Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه موضوع مواسات، همدلی و کمک‌های مومنانه، به شدت مورد نیاز امروز جامعه بشری است، گفت: در بحث ویروس منحوس کرونا، سیل، زلزله و ... همین احسان و همدلی توانسته بسیاری از مشکلات را حل کند.

آیت‌الله «رضا رمضانی گیلانی» به مناسبت ماه مبارک رمضان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اظهار کرد: یکی از مسائلی که جامعه بشری باید به آن توجه کند و یک مسئولیت انسانی بداند، کمک و احسان به یکدیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری افزود: انسان‌ها ضمن اینکه باید به مسئولیت‌های فردی خود از جمله دین‌داری توجه داشته باشند، باید به مسائل اجتماعی از جمله چالش‌ها، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی نیز توجه کنند.

 

وی تاکید کرد: اینکه فرد بگوید این مشکل مربوط به دیگری است، اشتباه است و همه در قابل مشکلات اجتماعی مسئول هستند؛ در آیات و روایات نیز به این موضوع تاکید زیادی شده است.

 

آیت‌الله رمضانی با اشاره به تاکید قرآن کریم و روایات در بحث احسان، نیکی و همدلی، تصریح کرد: این اعمال پسندیده به عنوان فرامین الهی، برای حل مشکلات بسیار تاثیرگذار است.

 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه خداوند ما را به عدالت، احسان و نیکی کردن مأمور کرده است، خاطرنشان کرد: حتی در بعضی روایات وارد شده که قیمت انسان‌ها به اندازه احسان آنها است.

 

وی با تاکید بر فرمایش امیرالمومنین(ع) در مورد اینکه احسان و نیکی می‌تواند توشه‌ای برای آخرت باشد، ابراز کرد: بهترین توشه انسان همین نیکی کردن به مردم است که سبب جلب قلوب انسان‌ها می‌شود.

 

آیت‌الله رمضانی خاطرنشان کرد: در قرآن کریم آمده که انسان با احسان کردن در واقع به خودش نیکی کرده است و اگر بدی کند هم به خودش بدی کرده است.

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه روحیه احسان و همدلی باید در انسان‌ها زیاد شود، افزود: این نیکی سبب دوستی  شده و مشکلات جامعه را حل می‌کند.

 

وی با بیان اینکه موضوع مواسات، همدلی و کمک‌های مومنانه، به شدت مورد نیاز امروز جامعه بشری است، تصریح کرد: در بحث ویروس منحوس کرونا، سیل، زلزله و ... همین احسان و همدلی توانسته بسیاری از مشکلات را حل کند.

 

آیت‌الله رمضانی با اشاره به تاثیر حضور مردم در کمک‌ و احسان به نیازمندان، اظهار کرد: این کمک‌های مردمی توانسته در حوزه کمی و کیفی بسیاری از مشکلات را حل کند.

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در دعاهای مختلف به ویژه دعای روز یازدهم ماه رمضان از خدا می‌خواهیم که احسان را محبوب من بگردان، اذعان کرد: بر اساس آیات و روایات، فسق، فجور و عصیان ناپسند و بر خلاف عقل، ولی احسان و عدل، منطبق با عقل و فطرت است.

پایان پیام/164

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمک مومنانه آیت الله رمضانی گیلانی ماه رمضان آیت الله رمضانی جامعه بشری انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد

تعارض بین زوجین تا حد زیادی طبیعی است. تا جایی که دکتر جان گاتمن روان‌شناس معروف امریکایی می‌گوید "انتظارنداشتن مشکل ارتباطی در یک رابطه، مانند این است که هر بار که به توپ گلف ضربه می‌زنید، انتظار داشته باشید که سوراخی در یکی از آنها ایجاد شود. " آنچه مهم است دلیل به‌وجودآمدن تعارض بین زوجین و نحوه حل آن است که دکتر پروانه محمدخانی، متخصص روانشناسی، عضو هیئت‌مدیره انجمن روانشناسی ایران و استاد دانشگاه در اینباره به ارائه توضیحاتی می‌پردازد.

باور‌ها و برداشت‌های غلط در مورد تعارض زوجین

محمدخانی یکی از دلایل بروز اختلاف بین زوجین را تعارض بین آنها دانست و گفت: «تعارض زمانی به وجود می‌آید که زوجین در مورد یک موضوعی نظر، عقیده و نگرش متفاوتی دارند؛ اما یکی از موانعی که متأسفانه بر سر راه‌حل تعارض و گفتگوی مؤثر و سازگارانه می‌تواند وجود داشته باشد، نگاه غلط به تعارض است.»

او تأکید کرد: «بعضی افراد وجود تعارض را نشانه ضعف روابط زوجین می‌دانند و می‌گویند ما نباید مشکلاتی داشته باشیم؛ بعضی آقایان اساساً محلی از اعراب برای نظر همسرشان ندارند و معمولاً حل مسائل را مردانه می‌دانند و به‌هیچ‌وجه برای نظر زن و برای احساسات او جایگاهی قایل نیستند.»

محمدخانی با بیان اینکه فرهنگ مردسالارانه مانعی برای گفتگوی مؤثر بین زوجین است، گفت: «فرهنگ‌های مردسالارانه و رئیس محور همواره صحبت از این می‌کنند که یکی تصمیم می‌گیرد و دیگران باید اجرا کنند؛ این بزرگ‌ترین مشکلی است که می‌تواند به‌عنوان یک مانع برای گفتگوی مؤثری بر سر راه زوجین قرار بگیرد.»

این روانشناس یکی دیگر از عواملی که مانع گفتگوی مؤثر زوجین می‌شود را الگوی سکوت یا اجتناب از حل تعارض دانست و افزود: «گاهی دیده شده که زوجین مایل نیستند بحث راجع به یک موضوعی را ادامه دهند و ترجیح می‌دهند که مشکلات یا خودبه‌خود و در روند زمان حل شود یا اساساً مشارکتی برای حل مشکلات ندارند. گاهی می‌بینیم که زوجین با این تفکر که "این مشکل تو است و خودت باید حلش کنی" مانع از ایجاد یک گفتگوی سالم با طرف مقابلشان می‌شوند.»

این روان‌شناس تصریح کرد: «مشکلات مالی زوجین، تفاوت‌های عقیدتی - فرهنگی - دینی و اجتماعی و فرزندپروری از موضوعات دیگری است که می‌تواند باعث تعارض بین زوجین شود.»

حل تعارضات بین‌فردی نیاز به مشارکت دونفره دارد

محمدخانی گفت: «حل تعارضات بین‌فردی در درجه اول مشارکت دونفره می‌طلبد و نیاز به مدیریت احساس، افکار و رفتار‌های ناسازگارانه دارد.»

او تأکید کرد: «زوجینی که دچار تعارض و مشکلات هستند حتماً لازم است آموزش ببینند. اعتقاد به برنده بودن سرانجامی ندارد و معمولاً مثل جنگ‌ها که برنده و بازنده دارد، خسارت آن در نهایت برای کسی است که بازنده را از میدان زندگی خود خارج می‌کند. به‌هرحال نگاه زوجین برای حل تعارض باید بین‌فردی باشد که این امر، حداقل نیاز به گفتگو و تعامل دونفره دارد.»

الگو‌های غلط ارتباطی را رها کنید

به عقیده محمدخانی، قطع کلام دیگری برای صحبت‌کردن، عدم درک عاطفی طرف مقابل، موضوعات را موکل کردن به زمان دیگر و حتی پیش‌کشیدن مشکلات قبلی برای عقب راندن طرف مقابل در موضوع فعلی، تمسخر، تهدید، تهمت‌زدن، برچسب‌زدن، فقدان همدلی، بهانه‌جویی، غرزدن، ایرادگرفتن، افتادن در چرخه تلافی‌جویانه و تبادل منفی رفتار، بی‌اعتبار کردن یا کوچک‌کردن همدیگر، تفسیر‌های منفی و... از ضعف‌های مهارت‌های ارتباطی است. او تصریح کرد: «سرانجام این کشمکش‌ها می‌تواند قهر، کناره‌جویی، طلاق عاطفی و نهایتاً طلاق رسمی باشد که به زندگی زناشویی خاتمه می‌دهد.»

این استاد دانشگاه گفتگوی باز برای بیان احساس را یکی از راه‌های ارتباط سازنده بیان کرد و گفت: «هر کدام از طرفین باید مطمئن شوند که با بیان احساسشان طرف مقابل پذیراست و گوش می‌دهد. یکی از مسائل رایج در بین زوجین این است که در صورت بروز تعارض بر سر یک مشکل خاص، صد‌ها مسئله دیگر را مطرح می‌کنند و فضای صحبت‌کردن را آلوده به موضوعاتی می‌کنند که جای طرحشان در آن زمان نیست. زوجین باید نحوه حل تعارض و گفتگوکردن را یاد بگیرند.»

محمدخانی یکی دیگر از ارتباط‌های مخرب را نفی مشارکت و تصمیم‌گیری یک‌طرفه دانست و افزود: «متأسفانه زوجین مهارت‌های ارتباطی را از والدین خود یاد می‌گیرند و هر کدام کوله باری از مهارت‌های غیراصولی از والدینشان را به دوش می‌کشند؛ درحالی‌که ما باید برخی از این شیوه‌های ارتباطی که به دردمان نمی‌خورد را رها کنیم و سعی کنیم با آموزش مهارت‌های ارتباطی آنچه باعث دوام به زندگی زناشویی‌مان می‌شود را گزینش کنیم.»

این متخصص روان‌شناس با بیان اینکه ضعف‌های ارتباطی دوطرفه است، گفت: «هرگز دعوایی شکل نمی‌گیرد مگر اینکه دو طرف دعوا وجود داشته باشند و برای سازگاری و اداره‌کردن روابط هر دو طرف نیاز به آموزش و کنارگذاشتن الگو‌های غلط از اطرافیان دارند.»

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • معلم هدایت‌گر جامعه است
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • مدیران نگاه عابربانکی را از شهرداری‌ها بردارند