Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزان لبنانی تصمیم ریاض برای ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی این کشور به عربستان را «خودسرانه و ناعادلانه» توصیف کردند و خوستار لغو این تصمیم شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، اتحادیه کشاورزان لبنانی امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای از دولت عربستان خواست تا از تصمیم خود برای ممنوعیت واردات محصولات لبنانی صرف نظر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه تاکید شده است که اشتباه محرز یک فرد یا یک گروه تبهکار نباید دلیلی موجه برای مجازات کل مردم لبنان باشد.

صادرات محصولات کشاورزی درآمدهای عمده ارزی برای کشور لبنان به همراه دارد. کشورهای عربی اصلی‌ترین بازارهای صادراتی لبنان برای فروش محصولات کشاورزی را تشکیل می‌دهند.

صادرات محصولات کشاروزی لبنان نزدیک به هشتاد درصد از ۱۹۰ میلیون دلار درآمد کل صادرات این کشور را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده بود. از این میان عربستان با سهم بیست درصدی و پس از آن کشور قطر بزرگترین بازار فروش محصولات لبنانی بودند.

برخی مقامات لبنان تلاش کرده‌اند که ادعای عربستان در خصوص قاچاق مواد مخدر توسط صادرکنندگان این کشور را زیر سوال ببرند و به کلی آن را منکر شوند.

رئیس اتحادیه صنفی کشاورزان در دره بقاع واقع در شرق لبنان مدعی شده که مبدا اولیه محموله انار کشف شده در عربستان سوریه بوده و این محموله پس از ترانزیت به بندر لبنان به عربستان بارگیری شده بود.

اتحادیه کشاورزان لبنانی همچنین در بیانیه خود تصریح کرده‌ که تصمیم دولت عربستان برای ممنوعت واردات کشاورزی این کشور با نشانه‌هایی از «سوء نیت سیاسی» همراه است و با ادعای ریاض مبنی بر حمایت از منافع لبنان کاملا مغایرت دارد.

در این بیانیه همچنین دولت عربستان سعودی از سوی اتحادیه کشاورزان به مشارکت در سیاست محاصره لبنان و تغییر حلقه متحدان آن متهم شده است.

عربستان سعودی از حمله کشورهای حاشیه خلیج فارس است که حزب‌الله لبنان را تحت تحریم قرار داده است.

حکم ممنوعیت واردات کشاورزی لبنان را وزارت کشور عربستان به بهانه کشف محموله‌های قاچاق مواد مخدر در میان محصولات لبنانی صادر کرده و قرار است از امروز یکشنبه پنجم اردیبهشت/۲۵ آوریل اجرایی شود.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد بیش از ۵ میلیون قرص کاپتاگُن را که حاوی ماده مخدر و ترکیبات محرک آمفتامین و تئوفیلین است در میان یک محموله وارداتی انار از کشور لبنان کشف کرده است.

خبرگزاری رسمی عربستان می‌نویسد چهار تبعه سعودی و یک فرد دیگر خارجی که هویتش اعلام نشده در همین ارتباط دستگیر شده‌اند.

به دنبال انتشار این خبر ریاض اعلام کرد که واردات کلیه محصولات کشاورزی لبنان به منظور جلوگیری از ورود محموله‌های قاچاق از روز یکشنبه ممنوع می‌شود.

اجرا شدن این حکم ضربه بزرگی به اقتصاد لبنان محسوب می‌شود که هم‌ اکنون با بحران بی‌سابقه مالی و رکود شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند.

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان روز شنبه خواستار جلسه‌ای با حضور اعضای کابینه، مقامات امنیتی، مسؤولان و فعالان بخش کشاورزی و نمایندگان صادرکنندگان برای بررسی این مساله و پیامدهای آن شد.

وزارت امور خارجه لبنان نیز روز جمعه با اعلام موضع در این خصوص قاچاق مواد مخدر را برای اعتبار و اقتصاد کشور زیان‌آور خواند و از مقامات گمرکی خواست تا محموله‌های خروجی از پایانه‌های این کشور کوچک حوزه مدیترانه را مورد بررسی و بازرسی دقیق‌تر قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لبنان عربستان محصولات کشاورزی کشاورزان لبنانی ممنوعیت واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد

مقام نظامی لبنان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت، عملیات رژیم صهیونیستی علیه رفح در صورت وقوع، منجر به کشتارهای بیشتر و بحران انسانی بزرگی خواهد شد که ضمن برانگیختن خشم گسترده جهانی، جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد ساخت.

ژنرال «منیر شحاده»، رئیس سابق دادگاه نظامی لبنان و هماهنگ کننده سابق دولت لبنان در سازمان ملل (یونیفیل) در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصمیم رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح و خطرات انسانی آن در صورت نپذیرفتن توافق آتش‌بس مورد تایید حماس که روز دوشنبه توسط اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام شد، گفت: ماه‌هاست که از بسیاری از مقامات اسرائیلی می‌شنویم که آماده انجام عملیات نظامی در رفح هستند و نخست‌وزیر اسرائیل دستور انجام این عملیات را به ارتش داده است و می‌شنویم که «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم بر اجرای این عملیات تاکید و نتانیاهو را تهدید می‌کنند که اگر آن را انجام ندهد استعفا می‌کنند. همچنین از زبان بسیاری از مقامات غربی می‌شنویم که از اسرائیل خواسته‌اند این عملیات را انجام ندهد زیرا موجب کشتارهایی خواهد شد و اینکه راههای دیگری نیز وجود دارد یا از  مقامات آمریکایی می‌شنویم که اسرائیل باید قبل از انجام این عملیات رفح را از غیرنظامیان تخلیه کند.

وی گفت: در هر صورت، انجام چنین عملیاتی در منطقه‌ای به وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع که در آن حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار غیرنظامی در فضای باز ازدحام کرده‌اند، در صورت وقوع به کشتارهای بزرگ منجر خواهد شد.

شحاده اظهار داشت: با وجود این تراکم جمعیت در فضای باز و ارتشی مانند ارتش جنایتکار اسرائیل، اگر این عملیات انجام شود، قطعا کشتارهای بزرگ، بحران انسانی و خشم و نارضایتی شدید جهانی را به دنبال خواهد داشت، اما از سوی دیگر، نتانیاهو به این عملیات نیاز دارد تا بگوید که تمام نوار غزه تحت کنترل دشمن اسرائیلی قرار گرفته و این درست نیست، بدین معنا که ما می‌بینیم که در شمال و مرکز نوار غزه، درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و اسرائیلی‌ها همچنان متحمل خسارات جانی و مالی سنگینی می‌شوند.

رئیس سابق دادگاه نظامی لبنان ادامه داد: در هر صورت، اقدام نظامی در رفح منجر به یک قتل عام بزرگ علیه ساکنان غیرنظامی و بی‌دفاع خواهد شد. در مقابل دشمن اسرائیلی نیز متحمل خسارات سنگینی خواهد شد، زیرا مقاومت در آنجا انتظارش را می‌کشد و اگر این عملیات انجام شود، گمان نمی‌کنم که جبهه‌های باقی مانده مانند لبنان، جنوب لبنان و یمن و گردان‌های سرایا الاشتر در بحرین که به تازگی خبر مداخله آن را شنیده‌ایم و همچنین عراق آرام بمانند و همگی آنها برای یاری غزه و به ویژه رفح در چندین جبهه در منطقه شعله‌ور خواهند شد.

وی درباره آثار انسانی این حمله گفت: ما به این سؤال باز می‌گردیم  و آن آثار انسانی چنین عملیاتی است؛ از نظر نظامی، زمانی که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار غیرنظامی در منطقه‌ای به وسعت ۵۰ کیلومتر مربع در فضای باز ازدحام کرده‌اند، قطعا چنین عملیاتی منجر به کشتار بزرگی می‌شود، به ویژه زمانی که ما یک ارتش جنایتکار و قصاب داشته باشیم که بازدارنده‌ای برای آن نیست، پاسخگو نبوده و بی‌رحم است. ما انتظار خواهیم داشت که قتل عام بزرگی رخ دهد.

سرتیپ منیر شحاده گفت: البته وضعیت انسانی اسفبار خواهد بود و من فکر نمی‌کنم جهان این صحنه‌ها را تحمل کند. ما می‌بینیم که همه دانشگاه‌ها و مردم جهان علیه دشمن صهیونیستی خیزش کردند که خود را به عنوان یک جنایتکار رسوا کرد و دیگر این ارتش یا دولت یا قوم یهودی که در معرض هولوکاست قرار گرفت و نیز این روایتی که از زمان جنگ جهانی دوم درباره آن سخن می‌گویند، وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: ارتکاب کشتار در غزه آن (رژیم صهیونیستی) را به قصابی مجرم تبدیل کرد که همه جهان علیه این روایت انتفاضه کردند و جهان در برابر کشتارهای صهیونیست‌ها در طول تاریخ بیدار شده است. ما دانشگاه‌ها را در آمریکا می‌بینیم که قیام می‌کنند و خیزش‌ها از دانشگاه‌ها به خیابان‌های آمریکا هم منتقل شده‌اند و همه علیه اسرائیل شده‌اند. یعنی اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم بسیاری از آنها بیش از آنکه برای یاری غزه باشد به خاطر خشم از اسرائیل است و اینکه آنها مالیات پرداخت می‌کنند تا ارتش اسرائیل به سلاح‌های مرگبار و گران‌قیمت برای ارتکاب کشتار مجهز شود. این امر همچنین در مورد خیابان‌های غربی در اروپا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و همه این کشورها صدق می‌کند.

ژنرال لبنانی در پایان ابراز عقیده کرد: اگر رژیم اسرائیل این عملیات را انجام دهد، منجر به کشتارهای بسیار و بحران انسانی بزرگ خواهد شد که بازتاب و خشم و نارضایتی گسترده‌ای را در میان تمام مردم جهان به همراه خواهد داشت و همه جبهه‌هایی که به غزه کمک می‌کنند با سرعت بیشتری شعله‌ور شده، و در نهایت اسرائیل از این کار پشیمان خواهد شد.

کابینه رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد. رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که ارتش پیش از حمله زمینی، تخلیه ساکنان مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه را آغاز کرده است.

این در حالی است که عصر دوشنبه، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی با شیخ محمد عبدالرحمان، نخست وزیر قطر و عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات مصر، موافقت خود را با طرح آتش بس در غزه اعلام کرد.

پیش از این هم یک عضو ارشد حماس به الجزیره گفته بود که «به واسطه‌های قطری و مصری اعلام کردیم با طرحشان برای آتش بس در غزه موافق هستیم.»

هزاران فلسطینی در مناطق شرقی رفح از صبح روز دوشنبه پس از تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی در مناطق مسکونی شروع به رفتن به سمت غرب کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • شهادت ۲ لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
  • شهادت و زخمی شدن چند لبنانی در جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان