Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نتیجه تحقیقات یک موسسه بین‌المللی در سوئد نشان می‌دهد که از منظر صرف هزینه نظامی، آمریکا و چین در سال گذشته میلادی در صدر لیست کشورهای جهان قرار گرفتند.

به رغم اظهارنظرهای قبلی کارشناسان درباره تاثیرات احتمالی شیوع ویروس کرونا بر کاهش مخارج نظامی در جهان، نتیجه تحقیق جدید «انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم» نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ هزینه‌های نظامی در جهان افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که با توجه به بحران ناشی از همه گیری ویروس کرونا و تاثیرات مخرب آن بر کشور‌های بزرگ و کوچک، مخارج و هزینه‌های نظامی در جهان کاهش یابد برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهد که همه‌گیری این ویروس باعث تغییر و تضعیف روندهای استراتژیک بلندمدتی نمی‌شود که از دهه قبل شروع شده است».

اما یافته‌ تحقیقاتی «انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم» نشان می‌دهد به رغم تاثیرات مخرب همه‌گیری ویروس کرونا، هزینه‌ها و مخارج نظامی در جهان در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) به نسبت سال قبل از آن ۲.۶ درصد افزایش یافته و به رقم ۱.۹۸ تریلیون دلار رسیده است.

طبق گزارش این نهاد که روز دوشنبه (امروز) منتشر شده است، ایالات متحده آمریکا، چین، هند، روسیه و بریتانیا در صدر کشورهایی هستند که بیشترین بودجه نظامی در جهان را در سال ۲۰۲۰ داشته‌اند.

انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم همچنین خبر داد، افزایش ۲.۶ درصدی مخارج نظامی در جهان در شرایطی انجام شده که در نتیجه همه‌گیری کرونا، در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی جهان ۴.۴ درصد کاهش یافته است.

«دیگو لوپز دا سیلوا» یکی از نویسندگان گزارش تحقیقی این نهاد اعلام کرد، با توجه به بحران کرونا در جهان اعداد و ارقام مربوط به افزایش هزینه‌های نظامی انتظار نمی‌رفت چرا که کارشناسان با توجه به ضربات سخت این بحران بر سراسر جهان تصور می‌کردند که «هزینه‌های نظامی کاهش خواهد یافت».

وی افزود: «اما با میزانی از قاطعیت می توان این نتیجه گیری را اعلام کرد که کووید-۱۹ حداقل در سال ۲۰۲۰ بر مخارج نظامی جهانی تاثیرات قابل ملاحظه‌ای نداشت».

طبق یافته تحقیقاتی انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، ایالات متحده با ۳۹ درصد و چین با ۱۳ درصد، بیشترین هزینه نظامی در جهان را در سال ۲۰۲۰ انجام دادند.

«الکساندرا مارکستاینر» یکی دیگر از نویسندگان این یافته تحقیقاتی انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم درباره دلایل هزینه‌های نظامی بالا در جهان معتقد است: «این نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده درباره تصور از تهدیدات ناشی از رقبای استراتژیک از قبیل چین و روسیه است و همچنین نشان‌دهنده حرکت دولت ترامپ برای تقویت چیزی بود که آن را یک ارتش آمریکایی از درون تهی‌شده قلمداد می‌کرد».

دیگو لوپز دا سیلوا با تاکید بر ادامه اقدام آمریکا در صرف هزینه‌های نظامی بالا در جهان تصریح کرد: «دولت (جو) بایدن هیچ نشانه‌ای از خود نشان نداده است مبنی بر اینکه مخارج نظامی را کاهش خواهد داد».

انتشار این گزارش تحقیقاتی اظهارات چندی قبل برخی مقام‌ها و کارشناسان کشورهای غربی درباره کاهش مخارج نظامی در جهان در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا را زیر سوال برده است.

«ژنرال کلودیو گرازیانو» رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا در تاریخ سیزدهم آوریل (۲۴ فروردین ماه) هشدار داده بود که همه‌گیری جهانی ویروس کرونا برای ارتش‌های کشورها چالش‌های جدید و تهدیدات امنیتی ایجاد خواهد کرد چرا که ماموریت‌های آموزشی محدود شده‌اند.

بنا بر گزارش اسپوتنیک، وبگاه انگلیسی «جینز» (Janes) که در زمینه اطلاعات دفاعی فعالیت دارد در یادداشتی نوشته بود که «برخی کارشناسان ادعا کردند که هزینه‌های نظامی جهان در سال جاری میلادی (۲۰۲۱) در برخی مناطق به دلیل وابستگی آنها به صادرات کالاها به طرزی شدید کاهش خواهد یافت».

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: بودجه نظامی ارتش روسیه هند مخارج نظامی در جهان هزینه های نظامی ویروس کرونا سال ۲۰۲۰ نشان می دهد همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود