Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی ساینس دیلی،   قند فقط یک ماده خوردنی نیست؛ بلکه یکی از طبیعی‌ ترین مولکول‌ ها است و همه سلول‌ های بدن با یک لایه ضخیم قند پوشیده شده‌اند که از آنها در برابر حملات باکتری‌ ها و ویروس‌ ها محافظت می‌کند. در واقع، حدود ۸۰ درصد ویروس‌ ها و باکتری‌ ها، به قندهای موجود در سطح سلول‌ های انسان متصل می‌ شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قند آنقدر مهم است که محققان  از آن به عنوان سومین ماده حیاتی پس از «دی. ان. ای» و پروتئین‌ یاد می‌کنند.

گروهی از  محققان دانشگاه کپنهاگ (UCPH) در دانمارک در پاییز سال گذشته متوجه شدند که پروتئین خوشه‌ ای ویروس کرونا به قند خاصی نیاز دارد تا به صورت کارآمد به سلول‌های بدن ما متصل شود.

این گروه از محققان مطالعه جدیدی انجام داده‌اند که بیشتر به گیرنده‌ های سلولی می‌پردازد که قندها و در نتیجه باکتری‌ ها و ویروس‌ ها به آن متصل می‌ شوند.

کریستین بول محقق ارشد این مطالعه گفت: ما نحوه اتصال این قندها به گیرنده‌ های به اصطلاح  Siglec که ایمنی را تنظیم می‌کنند، مورد بررسی قرار دادیم. این گیرنده‌ ها نقش مهمی بر عهده دارند زیرا کاهش یا افزایش فعالیت‌ ها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع می‌ دهند. این یک مکانیسم مهم در ارتباط با بیماری‌ های خودایمنی است.

وی تاکید کرد: این دانش گام مهمی به جلو در درک نقایص ژنتیکی است که باعث می شود فرد به این بیماری مبتلا شود.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن، سیگنال‌ های اشتباهی را دریافت می‌ کند، می‌ تواند به بروز بیماری‌ های خود ایمن منجر شود. در این هنگام، سیستم ایمنی بدن به خود حمله می‌کند. هنگامی که گیرنده‌های Siglec به واسطه قند «اسید سیالیک» زنجیره‌ های قندی درست را ملاقات می‌ کنند به سیستم ایمنی بدن گفته می‌ شود که فعال شده یا فعالیت خود را کاهش دهد.

یوشیکی نریماتسو از محققان این تحقیق هم گفت: ما در بخشی از این مطالعه، یک کتابخانه سلولی ایجاد کردیم تا از آن برای بررسی قندهای گوناگونی که به گیرنده‌ ها متصل می‌ شوند و با آنها تعامل دارند، استفاده کنیم. ما این کار را با ایجاد دهها هزار سلول انجام داده‌ ایم که هر کدام، زبان قندی منحصر به فرد خود را دارند و به ما امکان می‌ دهند که آنها را از یکدیگر تفکیک کنیم و به بررسی تاثیر آنها بپردازیم.

وی ادامه داد: این دانش می‌ تواند به ما کمک کند تا گزینه‌ های درمانی بهتری را در آینده ارائه دهیم.

وی افزود: سطح سلول‌ های کتابخانه، همان سطحی بود که در سلول‌ های محیط طبیعی وجود داشت. این بدان معناست که می‌توانیم قندها را در محیط طبیعی بررسی کنیم؛ بنابراین می‌ توان سلول‌ ها را در شکلی مورد بررسی قرار دهیم که ویروس‌ ها و باکتری‌ ها آنها را پیدا می‌ کنند.

محققان همچنین در این مطالعه موفق به شناسایی قندهایی شدند که به گیرنده خاصی متصل می شوند و نقش اصلی را در ایجاد بیماری آلزایمر دارند.

آنها می گویند: یافته اصلی ما مربوط به گیرنده Siglec-۳ است. در حال حاضر مشخص شده است که جهش در گیرنده Siglec-۳ با ابتلا به آلزایمر نقش دارد اما نمی دانستیم که این گیرنده به طور خاص به چه متصل می شود. کتابخانه سلولی ما اکنون یک قند طبیعی بالقوه را شناسایی کرده است که به طور خاص به گیرنده Siglec-۳ متصل می شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا قند خون دانشگاه کپنهاگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قند خون دانشگاه کپنهاگ ویروس کرونا قند خون دانشگاه کپنهاگ اخبار کنکور سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن