Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از پروژه‌های فناورانه و هوشمند دستگاه قضایی که موجبات سهولت کار مردم برای پیگیری امور قضایی‌شان را فراهم آورده است، ابلاغ‌های الکترونیکی است. بنا به گفته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا، در سال گذشته، ابلاغ الکترونیکی توسط مراکز و مراجع قضایی به مرز ۹۰ درصد ابلاغات کل کشور رسید و بیش از ۵ درصد افزایش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - قوه قضاییه جزء پیشگام‌ترین دستگاه‌های کشور در زمینه هوشمندسازی فرآیندها و تحقق دولت الکترونیک است.

اجرا و پیاده‌سازی پروژه‌های فناورانه برای تسریع و تسهیل دسترسی مردم به عدالت، از جمله مفاد مورد تاکید در سند تحول قضایی است که از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شده است؛ در سند تحول قضایی، ۱۳ تکلیف قانونی برای مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درنظر گرفته شده است؛ همچنین در ۶۷ صفحه سند تحول، مجموعاً ۱۰۷ راهکار فناوری پایه مندرج است که بیانگر آن است که ۶۰ درصد تکالیف سند تحول با ابزاری فناوری تحقق می‌یابند.

عملیاتی شدن پروژه‌های فناورانه و هوشمندسازی همه‌جانبه فرآیندهای قضایی، در دوره تحول در قوه قضاییه، شتاب زیادی گرفته است؛ بگونه‌ای که در سال ۹۹ تقریباً هر هفته، یک پروژه جدید آنلاین برای تسهیل و تسریع در رسیدگی به امور قضایی مردم راه‌اندازی شد.

صدور ۹۰ درصدی اوراق قضایی به صورت الکترونیک

یکی از پروژه‌های فناورانه و هوشمند دستگاه قضایی که موجبات سهولت کار مردم برای پیگیری امور قضایی‌شان را فراهم آورده است، ابلاغ‌های الکترونیکی است. بنا به گفته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا، در سال گذشته، ابلاغ الکترونیکی توسط مراکز و مراجع قضایی به مرز ۹۰ درصد ابلاغات کل کشور رسید و بیش از ۵ درصد افزایش داشت.

با افزایش ابلاغات به صورت الکترونیکی توسط مراجع و مراکز قضایی، رسیدگی و پیگیری امور قضایی و حقوقی مردم تسریع و تسهیل شده است و بر رضایتمندی آنها از عملکرد دستگاه قضایی افزوده است؛ به طور کلی، تسریع در امر رسیدگی، رفع اطاله دادرسی‌ها، کاهش موجودی شعب، جلوگیری از هرگونه تخلف و خطا در امر ابلاغ، کاهش هزینه‌ها و اطلاع‌رسانی سریع و لحظه‌ای از جمله مزایای طرح ابلاغ الکترونیک است.

در ادامه به نمونه‌هایی از توفیقات برخی از مراکز و مراجع قضایی و دادگستری استان‌های کشور در پیشبرد طرح ابلاغ الکترونیکی اشاره می‌کنیم:

ابلاغ اینترنتی بیش از دو میلیون برگه قضایی در گلستان

هادی هاشمیان رئیس کل دادگستری استان گلستان می‌گوید: سال گذشته در مجموع نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اوراق قضایی شامل، ابلاغ، اخطار و احضار در محاکم استان گلستان صادر شد؛ یعنی بیش از دو میلیون برگه از طریق سامانه ثنا و در بستر اینترنت به دست طرفین رسید.

وی افزود: برای ابلاغ این پرونده‌ها به شیوه سنتی دست کم باید چهار میلیون برگه چاپ می‌شد که با ابلاغ اینترنتی در مصرف این میزان کاغذ صرفه جویی شد.

هاشمیان در ادامه بیان کرد: با تلاش‌های انجام شده، پارسال ابلاغ اینترنتی اوراق قضایی در گلستان به ۸۵ درصد رسید که چهار درصد بیشتر از سال ۹۸ بود.

۸۴ درصد ابلاغ‌های قضایی در استان تهران به صورت الکترونیکی است

مسعود ستایشی، قائم مقام رئیس کل دادگستری کل استان تهران در نشست ویدئوکنفرانس روسای دادگستری استان‌های سراسر کشور با رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در حال حاضر ۸۴ درصد ابلاغ‌های قضایی در استان تهران به صورت الکترونیکی صورت می‌پذیرد که برای افزایش بهرهمندی از ابلاغ به صورت الکترونیک برنامه ریزی شده است. 

۹۵ درصد ابلاغات قضایی در استان خراسان شمالی به صورت الکترونیکی است

گریوانی، معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان خراسان شمالی می‌گوید: میزان ابلاغات الکترونیک قضایی در استان خراسان شمالی معادل ۹۵ درصد است و تلاش می‌کنیم این میزان به ۱۰۰ درصد افزایش یابد.

صدور الکترونیکی ۹۴ درصد اوراق قضایی در استان آذربایجان غربی

علی اکبر گروسی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به خبرنگار میزان گفت: ۹۴ درصد اوراق قضایی در استان آذربایجان غربی به صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود که این استان از این حیث در رتبه هشتم کشور قرار دارد.

ابلاغ الکترونیکی ۸۹ درصدی اوراق و احکام در شورا‌های حل اختلاف اصفهان

سید محمد موسویان، رییس شورا‌های حل اختلاف استان اصفهان در گفت‌وگویی که با خبرنگار میزان داشت، از ابلاغ ۸۹ درصدی اوراق و احکام در شورا‌های حل اختلاف اصفهان به صورت الکترونیکی خبر داد.

ابلاغ الکترونیکی ۹۶ درصدی در شعب اجرای احکام شورا‌های حل اختلاف یزد

محمدرضا حداد، رییس شورا‌های حل اختلاف استان یزد در گفت‌وگو با میزان با استناد به آمار استخراجی از سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی توسط معاونت آمار و فناوری دادگستری کل استان یزد بیان داشت: شعب اجرای احکام شورا‌های حل اختلاف استان یزد با کسب ۹۶ درصد از صدور ابلاغ بصورت الکترونیک، در استان رتبه اول را کسب نموده است.

ابلاغ الکترونیک ۱۰۰ درصد از اوراق قضایی در شورا‌های حل اختلاف هرمزگان

مظفر حمزه‌ای معاون قضایی رییس کل دادگستری استان هرمزگان در گفت وگو با میزان اعلام کرد: شورا‌های حل اختلاف استان هرمزگان در نتیجه برنامه ریزی دقیق و اتخاذ تمهیدات مناسب همراه با توسعه زیرساخت ها، موفق به صدور ۱۰۰ درصد ابلاغیه‌ها به صورت الکترونیکی و کسب رتبه نخست کشوری در این شاخصه شده است.

۸۷ درصد از ابلاغ اوراق قضایی استان کردستان الکترونیکی صورت می‌گیرد

علی رشیدی، معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان کردستان می‌گوید: ۸۷ درصد از ابلاغ اوراق قضایی استان کردستان بصورت الکترونیکی صورت می‌گیرد. وی تصریح می‌کند: درصد ابلاغ الکترونیک دادگستری استان کردستان در سال ۱۳۹۷، ۷۰ درصد بوده که در سال ۱۳۹۸ این میزان به  ۸۵ درصد رسید.

موارد فوق‌الذکر تنها نمونه‎‌هایی از توفیقات مراجع و مراکز قضایی و دادگستری‌های کشور در پیشبرد طرح ابلاغ الکترونیکی است؛ طرحی که سهولت و سرعت رسیدگی به امور قضایی مردم را بیشتر کرده است و در این شرایط کرونایی از رفت و آمدهای مکرر آنها به شعب قضایی برای پیگیری امورشان به طرز چشمگیری کاسته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: ابلاغ الکترونیکی دوره تحول قضایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ابلاغ الکترونیکی دوره تحول قضایی شورا های حل اختلاف استان آمار و فناوری اطلاعات پروژه های فناورانه صورت الکترونیکی صورت الکترونیک ابلاغ الکترونیکی ابلاغ الکترونیک دادگستری استان قضایی در استان اوراق قضایی استان کردستان پیگیری امور کل دادگستری درصدی اوراق قوه قضاییه درصد ابلاغ امور قضایی سند تحول ۹۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جعفر نظم آبادی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده ماشین‌آلات صنعتی، درخصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد:  این دستگاه که نمونه داخلی مشابهی ندارد، جایگزین پنج یا شش دستگاه مجزا شده و ضمن صرفه‌جویی در فضای اشغال شده، فرآیند تست را نیز به طور قابل توجهی تسریع می‌بخشد.

وی اشاره کرد: فعالیت اصلی این شرکت که در شهرستان اراک واقع شده است، تولید تجهیزات کارگاهی و تمام ماشین‌آلات خطوط تولید است. تخصص ما به طور خاص در زمینه ماشین‌آلات و تجهیزات تست و آزمون خطوط تولید می‌باشد. با تلاش و پشتکار پرسنل این شرکت، دو دستگاه تست اصطکاک و تست میرایی از صفر تا صد طراحی و تولید شده است. این دو دستگاه موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان نیز شده‌اند.

نظم آبادی در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: شرکت ما در سال گذشته با بررسی نیازهای بازار، دو دستگاه جدید به نام‌های هات‌اسپینینگ و مولتی‌تست را طراحی و تولید کرد.

وی گفت: دستگاه هات‌اسپینینگ در اکثر صنایع کاربرد دارد و برای بستن ته لوله با استفاده از تکنولوژی گرم‌کردن و فشار به کار می‌رود. این دستگاه از فناوری بسیار پیشرفته‌ای بهره می‌برد و نمونه داخلی مشابه ندارد، اما نمونه‌های چینی آن در بازار موجود است. واحد طراحی شرکت ما این دستگاه را به طور مهندسی معکوس طراحی کرده و سال گذشته نمونه آزمایشگاهی آن را تکمیل نموده است.

وی افزود: در حال حاضر یک دستگاه از این محصول برای ارائه به کارخانه‌های صنعتی آماده شده است. تولید این دستگاه، یکی از دستاوردهای بزرگ شرکت ما به شمار می‌رود و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، مزیت قیمت تمام شده مقرون به صرفه را نیز برای کارخانه‌های صنعتی به همراه دارد.

نظم‌آبادی تصریح کرد: دستگاه مولتی‌تست نیز از دیگر ابتکارات شرکت ما است که از صفر تا صد توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است. این دستگاه نمونه داخلی مشابه ندارد و ترکیبی از چند دستگاه است که در خط تولید کمک فنر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره کاربردهای این دستگاه تستر، گفت:با استفاده از این دستگاه، تست‌های میرایی، اصطکاک، حرارت بالا و پایین در یک دستگاه انجام می‌شود. دستگاه مولتی‌تست، کاربردی و ایده آل برای مراکزی است که در زمینه تولید کمک فنر فعالیت می‌کنند. نمونه آزمایشگاهی این دستگاه تولید شده و در حال حاضر آماده ارائه به مشتریان است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • دیدار چهره به چهره رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیش از ۱۳۰نفر 
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • دستگاه قضایی آخرین ملجأ و پناهگاه مردم است
  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت