Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از مردم اطلاعات کمی در رابطه با نحوه مشغول شدن به حرفه خلبانی در اختیار دارند، زمانی که حرف از خلبان شدن پیش می آید بسیاری تصور می‌کنند باید همانند رشته پزشکی مدت‌ها درس بخوانند در کنکور شرکت کنند و پس از قبولی در رشته خلبانی با تحصیل طولانی مدت در آن سرانجام فارغ‌التحصیل و در شرکت‌های هواپیمایی مختلف مشغول به کار شود اما باید گفت که به هیچ عنوان اینگونه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان، بسیاری از مردم هم تفاوتی بین خلبانی هواپیمای‌ مسافربری و خلبانی هواپیمای نظامی قائل نیستند و تحت تاثیر فیلم‌های تلویزیونی تصور می‌کنند تنها راه رسیدن به شغل خلبانی حضور در دانشگاه‌های نظامی است تصور دیگری که به واسطه عدم تفکیک خلبانی نظامی و مسافربری در ذهن عموم مردم شکل گرفته است و سلامت کامل بدن و دندان‌ها است، از این جهت اگر کسی دارای دندان پر شده یا استخوان شکسته باشد خود را از رسیدن به آرزوی خلبانی محروم کرده است.

طبیعتاً تمام بانوان نیز به دلیل عدم جذب دانشجوی خانم در دانشکده های نظامی از رسیدن به این رویا جا می‌ماند اما برای رسیدن به پاسخ سوال مهم و سرنوشت ساز چگونه خلبان شویم و همچنین مشخص شدن میزان درستی ذهنیت های قبل به سراغ یکی از اساتید و خلبان های مجموعه هوایی رُز رفتیم تا با اطلاعات آنها مسیر روشن تری برای تصمیم‌گیری در رابطه با زندگی خود و یا فرزندانمان پیدا کنیم.

کاپیتان فیروز کوهی فر از اساتید مجموعه هوایی رُز در گفت‌وگو با خبرنگار برنا در اصفهان گفت: شغل خلبانی همواره آرزوی کودکان بسیاری بوده است و تصور اشتباه در این که خلبانان نیازمند معدل بالا یا دیپلم ریاضی فیزیک هستند و یا تصورات اشتباه در ارتباط با میزان سلامت جسمی در این افراد آنها را از این آرزو دور کرده است.

وی افزود: در مبحث خلبانی هواپیماهای غیر نظامی دو نوع خلبانی تفریحیغیر شغلی و مسافربریشغلی وجود دارد که در مبحث مسافربری شغلی پنج رشته خلبانی، مهمانداری، مراقبت پرواز، متخصص تعمیر و نگهداری و دیسپچرها را شامل می شود.

خلبان شدن نیازی به دانشگاه ندارد

کاپیتان کوهی فرد با بیان این که خلبان شدن نیازی به حضور در دانشگاه ندارد، توضیح داد: باید بدانیم در تمامی دنیا خلبان شدن نیازی به حضور در دانشگاه ندارد و فرآیندی مشابه دریافت گواهینامه رانندگی است، یعنی اگر پیش از این به دنبال انتخاب رشته خلبانی در دانشگاه های خاص بوده اید و یا تصور می کردید برای خلبان شدن باید مدرک رشته های ریاضی و مهندسی را داشته باشید همین الان این ذهنیت ها را دور بریزید، خلبانی مانند رانندگی ماشین نیازمند گواهینامه ای است که علاقمندان به این حوزه باید برای دریافت شش سطح از آموزش های خلبانی را طی کنند که البته سه سطح از آن تئوری و سه سطح از آن عملی است.

این استاد خلبان اضافه کرد: برای گذراندن هریک از این سطوح فرد متقاضی نیازمند موفقیت در آزمون های عملی و تئوری است که سازمان هواپیمایی کشوری اقدام به برگزاری آنها می‌کند و گذراندن همگی آنها می‌تواند به عنوان خلبان وارد بازار کار شود.

شرایط عمومی گرفتن گواهینامه خلبانی

وی با اشاره به شرایط عمومی خلبان شدن گفت: داشتن ۱۸ سال تمام، دیپلم متوسطه و مدرک زبان انگلیسی سطح ۲ و کارت پایان خدمت یا معافیت غیر پزشکی یا معافیت تحصیلی، از ملزومات عمومی این دوره است، همچنین شرایط اختصاصی آن موفقیت در ارزیابی برخی دروس دبیرستان، تست های پزشکی و تاییدیه امنیتی است و با توجه به اینکه سازمان هواپیمایی کشور تابع مقررات خلبانی اتحادیه اروپاست مقررات پزشکی در دریافت گواهینامه های خلبانی از سختگیری به مراتب کمتری نسبت به دیگر سازمان‌های مرجع برخوردار است، بنابراین نیازی به نگرانی برای دندان پر شده و استخوان شکسته شده نیست و به راحتی می‌توان وارد رشته خلبانی شد.

مسیر خلبانی در ایران برای بانوان هموار است

کاپیتان کوهی فر در خصوص خلبانی بانوان گفت:  بسیاری تصور می‌کنند بانوان نمی‌توانند خلبان شوند اما این ذهنیت درستی نیست هرچند که در گذشته به علت محدودیت های بانوان در این زمینه شرکت‌های هوایی تمایلی به استخدام نداشتند اما در چند سال گذشته شرکت‌های هوایی با تغییر نگاه خود به این سمت گام برداشتند و نظر می رسد که محدودیت های اجتماعی و ذهنی در حال رفع شدن است.

همچنین کاپیتان سعید عسکری از اساتید پرواز، با تاکید بر اینکه خلبانی فقط شرکت هواپیمایی مسافربری نیست خاطرنشان کرد: بر اساس مقررات جدید اعلامی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران که مطابق با استانداردهای روز اروپا تدوین شده گواهینامه خلبانی هواپیما و هلیکوپتر صورت های گوناگونی دارد و هر کدام از این گواهینامه ها به همراه درجات مختلف آنها،  به علاقه مندان اجازه عمل در طیف وسیعی از فعالیت های هوایی را به عنوان خلبان و خدمه پروازی می‌دهد که خلبانی مسافربری تنها بخش کوچکی از این طیف وسیع است.

 

گزارش از پارسا راستگو خبرنگار خبرگزاری برنا- اصفهان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران ذهن فارغ التحصیل فیزیک کنکور خلبان روز جهانی خلبان حضور در دانشگاه دانشگاه ندارد رشته خلبانی خلبان شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است

«علی‌اکبر علیزاده» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084386 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • کلهر: در صورت حضور بیرانوند نتیجه بازی با آلومینیوم برعکس می‌شد/ اوسمار تصور می کرد بازی تمام شده است
  • ایران‌پوریان: تراکتور همیشه در نقل‌وانتقالات بازنده است
  • 60 فعال فرهنگی گلستانی گواهینامه دوره آموزشی «متنا» را دریافت کردند
  • روزی به نام تلفن!/الو... صدا میاد؟
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • روزی به نام تلفن!
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی