رشد ۳۵ درصدی پوشش ریسک صندوق ضمانت صادرات
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۳۴۲۶
ایران اکونومیست- میزان پوشش ریسکهای سیاسی و تجاری صندوق ضمانت صادرات ایران در سال ۱۳۹۹ با وجود فشارهای اقتصادی و تحریمهای ظالمانه ۳۵ درصد رشد داشته است.
به گزارش صندوق ضمانت صادرات ایران، این صندوق در سال ۹۹، با رکورد سه میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار بالاترین میزان پوشش ریسک های سیاسی و تجاری صادرکنندگان در کشور را طی ادوار ۵۰ ساله فعالیت خود به ثبت رساند که نسبت به سال ۹۸ رشد ۳۵ درصدی را نشان می دهد.
پیش از این رکورد پوشش های صادراتی صندوق ضمانت صادرات ایران مربوط به سال ۱۳۸۸ با حدود سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار پوشش صادراتی بود. همچنین ضریب پوشش صادرات (سهم پوشش صندوق از صادرات غیرنفتی) در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹، به ۱۰ درصد رسید که بالاتر از متوسط این شاخص در میان کشورهای اسلامی و در حال توسعه به شمار می رود.
صندوق ضمانت صادرات ایران در سال گذشته معادل ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار خسارت به صادرکنندگان در جهت تسهیل روند صادراتی آنان پرداخت کرد و هفت میلیون و ۳۰۰ هزار دلار نیز میزان بازیافت خسارت در سال گذشته بوده است.
صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به برنامه های عملیاتی سال ۱۴۰۰ صندوق ضمانت صادرات ایران با توجه به شعار تولید، پشتیبانی ها، مانع زدائی ها تاکید کرده است: با تمرکز بر توانمند سازی صادرکنندگان خرد و متوسط شرکت ها، خدمات هرچه بهتر و متنوع تری را به فعالان اقتصادی ارائه دهد.
صندوق ضمانت صادرات ایران به عنوان تنها موسسه بیمه اعتبار صادراتی (ECA) ایران که همتای موسساتی نظیر ساچه ایتالیا، هرمس آلمان و ساناشور چین است با صدور انواع بیمهنامه و ضمانتنامههای اعتباری نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی ایفا می کند.
در شرایطی که مشکلات بسیار روابط بانکی و بیمهای ناشی از تحریم های ناعادلانه آمریکا، تاثیر نامطلوبی بر روابط تجاری کشور با بازارهای خارجی ایجاد کرده است، این صندوق دستاوردهای مهمی در طی سال های دولت تدبیر و امید به ویژه در سال ۱۳۹۹ کسب و به میزان قابل توجهی با طراحی محصولات جایگزین، خلا حضور بانک های ایرانی در تجارت خارجی را مرتفع کرده است.
صندوق ضمانت صادرات ایران از سال ۱۳۵۲ در ایران فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۷۳ زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت های خود را توسعه داد.
این صندوق، صدور متنوع بیمه نامه و ضمانت نامه صادراتی به منظور پوشش ریسک سیاسی و اقتصادی و تجاری صادرکنندگان کالا و خدمات را بر عهده دارد و در کنار بانک توسعه صادرات ایران، برای توان افزایی صادرکنندگان کالا و خدمات و کاهش نگرانی بازگشت سرمایه و کاهش ریسک فعالیت صادراتی، تلاش می کند.
ایرنا

تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: صندوق ضمانت صادرات ایران پوشش ریسک
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
حضانت فرزند در طلاق توافقی
داربست
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
دوره دیجیتال مارکتینگ
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
کولر گازی 36000 گری
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
گزارش وزیر خارجه از روابط تهران با دمشق و...
کتاب صوتی
گزارش: ضرر احتمالی تسلا از سرمایهگذاری در بیت کوین...
بازی های جدید سرویس Xbox Game Pass ماه جولای...
دومان سهند
بهترین برند کولر چیست؟
فروش کفش
افزودنی های بتن چیست؟
درخواست باورنکردنی سپاهان برای جذب سامان فلاح ؛ چه...
اخبار فناوری
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کلینیک بتن ایران
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
تفاوت کولر گازی و آبی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اجاره کلبه چوبی
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
خبر هوشمند فهام
تهیه غذا
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
خبر بعدی:
گزارش| صادرات استان سمنان با چه موانعی روبه روست؟
سمنان در بخشهای مختلف ظرفیتهای فراوانی برای صادرات دارد؛ اما این مهم با وجود افزایش روزافزونی که به ویژه در دولت سیزدهم دارد؛ با برخی موانع روبه رو است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، درباره مزایای صادرات بر اساس گفتههای اقتصاددانان باید گفت که رونق اقتصادی از مهمترین اثرات آن است.ایجاد فرصتهای جدید شغلی، ایجاد درآمد مالیاتی از دیگر مزایای صادرات است و اما میتوان از افزایش نقدینگی بهعنوان مهمترین فایده صادرات برای شخص صادرکننده نام برد.
در استانی مانند سمنان که ظرفیتهای مطلوبی در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی و کشاورزی دارد نیاز است تا تولیدکنندهها به فکر صادر کردن محصولات خود باشند.سمنان از استانهایی است که تولیدکنندگانی در حوزه مواد شوینده دارد و برخی از این اقلام نیز به سایر کشورها صادر میشود.
یکی از تولیدکنندگان محصولات شوینده در استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: 30 درصد محصولات شرکت به 17 کشور دنیا صادر میشود.
وی گفت: این شرکت در سال 1376 به ثبت رسید و عملیات ساختمانی و نصب ماشینآلات در سال 1377 آغاز شد و در سال 1380 با ظرفیت عملیاتی 500 کیلوگرم در ساعت و ظرفیت اسمی 3 تن در ساعت برای تولید انواع پودرهای شوینده، به بهرهبرداری رسید و در مدت کمتر از 3 سال با ایجاد طرحهای توسعه، اقدام به افزایش تولید پودر تا 10 تن در ساعت کرد.
این تولیدکننده مواد شوینده در سمنان تصریح کرد: در همین راستا تولید محصولات جانبی از قبیل خمیردندان، پودر کف شوی، قالب فشرده و صابون حمام نیز به سبد تولید شرکت اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: عمده فعالیت این کارخانه در راستای تأمین نیازهای داخلی و صادرات بوده است. این شرکت در سال 1382 با توجه به افزایش تقاضا، در سطح داخلی و خارجی، با افزایش ظرفیت تولید پلنت اول و همچنین احداث پلنت دوم در سال 1386 قادر به تولید سالانه 170000 تن پودر شد.
پولهایی که چمدانی جابهجا میشود
این تولیدکننده مواد شوینده در سمنان با اشاره به برخی موانع صادرات این شرکت تولیدکننده مواد شوینده افزود: دلار حاصل از فروش محصولات صادر شده بهصورت کیف از مرز وارد کشور میشود چرا که هیچ بانکی از جمله بانکهای عراقی، افغانستان و یا آسیای میانه نیز با ما کار نمیکنند و این نحو دریافت پول محصولات شرکت را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا پول با چمدان جا به جا نمیشود اما ما با این مشکل در حال دستوپنجه نرم کردن هستیم.
این تولیدکننده مواد شوینده در سمنان از سرمایه در گردش بهعنوان دیگر مشکل این واحد تولیدکننده مواد شوینده نام برد و افزود: قیمت مواد اولیه 400 درصد افزایش یافته است و باید به همان اندازه نیز نقدینگی افزایش یابد اما اینطور نیست و بانک این منابع را ندارد که در اختیار تولیدکننده قرار دهد.
وی افزود: محصولات شوینده جزو 168 اقلامی هستند که قیمت آن از سوی سازمان حمایت تعیین میشود و تولیدکنندگان نقشی در افزایش قیمت و تعیین آن ندارند.
اضافه کردن خط تولید مواد ضدعفونی در دوران کرونا
این تولیدکننده مواد شوینده در سمنان با اشاره به فعالیت مضاعف این واحد تولیدی در ایام کرونا گفت: در ایام کرونا خط تولید مایع دستشویی تعطیل و به تولید ضدعفونی اختصاص یافت و با این تغییر این واحد تولیدی مواد ضدعفونی موردنیاز استان سمنان را تأمین و به سایر استانها نیز ارسال میشد.
هزینه حملونقل یکی از مشکلات تولیدکنندگان برای صادرات است
یک تولیدکننده دیگر نیز به خبرنگار تسنیم گفت: هزینه حملونقل یکی از مشکلات تولیدکنندگان برای صادرات است.
وی اضافه کرد: ناوگان حملونقل قیمت ثبات و مشخصی ندارند و هر کس بهدلخواه یک قیمت میدهد.
بخشی از حملونقل کالاهای صادراتی استان سمنان از طریق ریلی انجام شود
استاندار سمنان نیز با اشاره به مشکلات صادرکنندگان بهویژه در حوزه حملونقل گفت: نیاز است تا برای رفع مشکلات واحدهای صادرکننده بخشی از حملونقل کالاهای صادراتی استان سمنان از طریق ریلی انجام شود.
سید محمدرضا هاشمی در گفتوگو با تسنیم اضافه کرد: سمنان ظرفیت خوبی در زمینه صادرات دارد و باید از تمامی ظرفیتها و بهویژه از ظرفیت مرز هوایی در شهرستانهای سمنان و شاهرود برای توسعه صادرات بهره گرفت.
وی با بیان اینکه عمده کالاهای صادراتی استان غیر از مبادی گمرکی صادر میشود و شناسه صادراتی ندارند تصریح کرد: با احتساب این موارد میزان صادرات در استان بسیار بیشتر از موارد اعلام شده است.
ارزش کالاهای صادراتی استان سمنان از ابتدای امسال بیش از 25 و نیم میلیون دلار بود
مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: از ابتدای امسال بیش از 25 و نیم میلیون دلار کالای صادراتی به وزن 57 هزار تن از طریق گمرک استان سمنان به بیش از 50 کشور دنیا صادر شده است.
علی سعدالدین به خبرنگار تسنیم گفت: ارزش کالاهای صادراتی استان سمنان علیرغم تحریمها و مشکلاتی که تولیدکنندگان و صادرکنندگان دارند افزایش 38 درصدی دارد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه اقلام صادراتی بسیار متنوع هستند شامل پودرهای شوینده هیدروکربن سبک و سنگین، مصالح ساختمانی شامل سیمان، کاشی، سرامیک و سایر مصالح مثل سنگ و شمش سرب است که از طریق گمرک استان سمنان صادر شده است.
وی افزود: این محصولات به بیش از 25 کشور دنیا صادر شد.
رئیسی: دولت، حمایت از تولید، تلاش برای رفع موانع آن و تأکید بر صادرات را وظیفه خود میداندافزایش مجوزهای صادرات تسلیحات آلمان در نیمه ابتدایی سال جاریچه موانعی "صادرات صنایع دستی" را قفل کرده است؟!معاون وزیر خارجه: تجارت خارجی ایران مثبت شد/ پیشبینی افزایش صادرات به 55 میلیارد دلاربرای رونق اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگانی که قصد صادرات دارند نیاز است از این قشر حمایت شود.
انتهای پیام/363