Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:38:29 GMT

راه حل طراحان صنعتی برای یاری هنرمندان در بحران کرونا

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۰۹۵۵

راه حل طراحان صنعتی برای یاری هنرمندان در بحران کرونا

هنر یکی از مهم ترین شاخه‌های فرهنگ است که به واسطه انتشار ویروس کرنا ضربه دید. از ابتدای شیوع این ویروس تلاش برای خاج کردن هنر از بحران آغاز و راه حل‌های متفاوتی برای آن مطرح شد، اما تاکنون نتیجه بخش نبوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ارتباط هنر و صنعت موضوع دور از ذهنی نیست، زیرا پیش‌تر با بروز انقلاب‌های صنعتی و حرکت جوامع به سوی نو شدن روش‌های ارائه آثار هنری در محصولات صنعتی مورد استفاده بشر بیش از پیش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نمونه می‌توان هنر گرافیک را مثال زد که به کمک صنعت آمده و با موضوعات زیبایی شناختی و رویکردهای احساسی و منطقی سعی در شناساندن و دلخواه‌تر کردن محصولات این حوزه کرده است.

پس در تأملی ساده می‌توان به این نتیجه رسید که هنر سخاوتمندانه صنعت را یاری کرده است و با محتوای زیبایی شناسانه خود مردم را با صنعت همراه ساخته است. اما آیا در تنگنای جدید کووید ۱۹ صنعت می‌تواند برای زندگی بحران‌زده هنرمندان یاری رسان باشد و راه‌حلی ارائه دهد؟

اگر در نگاهی وسیع هنر و عوامل هنری را یک ماشین صنعتی در نظر بگیریم که از سویی ورودی‌هایی از جنس فکر، تجربه، عوامل انسانی و طبیعت مورد استفاده انسان دارد و از طرفی خروجی‌هایی (در واقع همان محصولات) از نوع ارتفاعات فکری و محتوای تکمیلی و بارورشده دارد که در پس آن، حس لذت، شادی یا رفاه را برای انسان به همراه دارد، می‌توان به یاری صنعت به هنرمند و هنر امیدوار بود. با بررسی ساختارهای موجود که سبب چرخش اقتصاد هنر بود و اکنون کندتر این چرخه را به گردش در می‌آورد و ایجاد راهکارهایی برای سرعت بخشیدن به اقتصادی که تحت تأثیر کووید ۱۹ قرار گرفته است، می‌توان راه‌حلی برای کمک به معیشت و اقتصاد هنر یافت.

بهتر آن است که روش‌های سنتی را با طراحی راهبردهای جدید بروز کنیم؛ اما چگونه؟ یک راه‌حل این است که بازار جدیدی برای هنر و هنرمند ایجاد کنیم که این خود در طراحی صنعتی سیستم دیزاین نامیده می‌شود.

پیشنهاد من در ابتدای راه این است که صنعت با ساخت درگاه‌هایی جدید، چه ملموس از نوع موزه‌ها و گالری‌های خصوصی در تملک ساختارهای قوی صنعتی ایران و چه مجازی، شروع به خرید آثار هنری کارشناسی شده توسط افراد خبره کند؛ سپس با ایجاد گنجینه‌های هنری معاصر و با تعامل و تفاهم با سازمان‌هایی نظیر بخش گردشگری توریست هنری، خریداران هنری را جذب کرده و از این معبر نور تازه ای بر اقتصاد هنر بتابد. چراکه، هرگاه هنر در دل اقتصاد خصوصی قوی قرار گرفته، رشد بسیار در همه جوانب داشته و این مساله در تاریخ گذشته قابل ردیابی و پیگیری است.

در روشی که ذکر شد بخش خصوصی متصل به اقتصاد صنعتی به کمک حوزه اقتصاد هنر آمده است و بی شک اتفاقات خوبی در اقتصاد خصوصی صنعتی نیز رقم خواهد خورد. البته این تنها یک راه حل بسیار ساده از چندین و چند راه‌حلی است که طراحان صنعتی با ساخت سیستم دیزاین‌های هنری اقتصادی می‌توانند ارائه کنند، اما لازمه همه این موضوعات مانع زدایی و ایجاد فرصت‌ها برای اشخاص صاحب صلاحیت است که خارج از سیستم‌های دولتی و حکومتی قرار دارند و نه سرمایه انجام چنین تعاملات و پروژه‌هایی را دارند و نه روابط و مناسبات آن را.

رسانه‌ها با قلم و روش‌های ایجاد گفتگویی که دارند، می‌توانند زیرساخت‌های چنین ارتباطاتی را فراهم کنند تا نقش خود را در ایجاد حلقه‌های تکمیلی بین رشته‌ای ایفا کرده و سایر حلقه‌ها را به یکدیگر متصل کنید.

یادداشت از: پیمان طهماسبی ارشلو، خبرگزاری ایمنا

کد خبر 489400

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنرمندان هنر نقاشی هنر و کرونا صنعت صنعت و هنر هنر و صنعت ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا اقتصاد هنر کرونا و اقتصاد هنر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اقتصاد هنر راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان تمام رشته‌ها ایجاد کرده است و معماری و طراحی شهری نیز از این قائده مستثنی نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پس از معرفی فناوری‌های هوش مصنوعی، بسیاری از مردم نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی این فناوری اعلام کردند، با این وجود نتایج ارزنده‌ای که این فناوری‌ها در بهبود کارایی فعالیت‌های مختلف ایجاد کرده است غیرقابل‌انکار است. به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان هر رشته ایجاد خواهد کرد و می‌تواند به عنوان ابزاری متفاوت برای انواع مشاغل از جمله معماران و طراحان شهری باشد. برنامه‌ها و پلتفرم‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که نه برای جایگزینی، بلکه برای کمک به انجام وظایف تکراری و تجسم ایده‌ها و رسیدگی به مجموعه داده‌های بزرگ، توسعه می‌یابند تا مبنایی برای فرآیند تصمیم‌گیری معماران ایجاد کنند.

کوتاه کردن زمان بین ایده و تجسم

اولین ابزارهای هوش مصنوعی که توسط معماران و طراحان مورد استفاده قرار گرفت، موتورهای تولید تصویر مانند DALL-E، Midjourney و Stable Diffusion هستند که پیام‌های متنی را به تصویر تبدیل می‌کنند. طراحان به کمک این ابزار، می‌توانند از تصویرسازی مبتنی بر زبان استفاده کنند که نتیجه آن تست سریع ایده‌ها و کاهش سطح دانش مورد نیاز برای طراحی است.

طوفان فکری با ابزارهای مولد طراحی فضا

ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند از یادگیری ماشینی برای کمک به آزمایش و ایجاد طرح‌ها و نمایش‌های بصری فضاها با پیروی از مجموعه معیارهای ورودی استفاده کنند. فناوری جدید می‌تواند با تکیه بر ابزارهای گسترده برای طراحی به کمک رایانه (CAD)، به بهینه‌سازی فضاها، تهیه نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی و بهبود گردش کار کمک کند. برای مثال، Hypar یک پلتفرم مبتنی بر ابر است که به تحلیل و شبیه‌سازی طرح اولیه ساختمان‌ها سرعت و سهولت می‌بخشد. Ark AI طراحی شماتیک و مطالعات تناسب ساختمان را به صورت خودکار انجام می‌دهد و همچنین با انجام مطالعات امکان‌سنجی مطابق با کد، طرح‌های پیشنهادی را بهینه‌سازی می‌کند. Planner 5D یک ربات گفتگو است که به طراحان کمک می‌کند تا با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به تجسم بهتری از فضای داخلی دست پیدا کنند و طراحی داخلی را به صورت بهینه انجام دهند.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مورد استفاده در حوزه معماری، Architechtures است که از یادگیری ماشین برای طراحی ساختمان‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تعامل مستقیم با نتایج تولید شده را سرعت می‌بخشد و امکان ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود را به صورت دقیق‌تر فراهم می‌کند.

ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود

محققان در حال توسعه فناوری‌هایی مشابه تشخیص چهره هستند تا از آن برای شناسایی و ارزیابی آسیب‌های ساختاری استفاده کنند، زیرا ارزیابی‌های کارآمد و دقیق ساختمان‌های موجود، زمینه را برای پروژه‌های مرمت و استفاده مجدد تطبیقی فراهم می‌کند. برای شناسایی ترک‌ها و عیوب در عناصر ساختمان از یک دوربین عمقی استریو و یک شبکه به اصطلاح عصبی استفاده می‌کنند، سپس یک بازوی رباتیک را هدایت می‌کنند تا عیوب پیداشده را با یک اسکنر لیزری اسکن و یک مدل سه‌بعدی برای آن ایجاد کند. این فناوری، کارایی ارزیابی ریسک را افزایش، حجم فعالیت انسانی را کاهش و داده‌های دقیق‌تری را برای تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان ارائه می‌دهد.

این سیستم می‌تواند علاوه بر معماری، برای ارزیابی یکپارچگی زیرساخت‌ها مانند پل‌ها، تونل‌ها یا سدها نیز مورد استفاده قرار گیرد و با تشخیص به‌موقع از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی شهری

سیستم‌های هوش مصنوعی مهارت بسیاری در کمک به حوزه‌هایی دارند که باید ورودی ابرداده‌ها را مدیریت کنند که از این جمله می‌توان به برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Urban Insights و دوقلوهای دیجیتال، نمونه‌سازی سریع و شبیه‌سازی مناظر شهری را امکان‌پذیر می‌کنند و فرایندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشند. هوش مصنوعی همچنین برای سازگاری با شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ابزارهای گوناگون پوشش درختی مناطق مختلف را ارزیابی و از این طریق به برنامه‌های مربوط به کاهش امواج گرمای شدید کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌برداری هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی با شناسایی کارآمد سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی زیرساخت را تسهیل می‌کند. همچنین هوش مصنوعی مشارکت جامعه را از طریق برنامه‌های کاربردی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) و سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک تقویت می‌کند و کیفیت فرایندهای برنامه‌ریزی مشارکتی را ارتقا می‌دهد. این فناوری برای ارزیابی و ارتقای ایمنی شهری نیز استفاده می‌شود و چندین برنامه کاربردی به طور خاص بر ایمنی شهری برای زنان متمرکز شده‌اند.

تغییر محیط کاری

معماران شروع به ادغام هوش مصنوعی در طراحی محل‌های کار کرده‌اند و از این فناوری برای شخصی‌سازی فضای کاری کارمندان بر اساس نیازها و ترجیحات فردی آنها استفاده می‌کنند. ابزارهای هوش مصنوعی گزینه‌های طراحی داخلی متعددی را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از طراحی دستی ایجاد می‌کنند و نمونه‌سازی سریع بر اساس شرایط محیطی و حرکت انسان را تسهیل می‌کنند. آنها از مجموعه داده‌های وسیع برای بهینه‌سازی طرح‌ها و امکانات رفاهی ساختمان استفاده می‌کنند و همین امرنگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌ها ایجاد کرده است.

کد خبر 749571

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه