اگر دندان‌ها را پس از صبحانه مسواک بزنیم، در واقع دندان‌ها را بیشتر به این اسید آغشته می‌کنیم و این باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شود. ضمنا مسواک زدن پیش از صبحانه از دندان‌ها در برابر غذایی که می‌خواهیم بخوریم محافظت می‌کند.»

رهنمودهای او توصیه شرکت خمیر دندان «کولگیت» را که اعلام کرده بود مسواک زدن پس از خوردن غذا «گاهی» بر مینای دندان اثر منفی دارد، تایید می‌کند.

شاید این خبر آن دسته از افرادی را که گمان می‌کردند مسواک زدن پس از صبحانه بهتر است زیرا دندان‌ها را از شر بقایای غذایی که خورده بودیم خلاص می‌کند، غافلگیر کرده باشد.

در بخش نظرات این ویدیو یکی از دنبال‌کنندگان نوشته‌ است: «همه دندان‌پزشکان با این حرف موافق نیستند. بعضی از آنان می‌گویند اگر مسواک زدن ۳۰ دقیقه پس از خوردن یا نوشیدن باشد، ایرادی ندارد.»

گروه بهداشتی بوپا نیز اعلام کرده است که اگر می‌خواهید پس از غذا خوردن مسواک بزنید، بهتر است دست‌کم یک ساعت صبر کنید تا بزاق فرصت داشته باشد اسیدهایی را که غذا در دهان ایجاد کرده است، خنثی کند.

در تارنمای سازمان ملی خدمات بهداشتی در مورد مسواک زدن پیش یا پس از صبحانه رهنمود خاصی داده نشده است. در این تارنما توصیه شده است برای حفظ بهداشت دهان و دندان همواره دو بار در روز، هر بار حدود دو دقیقه، دندان‌ها را با خمیردندان فلورایددار مسواک بزنیم.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900363

دیگر خبرها

  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود