Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@06:24:47 GMT

تصمیمات جدید ستاد تنظیم بازار برای تامین روغن

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۳۵۹۰

تصمیمات جدید ستاد تنظیم بازار برای تامین روغن

ایران اکونومیست- ستاد تنظیم بازار از بانک مرکزی خواست مطابق مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارز مورد نیاز روغن خام را برای سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ تامین کند.

 در مصوبات جلسه ۳۰ فروردین ماه ستاد تنظیم بازار که روز گذشته ابلاغ شده، به گزارش ارائه شده از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص تخصیص و تامین ارز مورد نیاز واردات انواع روغن خام از سوی بانک مرکزی و وجود روغن خام در بنادر کشور اشاره و برای تداوم بخشی و استمرار در تولید روغن نباتی، متناسب با ابلاغ سهمیه و برش شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ روغن نباتی مورد نیاز کشور در بخش های مختلف اعم از خانوار، صنف و صنعت مقرر شده دفتر امور خدمات بازرگانی میزان ثبت سفارشات انجام شده را به منظور تخصیص و تامین ارز واردات انواع روغن خام به بانک مرکزی اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این معاونت باید مانده موجودی روغن خام وارد شده به گمرکات و عدم ترخیص کالا به دلیل تعیین و تکلیف تخصیص و تامین ارز را احصاء و به بانک مرکزی ارسال کند تا برای ترخیص به موقع کالای مذکور برنامه ریزی شود.

بانک مرکزی ارز روغن مورد نیاز بهار ۱۴۰۰ را تامین کند

همچنین در این جلسه مقرر شده بانک مرکزی گزارش میزان تخصیص و تامین ارز واردات روغن خام در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را در جلسه آتی کارگروه تنظیم بازار ارائه و مطابق مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نسبت به تخصیص و تامین ارز مورد نیاز کالای مذکور برای سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ اقدام کند.

از طرف دیگر با توجه به سیاستگذاری عرضه و توزیع روغن خوراکی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰، شرکت بازرگانی دولتی ایران باید نسبت به برنامه ریزی لازم در خصوص انجام به موقع ثبت سفارش و پیگیری تخصیص و تامین ارز و واردات روغن خام مورد نیاز کارخانجات اقدام کند. منظور از سیاستگذاری اشاره شده این است که بر اساس تصمیمات قبلی ستاد تنظیم بازار، کارخانجات تولیدی در سال جاری باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند.

کارخانجات تولیدی روغن نیز متناسب با ثبت سفارشات انجام شده، می‌توانند نسبت به واردات روغن خام و تحویل به شرکت بازرگانی دولتی ایران اقدام و اسناد مربوطه را جهت برآورد قیمت تمام شده به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان تحویل دهند تا شرکت بازرگانی دولتی ایران وجه مورد نظر را بر اساس اعلام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به این شرکت‌ها پرداخت کند.

لزوم تامین پت و حلب به قید فوریت

معاونت امور صنایع نیز باید متناسب با برنامه ابلاغی از سوی معاونت بازرگانی داخلی نسبت به تامین پت و حلب مورد نیاز کارخانجات تا سقف اعلام شده از سوی دبیرخانه کارگروه با قیمت مناسب از طریق بورس یا خارج از بورس با قید فوریت اقدام کند.

گفتنی است که سال گذشته بازار روغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد، تا جایی که حتی با تشکیل صف‌های طولانی و حواشی دیگر از جمله دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در برخی فروشگاه‌ها مواجه شدیم. در این میان در آخرین روزهای سال گذشته قیمت روغن مایع و جامد بین ۸۰ تا ۱۴۶ درصد نسبت به قبل افزایش داشته است، در این دوره میزان واردات روغن و مواد اولیه آن بالغ بر سه میلیون تن بوده و تا اواسط فروردین بیش از ۳۴۰ هزار تن روغن خام و بالغ بر ۳۵۵ هزار تن دانه های روغنی در گمرک و بنادر دپو شده است.

همچنین در فروردین ماه بالاترین افزایش قیمت نسبت به پارسال به گروه «روغن و چربی ها» با ۱۰۹.۳ درصد اختصاص دارد. این در حالی است که دانه روغنی از جمله پنج قلم دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی است که برای سال جاری هم پرداخت نرخ ارز ترجیحی به آن ادامه خواهد داشت.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت بازرگانی دولتی ایران تخصیص و تامین ارز ستاد تنظیم بازار واردات روغن بانک مرکزی مورد نیاز روغن خام سال ۱۴۰۰ هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود

محمد رضا حاجی رضا به مناسبت روز جهانی قنات (نهم اردیبهشت ماه)،گفت: وجود قنات برای استانی همچون قم که با محدودیت‌های زیادی در تامین آب مواجه است، میراث بسیار گرانبهایی است و ما بر این اساس حفاظت و نگهداری از این منبع آبی ارزشمند را وظیفه‌ای مهم برای خود می‌دانیم.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: هر سال تلاش می‌کنیم تا با درنظر گرفتن اعتبارات مالی لازم و تامین امکانات مورد نیاز حجم قابل توجهی از قنات‌های قم را در مناطق مختلف استان مرمت و بازسازی کنیم تا عموم مردم و به خصوص فعالان بخش کشاورزی بتوانند از آن برای تامین آب مورد نیاز خود استفاده کنند.

او ادامه داد: در همین راستا طی ۲ سال گذشته با تلاش صورت گرفته در دولت سیزدهم بیش‌از ۳۰ کیلومتر از قنات‌ها در مناطق مختلف استان قم مرمت و بازسازی شد و ما تلاش می‌کنیم در سال جدید با همراهی کشاورزان استان این برنامه مهم را با سرعت و در وسعت بیشتری دنبال کنیم.

بیش از ۹۰۰ رشته قنات در مناطق مختلف قم موجود است که از آنها به عنوان یکی از مهمترین شریان‌های حیاتی تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی استان یاد می‌شود.

مرمت و لایروبی قنوات قم موجب استفاده مناسب و هرچه بهتر از این منابع مهم تامین آب استان می‌شود که در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی قم بر اساس سیاست‌های دولت، برنامه احیا و مرمت قنوات را با مشارکت کشاورزان به جد دنبال می‌کند.

لازم به ذکر است خشکسالی‌های اخیر بر روی وضعیت ناپایداری قنوات استان قم تاثیر مستقیم داشته و موجب نقصان آبدهی آنان شده‌است، به همین دلیل بسیار اهمیت دارد تا فعالیت‌های مرتبط با مرمت و احیا این سازه‌های آبی به سرعت انجام و قنوات برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان حفظ شود.

به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک‌هزار و ۲۹۱ نفر در قم به‌بهره‌برداری رسیده‌است.

این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.

گفتنی‌است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین