Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@19:58:39 GMT

چگونه قندخون کودکان را کنترل کنیم؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۸۳۲۳

یک متخصص تغذیه گفت: اگر کودک علاقه‌مند به شیرینی‌جات است، سعی کنید ذائقه او را به سمت میوه‌ها تغییر دهید. ناطقان: سهیل روشن، متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف فرآورده‌های شیرین مانند کیک در اطفال، تاثیر چندانی بر جذب کلسیم ندارد، ولی با افزایش کالری دریافتی کودک، باعث افزایش ریسک پوسیده شدن دندان‌ها، چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی، چربی خون، پرفشاری خون، دیابت نوع دو و کبد چرب در بزرگسالی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: همیشه باید مراقب بود که مصرف فرآورده‌های شیرین در کودکان از حد معمول افزایش نیابد. بسیاری از والدین مایل هستند که با شیرین کردن فرآورده‌های دارویی کودک، پذیرش مصرف دارو را افزایش دهند، ولی این موضوع در درازمدت خطرساز خواهد بود. براین اساس والدین  باید فرآورده‌های غذایی بدون قند را در اولویت قرار دهند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: باید قند موجود در فرآورده‌های غذایی  روی بسته بندی مواد غذایی به دقت بررسی شود و از مصرف فرآورده‌هایی که حاوی قند بالایی هستند، اجتناب شود.

روشن بیان کرد:  بهترین راهکاری که برای کاهش میزان قند مصنوعی دریافتی در اطفال مفید است شامل این موارد است: حداکثر قند دریافتی در اطفال بیش از ۲ سال باید ۲۵ گرم باشد (تقریبا ۶ قاشق چایخوری) و از مصرف فرآورده‌هایی که بیش از این مقدار قند دارند، باید اجتناب کرد. هر ۴ گرم قند تقریبا برابر با یک قاشق چایخوری (۵ میلی‌لیتر) است، در کودکان زیر ۲ سال توصیه به عدم استفاده از فرآورده‌های محتوی قند مصنوعی می‌شود، بهتر است کودکان به جای نوشابه، دلستر، نوشیدنی‌های انرژی زا، چای شیرین و آبمیوه‌های حاوی قند مصنوعی، آب و یا شیر میل کنند. شیر علاوه بر اینکه حاوی قند طبیعی (لاکتوز) است، کلسیم، پروتئین، ویتامین D و سایر مواد مغذی کودک را تامین می‌کند.

او تصریح کرد: والدین باید مراقب مصرف فرآورده‌هایی با شکر پنهان در محصولات فرآوری شده مانند سس کچاپ، سس مایونز باشند. در صورتیکه کودک علاقه‌مند به شیرینی‌جات است، سعی کنید ذائقه او را به سمت میوه‌ها تغییر دهید. مصرف آبمیوه‌های مصنوعی را ۱۰۰ درصد محدود کنید، زیرا قند آن‌ها نسبت به میوه کامل بیشتر است.

این متخصص تغذیه ادامه داد: آکادمی اطفال آمریکا نیز مصرف آن را فقط در میزان کمی تایید کرده است و حتی زیر یک سال، مجاز نمی‌داند. بهتر است والدین در هر وعده غذایی گزینه‌های سالمی را به کودکان پیشنهاد و به آن‌ها اجازه دهند آنچه بدنشان به آن‌ها می‌گوید و میل دارند را انتخاب کنند.ممکن است کودک ترجیح دهد در وعده صبحانه، گوشت بخورد، این موضوع اشکالی ندارد.

او گفت: این فرآورده‌ها علاوه بر اینکه ارزش غذایی ندارند، کودک را در ریسک بیماری‌های متعددی در بزرگسالی قرار می‌دهند. برخی والدین با پر کردن معده، عملا اشتهای کودک را برای مصرف فرآورده‌های مغذی مانند میوه، سبزیجات، غلات کامل و محصولات لبنی را از بین می‌برند.

روشن تاکید کرد: فراموش نشود توصیه ما به حذف صد درصدی فرآورده‌های محتوی قند مصنوعی نیست، فقط نباید هر روز مصرف شوند و بهتر است به روز‌های خاص یا مناسبت‌ها محدود شوند. بهتر است اگر به کودک هم هدیه‌ای می‌دهید به جای آبمیوه مصنوعی و بستنی، میوه خشک و یا آجیل باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: قند خون ، کودکان ، کنترل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: قند خون کودکان کنترل مصرف فرآورده متخصص تغذیه قند مصنوعی میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۸۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز جهانی اتیسم در رشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان ؛ داوود قیصر نژاد رییس هیات مدیره انجمن حامیان اتیسم گیلان در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۵۰ کودک اتیسیمی تحت پوشش این انجمن هستند گفت: به این کودکان در ۲۰ رشته ورزشی، هنری و آموزشی خدمات ارائه می‌شود.
وی بیشترین چالش خانواده‌های اتیسمی را کمبود امکانات آموزشی برای کودکان اتیسم و نبود مجتمع نگهداری از این کودکان و مشاغل برای بزرگسالان اتیسمی عنوان کرد.
اتیسم یا اختلال خود درماندگی نوعی اختلال روانی – ذهنی است که بعد از ۱۲ ماهگی قابل تشخیص است.
اگرچه عوامل ژنتیکی، ازدواج خانوادگی، سن بالای مادر و مشکلات دوران بارداری در ابتلا به اتیسم موثر است، اما هنوز علت اصلی ابتلا به اتیسم مشخص نیست.
در گیلان بیش از ۷۰۰ کودک و بزرگسال مبتلا به بیماری اتیسم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت