Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، خرید و فروش هیجانی و بدون آگاهی از چگونگی حضور در بازار رمزارزها، قربانیان زیادی به جا گذاشته است. بیشتر مال باختگان به امید سود‌های کلان تمام اندوخته‌های خود را به این سمت سوق داده و نه تنها پولشان هیچ رشدی نداشته، بلکه با سقوط در حفره‌های تعبیه شده از سوی شیادان در فضای مجازی، تمام پولشان را به یک باره از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی از تازه‌ترین پرونده‌های گشوده شده در پلیس فتای خراسان رضوی، کارشناسان اداره مبارزه با کلاهبرداری‌های رایانه ای، با شگرد جدیدی از سوی شیادان رو به رو شدند که مانند یک سیاه چاله تنها با یک اشتباه از سوی کاربران و دارندگان ارز‌های دیجیتال، قربانیان درون آن سقوط کرده و تمام دارایی شان در اختیار شیادان قرار گرفته است.

اولین نشانه‌های یک شگرد مکارانه

زنی جوان با در دست داشتن مرجوعه قضایی از سوی دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه ای، به پلیس فتا مراجعه کرد تا به شکایتش رسیدگی شود.

اظهارات شاکی حاکی از وجود یک شگرد جدید و مکارانه در حوزه رمزارز‌ها بود. زن‌جوان که کارمند یکی از ادارات دولتی بود در اظهاراتی گفت: از مدت‌ها قبل وارد بازار رمزارز‌ها شدم و در مدتی کوتاه توانستم اطلاعات اولیه‌ای از این بازار به دست بیاورم و سپس حدود  ۹۰میلیون تومان وارد این بازار کردم و ارز دیجیتال خریدم.

او افزود: همیشه می‌دانستم که کلاهبرداران در کمین دست یافتن به اطلاعات حساب کاربری و کیف پولم هستند، برای همین حواسم حسابی جمع بود. تا اینکه یک روز در تلگرام فردی به من پیام داد و مشخصات یک طرح جدید را برایم فرستاد. طبق این آگهی و اطلاعاتی فنی که آگهی دهنده در اختیارم گذاشت، متوجه شدم که این افراد در شرکت‌هایی ویژه مشغول به فعالیت هستند و با جمع کردن پول‌های دیجیتال خرد و سرجمع کردن آن ها، به صورت ماهانه مبالغی را به افراد می‌دهند.

این سود ماهانه به غیر از میزان رشد ارزرمز‌ها بود. برای ورود به این بازار باید پول دیجیتالی را برای مدتی طولانی مثلا شش ماه تا یک سال در اختیار این شرکت می‌گذاشتم و به آن دست نمی‌زدم.

بیشتر بخوانید

کلاهبردار میلیاردی حوزه رمزارز در مشهد به دام افتاد

این خانم ادامه داد: برای من که هم کارمند بودم و هم خانه داری می‌کردم، سخت بود که مدام سرم توی گوشی باشد و مرتب وضعیت ارز‌های دیجیتال را چک کنم. با راهنمایی‌هایی که دریافت کردم، تصمیم گرفتم به صورت قانونی ارزرمزهایم را در این شرکت سرمایه گذاری کنم. نماینده شرکت با فرستادن یک لینک از من خواست تا ابتدا وارد آن بشوم و کیف پولم را در آن ثبت کنم. من هم همین کار را کردم اما فردای آن روز فهمیدم که تمام ارزهایم به سرقت رفته و کیف پولم خالی است. وقتی با فرد آگهی دهنده ارتباط گرفتم، دیگر کسی جوابم را نداد.

شناسایی ۵شاکی دیگر

هم زمان با شروع اقدامات فنی در بستر فضای سایبر، ۵ شهروند دیگر هم به پلیس فتا مراجعه کردند که با روشی مشابه، فریب شیادان را خورده بودند و کیف پول دیجیتالشان به سرقت رفته بود.


یکی از شاکیان اعلام کرد که ۳۶۰میلیون تومان در کیف پول دیجیتالی داشته و یکی دیگر اعلام کرد که ۶۰میلیون تومان از دست داده است.


با حضور شاکیان که همه در یک روز مراجعه کرده بودند، مشخص شد که عده‌ای سودجو با این شگرد که هنوز جزئیات آن در دسترس نبوده، مرتکب کلاهبرداری شده اند.

دستور ویژه برای رسیدگی به پرونده‌ها

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، با توجه به حساسیت ماجرا و احتمال سقوط افراد بیشتری درون این سیاه چاله، دستور رسیدگی سریع به پرونده را صادر کرد.

کارشناسان اداره مبارزه با کلاهبرداری‌های رایانه ای، با سرنخ‌های موجود و اطلاعاتی که شاکیان در اختیارشان گذاشتند، متوجه شدند که کلاهبرداران با استفاده از تبلیغات گسترده و شناسایی دارندگان ارزرمز‌ها به سراغ شاکیان رفته و اقدام به فریب این افراد کرده اند.

ادامه تحقیقات نشان داد که متهمان با استفاده از فریب فیشینگ (سرقت اطلاعات حساب بانکی شهروندان) این بار با ارسال لینکی آلوده برای شاکیان از آن‌ها خواسته اند تا از طریق این آدرس یک بار وارد حساب کاربری شان بشوند، قربانیان نیز که غافل از حربه متهمان بوده، اطلاعات کیف پول دیجیتالشان (ولت) را وارد می‌کرده و به این ترتیب، متهمان با دست یابی به این اطلاعات محرمانه ارزرمزهایشان را سرقت کرده اند.

در جست وجوی شیادان

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره این پرونده گفت: حضور ۶ شاکی در یک روز که حدود ۲میلیارد تومان از دست داده بودند، نشان می‌دهد که برخی از کاربران حاضر در این حوزه هنوز آگاهی لازم برای مدیریت کیف پول خود را ندارند.

او افزود: بررسی‌های کارشناسان نشان داد که متهمان با استفاده از شماره‌های مجازی اقدام به حضور در فضای مجازی کرده اند، موضوعی که شناسایی آن‌ها را کمی طولانی خواهد کرد.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اینکه خرید و فروش رمزارز‌ها به نوعی ممکن است موجب ضرر و زیان شود، ادامه داد: توصیه ما به افراد این است که پیش از هر اقدامی در این حوزه، حتما از کارشناسان ما در پلیس فتا مشورت بگیرند و به صورت هیجانی اقدام به خرید و فروش نکنند.

 

منبع: شهرآرا نیوز

انتهای پیام//ف.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمزارز دیجیتال پلیس فتا کلاهبرداری اینترنتی مراجع قضایی پلیس فتای خراسان رضوی کیف پول یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۲۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۲۲ سارق مغازه طی ۳ روز در گیلان

رئیس پلیس آگاهی گیلان از شناسایی و دستگیری ۲۲ سارق و هفت مالخر در طرح سه روزه عملیاتی مبارزه با سرقت مغازه در استان خبر داد و گفت: این افراد به ۲۲ فقره سرقت اعتراف کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان و به نقل از پایگاه خبری پلیس گیلان، علیرضا حدادی با بیان اینکه طرح عملیاتی مبارزه با سرقت مغازه به مدت سه روز در استان گیلان اجرا شد، اظهار کرد: در این طرح با انجام اقدامات پلیسی و در عملیات‌های جداگانه، ۲۲ سارق و هفت مالخر در سطح استان شناسایی و دستگیر شدند.

وی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده سارقان به ۲۲ فقره سرقت مغازه اعتراف کردند و برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفتند.

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان تاکید بر رعایت اصول و نکات پیشگیری از سرقت توسط مردم، خاطرنشان کرد: ارتقای نظم و امنیت همواره در دستور کار پلیس قرار دارد.

کد خبر 748925

دیگر خبرها

  • آدم‌ربایی برای ۵۰۰ میلیارد ریال ارز دیجیتال
  • ماجرای تیراندازی در دولت‌آباد چه بود؟
  • ماجرای تیراندازی در دولت آباد چه بود؟
  • جزئیات جدید از ماجرای دستگیری زنجیر کش بی آرتی
  • کمبود کلانتری در تهران/ کلانتری‌ها دیجیتال می‌شوند
  • دستگیری ۲۲ سارق مغازه طی ۳ روز در گیلان
  • ماجرای ضرب و شتم در اتوبوس BRT/ هشدار پلیس به مجرمان
  • دستگیری ۵ سارق در خرمشهر
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود