Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@07:47:34 GMT

«حمام بلور» در قزوین نیازمند مرمت مجدد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۳۹۷۰

«حمام بلور» در قزوین نیازمند مرمت مجدد

‍‍‍‍‍‍

دریافت 39 MB

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها – فاطمه جهانبخش: قزوین قدمتی به بلندای تاریخ دارد و از روزگارانی که تمدن در این سرزمین شکل گرفته پا بر جا بوده، روزی پایتخت ایران پهناور بوده و امروز هم به آرامی به حیات خود ادامه می‌دهد.

در دامن این شهر بناهایی وجود دارد که مهر تأییدی بر قدمت این شهر است و در عین حال شناسنامه‌ای در دست شهروندانش، با این حال امروز روزگار خیلی از این بناها خوش نیست و دلایل متعددی هم بر این مصائب افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمام بلور هم یکی از همین آثار تاریخی است که متأسفانه به حال خود رها شده و از آن ساختمان زیبای عصر صفوی و قاجاری امروز بنایی بیمار به جا مانده است.

این بنای تاریخی اثری به جا مانده از عصر صفویه است که در محدوده خیابان انصاری غربی و خیابان منتظری قرار دارد. تاق‌ها و گنبدهای تاریخی این حمام زیبا بر اهمیت آن افزوده و نقاشی‌های قدیمی دیواره‌ها بر اهمیت حفظ این بنای تاریخی تاکید دارد. بنایی که این روزها گرفتار برخی نامهربانی‌ها شده است.

حمام بلور گره کور محله آخوند قزوین

حجت الاسلام باباشاهوردی امام محله آخوند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: حمام بلور با یک ظرفیت تاریخی قابل توجه امروز در محله آخوند به یک معضل تبدیل شده است.

وی ادامه داد: بنایی که می‌توانست تأثیرات اجتماعی و فرهنگی خوبی داشته باشد با بی توجهی مسئولان علاوه بر اینکه مورد تعرض و تخریب قرار گرفته، محلی برای جمع شدن معتادین و ایجاد ناامنی در محله آخوند قزوین شده است.

امام محله آخوند قزوین بیان کرد: زمانی میراث فرهنگی و شهرداری قزوین با صرف بودجه به این بنا رسیدگی کردند ولی امروز با بی توجهی نسبت به آن هزینه‌های بیت‌المال که در حمام بلور صرف شده بود به طور کلی از بین رفته است و نیز به آسیب‌های اجتماعی در این محله دامن زده است.

وی یادآور شد: با پیگیری‌هایی که انجام شد متوجه شدیم حمام بلور به شهرداری قزوین سپرده شده و از ابتدای کار شورای پنجم خواستار روشن شدن تکلیف این بنا شدیم ولی تا امروز که ۴ سال از فعالیت شورا می‌گذرد هنوز به نتیجه قابل توجهی نرسیده‌ایم.

بابا شاهوردی اذعان کرد: برای بازگشت آرامش به محله نیاز است که سازمان‌های متولی هر چه سریع‌تر در این خصوص تصمیم‌گیری کنند و بخشی از بار آسیب‌های این محله را کم کنند.

نظارتی که نتوانسته حال بیمار را بهبود ببخشد

احسان نورانی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی قزوین در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به این موضوع که مدیریت و رسیدگی به حمام بلور به طور کامل از سوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین به شهرداری قزوین سپرده شده است، اظهار کرد: مالک بنا در حال حاضر شهرداری قزوین است و اداره میراث فرهنگی در این خصوص تنها نقش نظارتی به عهده دارد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: ما بازدیدهای متعددی از این بنا داشته‌ایم و متأسفانه باید گفت که بنای حمام بلور در وضعیت مناسبی قرار ندارد و مکاتبات لازم با سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین برای رسیدگی به این بنا صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: تخریب‌های زیادی از زمان بازسازی حمام بلور در این مکان اتفاق افتاده و شهرداری هم با اعلام این موضوع که بودجه لازم برای رسیگی به بنا را ندارد تا امروز در تعیین تکلیف حمام بلور تعلل کرده ولی خوشبختانه با پیگیری اهالی محل شهرداری برای نگهبانی و بهبود وضعیت حمام بلور وارد عمل شده است.

اختصاص بودجه ویژه برای مرمت دیگر بار حمام بلور

آرش رشوند آوه مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر مطرح کرد: شهرداری قزوین پس از مرمت حمام بلور این بنا را در زمان‌های مختلف جهت بهره برداری به نهادها و دستگاه‌های مختلفی سپرده است و آنها نیز به صورت دوره‌ای از این موقعیت استفاده کرده‌اند ولی یکی از مشکلات در خصوص این بنا عدم وجود بهره بردار در سال‌های اخیر بوده است و نیز شیوع و همه‌گیری بیماری کرونا سبب شد که حمام بلور به طور کامل تخلیه و تعطیل شود که همین موضوع به آسیب‌ها در این زمینه دامن زد.

مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین بیان کرد: سال گذشته که گردشگری هم وجود نداشت و نگهبانی هم در این محل حاضر نبود تعرضاتی به این بنا روی داده ولی از اسفند سال گذشته یک نگهبان به صورت دائم در این مکان گمارده شده تا از تعرضات بیشتر به حمام بلور جلوگیری شود.

وی با بیان این مسئله که در سال جدید شهرداری بودجه مشخصی را برای مرمت و نگهداری از حمام بلور اختصاص داده است ابراز کرد: بودجه مرمت به این بنا اختصاص داده شده است و در حال حاضر مطالعات اجتماعی و شهری روی این بنا در حال انجام است و با قرار تسهیلگری اجتماعی در مورد این بنا تلاش می‌کنیم تا این بنا بتواند خدمات محیطی مناسبی را به محله ارائه دهند.

رشوند آوه تاکید کرد: این حمام یک خزینه کاملاً سالم دارد و بنا از کیفیت خوبی برخوردار است، مرمت‌های قابل توجهی هم در حمام بلور انجام شده و کار به صورت کاملاً کارشناسی با اعمال مستقیم نظر اداره کل میراث فرهنگی پیش رفته است و تنها تغییراتی در جهت بهره بردن از امکانات روز در این محل روی داده است.

این مسئول تاکید کرد: با توجه به اختصاص بودجه در سال جاری حتماً مشکلات حمام بلور طی سال رفع خواهد شد و با حضور نگهبانان از آسیب‌های بیشتر نیز کاملاً جلوگیری شده است.

به گزارش مهر حمایت از تاریخ و تمدن یک شهر در واقع حراست از تاریخ بشریت است، بنایی که می‌توانست به راحتی به یک قطب گردشگری بدل شود امروز بلای جان محله آخوند قزوین است، واقعاً چرا باید روزی حمام بلور به حال خود رها می شده که امروز بار دیگر با هزینه بیت المال مرمت شود؟

کد خبر 5197359

منبع: مهر

کلیدواژه: قزوین طرح امام محله میراث فرهنگی قزوین حمام بلور ویروس کرونا آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا بوشهر واکسن کرونا گرگان کمک مومنانه محدودیت های کرونایی اردبیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گناوه ماه مبارك رمضان محمد علی حق بین محله آخوند قزوین شهرداری قزوین میراث فرهنگی حمام بلور آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۸ وسیله حمام را فورا دور بیندازید

حمام یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر خانه محسوب می‌شود که نظافت و تمیزی آن تاثیر بسزایی بر بهداشت و سلامت اعضای خانواده دارد؛ این مکان پناهگاه امنی است که برای زدودن آلودگی‌ها از تن پس از یک روز خسته کننده و یا در ابتدای روز دقایقی را در آن می‌گذرانیم.

حمام باید همیشه تمیز باشد و بخوبی ضدعفونی شود. علاوه بر این، برخی لوازم موجود در این مکان هستند که نه تنها کارایی لازم را ندارند، بلکه وجود آنها در حمام مضراتی را نیز به همراه خواهد داشت. پس اگر به سلامت خود و تمیزی حمام منزلتان اهمیت می دهید، همین الان این ۸ وسیله را دور بیندازید!

۱- حوله های قدیمی و فرسوده

حوله‌های فرسوده و قدیمی علاوه بر ظاهر نامناسب کارایی خود را نیز در خشک کردن از دست می دهند. در واقع این حوله ها رطوبت زیادی را به خود جذب کرده و به این سادگی ها خشک نمی شوند. همین مساله می تواند منجر به کپک زدن آنها شود. حوله‌های قدیمی‌ را با حوله های جدید جایگزین کنید. می توانید از این حوله ها به عنوان پارچه برای تمیز کردن سطوح مختلف استفاده کنید.

۲- روکش دوش پلاستیکی آلوده

اگر از روکش دوش پلاستیکی استفاده می کنید، فراموش نکنید هر چند وقت یک بار آن را ضدعفونی کنید. در غیر این صورت ممکن است در اثر باقی ماندن کف صابون بر روی روکش دوش شاهد رشد کپک در این مکان باشید. در صورتی که نتوانستید آلودگی های روکش دوشتان را از بین ببرید، توصیه می کنیم حتما آن را دور بیندازید.

۳- لوازم آرایش تاریخ گذشته

تاریخ مصرف لوازم آرایش خود را بررسی کنید و در صورتی که منقضی شده اند، آنها را دور بیندازید. اگر جعبه آنها را دور انداخته اید و تاریخ انقضایشان را نمی دانید و زمان زیادی نیز از خرید این محصولات گذشته است، به احتمال زیاد منقضی شده اند و وقت دور انداختن آنها فرا رسیده است.

۴- ابزار موی آسیب دیده

هرگز از اتوی مو یا سشوار آسیب دیده استفاده نکنید. محصولاتی که دچار قطعی سیم یا سوختگی ناشی از گرمایش شده اند، خطرات ایمنی برای شما به همراه خواهند داشت و ممکن است شما را دچار برق گرفتگی کنند. علاوه بر این، تمیزکردن اتوی مو، سشوار و انواع برس مو را فراموش نکنید.

۵- لیف حمام قدیمی

لیف حمام آن طور که به نظر می رسد، ناجی پاکیزگی نیست. این لیف ها پس از مدتی مملو از سلول‌های مرده پوست، مواد شوینده، انواع باکتری، قارچ و کپک شده و در هنگام استفاده، وارد بریدگی‌های پوست ناشی از اصلاح تیغ می شوند و زمینه را برای بروز حساسیت و عفونت فراهم می کنند. اگر لیفتان از الیاف طبیعی ساخته شده است، توصیه می شود هر 3 تا 4 هفته یک بار و اگر از الیاف پلاستیکی ساخته شده است، هر 2 ماه یکبار آن را تعویض کنید.

۶- ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته

کرم های ضدآفتاب آنقدرها که فکر می کنید، دوام ندارند. این محصولات پوستی پس از انقضا تاثیر خود را از دست می دهند و محافظت کمتری در برابر اشعه های مضر UV ارائه خواهند داد. پس اگر پس از مدتی به سراغ کرم ضدآفتاب خود رفته اید و یا زمان زیادی از خرید آن گذشته است، حتما تاریخ انقضای آن را بررسی کنید.

۷- بطری های خالی شامپو و نرم کننده

بطری های خالی شامپو و نرم کننده را دور بیندازید. این کار از اشغال فضای نگهداری لوازم حمام جلوگیری کرده و شناسایی و دسترسی به محصولات مورد نیازتان را آسان تر خواهد کرد.

۸- محصولات بهداشتی کوچک

همه ما دوست داریم که در تعطیلات از لوازم آرایشی و بهداشتی کوچک هتل استفاده کنیم و در صورت عدم استفاده ممکن است آنها را به منزل بیاوریم. این محصولات اغلب به علت کوچک بودن در زیر بطری های بزرگتر با پشت کشو پنهان می شوند و تا مدت ها فراموش می کنیم از آنها استفاده کنیم. تاریخ انقضا و سازگاری این محصولات با پوستتان را بررسی کنید و از استفاده از برندها و فرمولاسیون های ناشناخته خودداری نمایید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هفت فایده بی‌نظیر حمام بخار حمام چگونه از «خزینه» به «دوش» رسید؟ کدامیک از آن‌ها بهتر است؟

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های عمران شهری بجنورد نیازمند ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • این ۸ وسیله حمام را فورا دور بیندازید
  • چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت
  • عصبانیت سرمربی لیگ برتری؛ از جیب شهر ما ۱۰۰ میلیارد برای خرید پرسپولیس دادند
  • سعید دقیقی: 100 میلیارد از جیب مردم قزوین برای خرید پرسپولیس رفته است؛ شهرداری برای شمس آذر هزینه کند!
  • انفجار گاز پیک‌ نیک با یک مصدوم در قزوین
  • ادعای دقیقی: شهرداری قزوین سهام‌دار پرسپولیس شد!
  • دقیقی: شهرداری قزوین از پرسپولیس حمایت می‌کند از شمس‌آذر نه!
  • 2 روش هوشمندانه برای ساخت شیرآب و شیر حمام با لوله PVC (فیلم)
  • ممنوعیت ورود موتورسیکلت‌ به بازار اصفهان از ۱۷ اردیبهشت/بودجه مرمت بازار ۵ برابر شد