Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:22:03 GMT

اقدامات زیست محیطی صنایع پتروشیمی مطلوب نیست

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۷۷۲۴

اقدامات زیست محیطی صنایع پتروشیمی مطلوب نیست

فریدون بندری امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بندرماهشهر اظهار کرد: در این مسئله که صنایع پتروشیمی مستقر در شهرستان ذاتا آلاینده هستند، شکی نیست و ما همواره برای حفظ محیط زیست در تلاش به مجاب کردن مدیران آنها برای رعایت الزامات زیست محیطی هستیم چون گریزی از این مسئله نیست و ما با این مشکلات دست‌و‌پنجه نرم می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبتانه عمده این واحدهای آلاینده درراستای مسئولیت‌های اجتماعی خود سعی در اخذ استعلامات قانونی برای داشتن عنوان صنعت سبز دارند که لازم به ذکر است، قوانین زیست‌محیطی سختگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد و امیدواریم از این طریق بتوانند بخشی از آلایندگی‌ها را کاهش دهند.

در ارتباط با صنایع آلاینده نگاه بینابینی اما قانونمند داریم

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر با بیان اینکه اقدامات زیست محیطی صنایع آلاینده رضایت‌بخش نبوده است عنوان کرد: با وجود اینکه فعالیت‌های شرکت‌های پتروشیمی برای حفظ محیط‌ زیست کافی نبوده، اما به جهت شرایط اقتصادی ویژه و حساس کشور و نقش پررنگ صنایع پتروشیمی در ارزآوری برای نظام، ما در ارتباط با صنایع نگاه بینابینی اما قانون‌مند داریم که این بدان معنا نیست صنایع آلاینده تلاشی برای کاهش آلایندگی خود نداشته باشند، چرا که کاملا رصد می‌شوند.

بندری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وظیفه مهم شهرداری‌های شهرستان برای دریافت عوارض آلایندگی از صنایع پتروشیمی اشاره کرد و گفت: موضوع لزوم پرداخت عوارض آلایندگی صنایع پتروشیمی به شهرستان که تاثیرات مخرب آنها بر آب، هوا و خاک شهرستان قابل انکار نیست، بخش دیگر این ماجرا است، از این رو ضرورت تلاش‌های شهرداری برای دریافت این مبالغ را دوچندان است.

شهرداری‌ها در مذاکره با مدیران صنایع پروژه‌های علمی و پژوهشی ارائه دهند

وی ادامه داد: بنابراین انتظار می‌رود، شهرداری و شورای شهر شهرستان طی پروژه‌های علمی و پژوهشی با کمک دانشگاه‌های مطرح کشور و تهیه اطلاعات کارشناسی و قابل استناد، مذاکرات قوی و موثری با مدیران صنایع برای دریافت این عوارض آلایندگی داشته باشند تا بتوان از محل این اعتبارات امکاناتی را برای مردم فراهم کرد و قدری از آلایندگی ایجاد شده را جبران کرد.

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر با تاکید بر لزوم اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند از سوی صنایع آلاینده خاطرنشان کرد: متاسفانه بررسی‌های انجام شده از صنایع آلاینده منطقه، در بحث مدیریت پسماند حتی به شرایط مطلوب نزدیک نشده و  تنها تعداد اندکی از شرکت‌ها به اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند اقدام کرده‌اند. به عنوان مثال یک واحد کلرآلکانی پتروشیمی بندرامام  که به شدت آلاینده بود را اخیرا موفق به تعطیلی آن شدیم اما از طرفی برخی شرکت‌ها از جمله پتروشیمی مارون اهتنمام قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته است.

بندری اضافه کرد: بحث ایجاد آلایندگی تنها متوجه 23 پتروشیمی اصلی منطقه نیست بلکه شرکت‌های کوچکی نیز مستقر هستند و آلاینده محسوب می‌شوند، بدون شک تمامی این موارد  به صورت فصلی  پایش و رصد می‌شوند و برخوردهای لازم خواهد شد.

وی در ادامه به تلاش برخی صنایع آلاینده برای دور زدن قانون اشاره کرد و گفت: در مواردی نیز با وجود تخلف‌های ثبت شده اما شرکت‌ها سعی در دور زدن قانون داشتند، اخیر یک شرکت بزرگ و یک شرکت کوچک به مراجع قضایی معرفی شدند و برخورد جدی  با آنها خواهد شد.

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر در پایان تاکید کرد: مسئله مهم دیگری که از نگاه ما و قانون دور نیست، سایت ضدعفونی کامیون‌های حمل مواد شیمیایی در بندرامام است که روزانه بیش از یک هزار و 500 کامیون در این محل تردد می‌کنند اما متاسفانه الزامات زیست محیطی را رعایت نمی کنند و باعث بروز مشکلاتی شده‌اند،  این مورد نیز در حال پیگیری است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرماندار ماهشهر صنایع پتروشیمی آلایندگی محیط زیست مدیریت پسماند اشتغال بیکاری مسئولیت اجتماعی خوزستان صنایع پتروشیمی صنایع آلاینده زیست محیطی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۷۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال را تشریح کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش‌ فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • تداوم تنفس هوای مطلوب در تهران
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • نام جدید باشگاه استقلال رسماً مشخص شد
  • پتروشیمی، نام باشگاه استقلال را تغییر داد
  • تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج‌فارس»
  • تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس
  • رسمی؛ نام استقلال تغییر کرد | «خلیج فارس» مقابل اسم آبی ها
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا