Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@09:26:53 GMT

تعارض منافع در اصلاح ساختار بودجه

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۰۵۰۲

تعارض منافع در اصلاح ساختار بودجه

خبرگزاری آریا - عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه برای دولت و مجلس از نان شب واجب‌تر است گفت: هر چند انجام این کار، دشوار است، چرا که هم قدرت نمایندگان و هم قدرت سازمان برنامه و بودجه را محدود می‌کند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محسن زنگنه رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص و تغییرات بودجه 1400 گفت: ما یک سری ایرادات و نکاتی روی روند داشته‌ایم که این روند هم گویا روند طبیعی همه‌ی مجالس است و متاسفانه تبدیل به یک رویه شده که این موضوعات را هم باید در همان اصلاح ساختار، اصلاح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بودجه 1400 اصلاح خواهد شد؟
وی با تاکید بر اینکه آن چیزی که مسلم است این موضوع است که قانون بودجه از طرف ریاست جمهوری به دولت ابلاغ شده است، گفت: این مسئله که دولت به برخی از آنها عمل می‌کند یا خیر، باید دستگاه‌های نظارتی ورود پیدا کنند و نظارت داشته باشند.
زنگنه در خصوص امکان اصلاح بودجه سال جاری ادامه داد: در صورتی که دولت نسبت به بخش‌هایی از بودجه ایراد یا پیشنهادی داشته باشد، می‌تواند آن پیشنهاد و یا ایراد را به صورت متمم یا لایحه بدهد و در مجلس نیز بررسی و پیگیری می‌شود. در حال حاضر ما در کمیسیون بحثی مبتنی بر اصلاح در این باره نداشته‌ایم، ضمن اینکه آن چیزی که در مجلس مصوب شده، نظر و رای مجلس است.
وی افزود: غیر طبیعی نیست که دولت در این خصوص نظری داشته باشد، در دولت‌های قبل نیز مواردی بوده است که دولت نسبت به آن چیزی که در بودجه آماده است، لایحه و یا متمم داده است، که تمام این موارد در مجلس بررسی و درباره‌شان تصمیم گیری می‌شود.
اصلاح ساختار از نان شب هم برای مجلس و دولت ضروری‌تر است
رئیس کمیته اصلاح ساختار مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیری‌های مجلس در بحث اصلاح ساختار بودجه و ضرورت آن گفت: متاسفانه در مواردی که ما در آنها برخی احکام اصلاح ساختار را آورده‌ایم، به قبل از بودجه نرسید. ما قصد داشتیم که آنها را به دولت برسانیم که دولت در بودجه اعمال کند. برخی از آن احکام را نیز تا جایی که توانستیم و در تلفیق مطرح کردیم و نمایندگان هم رای دادند و در قانون بودجه1400 اضافه گردید.
وی در ادامه گفت: به عنوان مثال بحث درباره تسویه‌ی خوراک توسط پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها، بحث شناسه‌ی پرداخت، در حوزه رابطه مالی نفت و دولت، در رابطه با شرکتهای دولتی و بحث راجع به حقوق و دستمزدها، سعی شده است در برنامه بودجه آورده شود.
زنگنه گفت: به دلیل اینکه بودجه با تاخیر از سوی مجلس ابلاغ شد، بنده فکر می‌کنم از ماه آینده کمیسیون برنامه و بودجه وظیفه‌اش این است که ورود کند و بر اجرای تمام احکام بودجه که صادر شده است و باید توسط دولت انجام شود، نظارت کند. همچنین مرتب به مجلس گزارش دهد، این موارد جز مواد قانون و آیین‌نامه داخلی مجلس است.
نماینده مردم تربیت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در خصوص دیگر بخش‌های اصلاح ساختار که هنوز به نتیجه نرسیده‌اند گفت: بخشی از آن اصلاح ساختار در حوزه منابع است که ما منتظر هستیم هئیت رئیسه قانون مالیات در عایدی سرمایه را در دستور کار قرار دهد که بخشی از آن در آنجا انجام می‌شود، بخش دیگر را هم ما شروع کرده‌ایم.
وی افزود: کمیته اصلاح ساختار بودجه را مجدد از هفته‌ی آینده شروع و تلاش می‌کنیم که برای بودجه سال 1401، اتفاقی که متاسفانه نتوانستیم در 1400 انجام دهیم، در سال بعد انجام دهیم و خروجی خوبی داشته باشیم. همان طور که مقام معظم رهبری تاکید دارند، باید بودجه به صورت ساختاری اصلاح شود. این مسئله امری است که از نان شب برای مجلس و دولت واجب تر است.
زنگنه با بیان یکی از ضرورت‌های اصلاح ساختار در بحث منابع گفت: به عنوان مثال در حال حاضر چندین هزار پروژه نیمه تمام در کشور داریم ولی متاسفانه امسال، هم دولت و هم مجلس ده‌ها طرح عمرانی جدید را تعریف کردند و این بدین معنا است که ما همچنان به تعداد طرح‌های عمرانی اضافه می‌کنیم و برای هر کدام چند میلیارد بودجه می‌گذاریم که با این بودجه امکان انجام ده درصدی آن پروژه نیز وجود ندارد.
تعارض منافع در اصلاح ساختار بودجه/قدرت نمایندگان و سازمان برنامه محدود خواهد شد
رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه در مورد بخش هزینه‌ای بودجه نیز گفت: در بخش هزینه‌ها نیز شاهد بودیم که هزینه‌های دولت به شدت افزایش یافت. در بودجه سال جاری در حدود 200 هزار میلیارد تومان را به صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کنیم و این در حالی است که قرار بوده این صندوق‌ها باری از دوش دولت بردارند اما در حال حاضر در حال تیدیل شدن به یکی از نقاط بحرانی بودجه دولت هستند.
وی درآخر گفت: اگر ما بتوانیم این تعارض منافعی که دولت و مجلس با آن مواجه هستند را تا حدی مرتفع یا مدیریت کنیم تا در نهایت اصلاح ساختاری بودجه را رغم بزنیم که به نظر بنده کار بزرگی است. هر چند که کار سختی است چرا که هم قدرت نمایندگان و هم قدرت سازمان برنامه و بودجه را محدود می‌کند که در نتیجه هم دولت و هم مجلس در مقابل این اصلاحات ساختاری مقاومت خواهند کرد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کمیته اصلاح ساختار اصلاح ساختار بودجه برنامه و بودجه هم قدرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۰۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم مهم مجلس ؛ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت + جزئیات

به گزارش همشهری‌آنلای، نمایندگان با اکثریت آراء با جدول ۲۱ بودجه ۱۴۰۳ موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در دفاع از جدول ۲۱ لایحه بودجه ۱۴۰۳ علاوه بر توجه به اقشار محروم جامعه گفت: یکی از اقدامات مهم توجه به قدرت دفاعی و مسائل امنیتی کشور است که در این جدول توجه خوبی به نیروهای مسلح شده است.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: در جدول ۲۱، حدود ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح اختصاص یافته و تمام زوایای امنیتی کشور از مرزها گرفته تا پایتخت مربوط به این جدول است.

نماینده دولت در جلسه علنی مجلس نیز در دفاع از جدول ۲۱ بودجه گفت: ما موظف بودیم که ۵ درصد اعتبارات بودجه را به نیروهای مسلح اختصاص دهیم در مرحله اول در قالب بند ب تبصره ۴ اعتباری معادل ۱۳۶.۸ همت از این اعتبارات تأمین شده بود و پس از اصلاح سقف بودجه این عدد به ۱۴۷.۱ همت افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: دولت حداکثر مساعدت ممکن را در این حوزه انجام داد ضمن اینکه ۱.۸ میلیارد یورو هم به عنوان فرا بودجه تهاتر نفت برای این بخش در نظر گرفته شد.

نماینده دولت در دفاع از جدول ۲۱ بودجه اظهار داشت: تنها مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که در جدولی که در مجلس جمع بندی شده ۱.۸ میلیارد یورو با نرخ تسعیر بالاتر از بازار دوم (بازار مبادله طلا و ارز) در نظر گرفته شده است که ما با این موضوع مخالف هستیم چرا که این کار باعث اخلال در بازار ارز خواهد شد.

وی افزود: نرخی که مبنای ما است یکی نرخ ارز کالاهای اساسی و دیگری نرخ مرکز مبادله است که هر روز بانک مرکزی این نرخ را در سایت خود قرار می دهد.

نماینده دولت اظهار داشت: ۱۱۸ همتی هم که توسط مجلس در نظر گرفته شده مازاد بر سهمی است که دولت در نظر گرفته و ما با آن مخالف هستیم.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: مبنای محاسبه نرخ تسعیر ارز ۱.۸ میلیارد یورو در نظر گرفته شده برای نیروهای مسلح بر مبنای قیمتی است که توسط دولت اعلام می شود.

در نهایت و با این توضیح رئیس کمیسیون تلفیق با موافقت دولت و کمیسیون تلفیق به تصویب نمایندگان در صحن مجلس رسید.

کد خبر 848310 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه دفاع - ستاد کل نیروهای مسلح بودجه کل کشور مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • موافقت مجلس و دولت با فوق‌العاده شغل پرستاران
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • تصمیم مهم مجلس ؛ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت + جزئیات
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • بودجه گروگان بورسی‌ها