Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکثر بیمارستان‌های دهلی و دیگر شهرهای هند کمبود تخت دارند. رسانه‌ها و کادر پزشکی نیز مردم را تشویق به درمان و مداوای خانگی می‌کنند. آنها از مردم می‌خواهند تجهیزات اساسی را در خانه برای بیماران فراهم کنند و از فشار بیشتر بر سیستم بهداشت فلج شده  هند بکاهند. 

به گزارش عصر ایران، تصاویر منتشر شده بیمارستان‌های هندی و سوزاندن گسترده اجساد در فضای مجازی وایرال شده و جهانیان را تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای دیگر قول کمک و ارسال تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های اکسیژن را به هند داده‌اند.

مردم نیز به دنبال تجهیزات پزشکی برای درمان در خانه هستند. کاری دشوار که این روزها در بازار سیاه گرانتر نیز شده است. تمام این موضوعات روند درمان و زنده ماندن در هند را سخت و گران کرده است.

بی بی سی در گزارشی به بازار سیاه تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای درمان کرونا در هند پرداخته و از سختی‌های مردم برای تهیه دارو و اکسیژن می‌گوید.

مردم دهلی نو با آرامش نمی‌میرند

"آنشو پریا" بیشتر روز یکشنبه را به دنبال سیلندر اکسیژن برای پدرشوهرش گشت. حال پدر همسرش رو وخامت است و تعریفی ندارد. او نتوانسته هیچ تخت خالی‌ای را در بیمارستان‌های هند یا "نویدا" (Noida) در حومه پایتخت پیدا کند. جست‌و‌جو برای سیلندر اکسیژن در فروشگاه‌ها نیز بی فایده بود و او را مجبور به مراجعه به بازار سیاه کرد.

در نهایت این زن 50 هزار روپیه (670 دلار، 480 پوند) را برای خرید یک سیلندر (مخزن) اکسیژن از بازار سیاه پرداخت کرد. این سلیندرها در حالت عادی حدود 6 هزار روپیه قیمت دارند.

مادرشوهر "آنشو" نیز سخت نفس می‌کشد و این زن نگزان او نیز هست. او می‌گوید احتمالا توانایی مالی برای خرید یک سیلندر اکسیژن دیگر برای او را ندارند.

بی بی سی با چند تامین کننده سیلندر اکسیژن نیز تماس گرفته و اکثر آنها قیمتی حدود 10 برابر یک سیلندر اکسیژن را پیشنهاد داده‌اند. آنشو تنها کسی نیست که برای خرید تجهیزات یا داروهای کرونایی تقلا می‌کند. بیمارستا‌های دهلی، نویدا، لاکنو، الله آباد و ایندور تخت خالی ندارند و خانواده‌های هندی ناامید از بیمارستان‌ها مجبور به درمان در خانه شده‌اند.

وضعیت دهلی وخیم است و فضای خالی در بخش مراقبت‌های ویژه نمانده است. خانواده‌ها و کسانی که توانایی مالی دارند در حال استخدام پرستار و مشاوره پزشکی از راه دور هستند تا عزیزانشان نفس بکشند.

هند در روزهای گذشته از ابتلای روزانه  بیش از 300 هزار نفر خبر داده و رکوردهای جهانی جدید را در زمینه کرونا به ثبت رسانده است. هند امروز (دوشنبه) برای پنجمین روز متوالی از شناسایی 352 هزار 991 مبتلا و جان‌باختن 2812 نفر در 24 ساعت گذشته خبر داده است.

این افزایش شدید سیستم بهداشت و درمان بسیاری از شهرهای هند را تحت فشار شدید قرار داده و خانواده‌ها چاره‌ای جز ایجاد سیستم درمانی در خانه برای عزیزان بیمار خود ندارند. با این حال خانواده‌ها برای انجام آزمایش خون، سی تی اسکن و اسکن ایکس- ری نیز در تقلا هستند.

 آزمایشگاه‌ها نیز پر شده‌اند و حاضر شدن جواب آزمایش کرونا سه روز طول می‌کشد. این موضوع ارزیابی و تشخیص بیماری برای پزشکان را دشوار می‌کند. سی تی اسکن نیز که برای ارزیابی وضعیت بیمار استفاده می‌شود به روندی دشوار تبدیل شده و وقت گرفتن برای آن چند روز طول می‌کشد.

پزشکان می‌گویند این تاخیرها مردم را در معرض خطر قرار می‌‌دهند. آزمایش "آر تی- پی سی آر" نیز چند روز طول می‌کشد. چندین بیمار مریض در هند  موفق به پیدا کردن تخت در بیمارستان شدند اما به دلیل حاضر نشدن تست "پی‌سی آر" گزارش ابتلا به کرونای آنها تائید نشد و نتوانستند بستری شوند.

"آنوج تیواری" پس از آنکه ناکامی در پذیرش برادرش در بسیاری از  بیمارستان‌ها به خانه بازگشت و با استخدام یک پرستار به معالجه و درمان برادرش از خانه پرداخت.

یک بیمارستان در هند با یک هشدار عمومی در خارج از بیمارستان "شانتی موکوند" دهلی نو کمبود اکسیژن و تخت را اعلام می‌کند/ عکس: GETTY IMAGES

 برخی از بیمارستان‌ها می‌گویند تخت خالی ندارند و برخی دیگر می‌گویند به دلیل عدم اطمینان از اکسیژن رسانی ادامه نمی‌دهند. تعدادی از بیماران به دلیل کمبود اکسیژن رسانی در دهلی فوت کرده‌اند.

 یک پزشک در دهلی با اشاره به نحوه کار بیمارستان‌ها گفت: مقامات بیمارستان‌ها ناامیدند و برخی از آنها به صورت روزانه اخطار می‌دهند که تنها چند ساعت اکسیژن دارند.

در این زمان معمولا دولت وارد عمل شده و تانکرها برای پر کردن مخازن ارسال می‌شود که معمولا برای مصرف یک روز بیمارستان کافی است.

او افزود: اکنون ترس زیادی از بروز یک تراژدی و فاجعه بزرگ وجود دارد.

"آنوج تیواری" با توجه به وضعیت بیمارستان‌ها مبلغ سنگینی را برای تهیه یک دستگاه اکسیژن ساز پرداخت کرده که با استخراج اکسیژن هوا باعث تنفس برادرش می‌شود.

دکتر همچنین از او خواسته تا داروی ضد ویروسی "رمدسیویر" را به صورت گسترده و اضطراری از سوی پزشکان در هند تجویز می‌شود را تهیه کند. اثربخشی در درمان و بهبود ویروس کرونا در سراسر دنیا مورد بحث قرار دارد. این دارو پیشتر برای درمان ابولا در جهان تولید شده بود.

تیواری که موفق به پیدا کردن این دارو در هیچ داروخانه‌ای نشد و برای خرید آن روانه بازار سیاه شد. حال برادرش همچنان وخیم است و او همچنان به بیمارستانی احتیاج دارد که بتواند "رمدسیویر" را در آنجا تزریق کند.

او در این باره گفت: هیچ تختی وجود ندارد. من چه کاری می‌توانم انجام دهم. من حتی نمی‌توانم او را به جای دیگری برسانم زیرا قبلا این همه پول خرج کرده‌ام و پول زیاد دیگر برایم باقی نمانده است.

تیواری گفت: "نبرد ناامید کننده برای نجات بیماران کرونایی از بیمارستان به خانه انتقال یافته است". او افزود: این شرایط نشان می‌دهد که وضعیت چه قدر وخیم است و "ما به اکسیژن نیز دسترسی نداریم".

قیمت دارو و تجهیزات درمان کرونا در حال معمول و  بازار سیاه هند

 

داروی "رمدسیویر" آنقدر کمیاب است که خانواده‌ بیماران تحت معالجه در خانه برای تهیه آن هجوم می‌برند. آنها چه در صورت مراجعه به بیمارستان و چه در صورت درمان خانگی خواهان "رمد سیویر" هستند.

فروشندگان این دارو در بازار سیاه در گفت و گو با بی بی سی می‌گویند عرضه بسیار کم است و آنها نیز دارو را با قیمت بالایی می‌خرند. دولت به هفت شرکت هند اجازه تولید رمدسیویر را داده و آنها اعلام کرده تولید آن را افزایش دهند.

اما چندین وعده و حمایت دولتی نیز نتوانسته هیچ نتیجه جالبی داشته باشد. دکتر "لایت کانت" متخصص اپیدمولوژی می‌گوید تصمیم برای افزایش تولید این دارو خیلی دیر گرفته شد و دولت باید آن را پس از اوج گیری موج دوم آماده می‌کرد.

او افزود: با این وجود این دارو در بازار سیاه قابل تامین است و این حکایت از نشتی در سیستم تولید و توزیع دارد و تامین کنندگان قادر به درست کردن آن نبوده‌اند.

وی افزود: ما از موج‌های اول هیچ چیزی نیاموختیم.

عضو خانواده یک بیمار در دهلی نو سیلندر خالی را برای پر کردن مجدد اکسیژن در منطقه "باغ دلشاد" با خود حمل می‌کند/ عکس: GETTY IMAGES

داروی دیگر "توسیلیزوماب" است. این ماده به صورت معمول برای درمان "آرتروز" استفاده می‌شود اما برخی از مطالعات نشان داده‌ که این دارو نیاز یک بیمار بد حال به استفاده از ونتیلاتور را کاهش می‌دهد.

پزشکان این دارو را برای بیماران به شدت بدحال تجویز می‌کنند اما دارو نایاب است. "سیپلا" شرکت وارد کننده و تولید دارو برای تامین آن در تقلا است.

در حالت عادی یک "ویال" (شیشه نگه‌داری ماده واکسن یا آمپول) 400 میلی‌گرمی حدود 32 هزار و 480 روپیه قیمت دارد. اما "کمال کومار" 250 هزار روپیه خرج کرد تا یک دوز از آن را برای پدر بیمارش بخرد. وی افزود این قیمت دیوانه کننده است اما چاره‌ای جز پرداخت آن وجود ندارد.

افراد بیشتری در هند توانایی خرید این داروها را ندارند و با ناامیدی به پروسه نجات جان عزیزانشان می‌نگرند.

داروی تقلبی

رمدسیویر همچنان در بازارسیاه وجود دارد. هنگامی که بی بی سی از یک فروشنده سوال کرد که دارویی که ارائه می‌دهد تقلبی به نظر می‌رسد زیرا نام شرکت دارو در فهرست شرکت‌های تولیدکنند در هند نیست، فروشند پاسخ داد: دارو "صد در صد اصل است".

بسته بندی دارو نیز پر از اشتباهات املایی بود. اما فروشنده شانه بالا انداخت و گفت می‌توانم آن را در هر آزمایشگاهی تزریق کنم. شرکت این دارو نیز هیچ پیج یا صفحه اینترنتی ندارد.

اقوام و اعضای غمگین و گریان قربانیان کرونا در انتظار تحویل جنازه عزیزانشان در خارج از یک دانشکده پزشکی" در دهلی نو/ عکس: GETTY IMAGES

اما ناامیدی مردم در حدی است که مردم مستاصل حاضر به خرید داروهای مشکوک هم هستند. برخی نیز فریب خورده‌اند. مردم دائما شماره تامین کنندگان را که قادر به تهیه دستگاه اکسیژن یا دارو هستند را به اشتراک می‌گذارند اما همه این شماره‌ها تائید نمی‌شود.

یک کارمند فناوری اطلاعات که تمایلی به اعلام نامش نداشت و شدیدا به خرید یک سیلندر اکسیژن و داروی رمدسیویر نیاز داشت از طریق توییتر با یکی از این شماره‌های به اشتراک گذاشته شده، تماس گرفت. آنها به این کارمند آی تی گفتند که به عنوان پیش پرداخت 10 هزار روپیه را به حسابشان واریز کنند.

این کارمند افزود: بلافاصله پس از واریز پول مرا بلاک کردند.

مقامات چندین ایالت قول داده‌اند که در مورد بازاریابی سیاه و سفید اقدام کنند و بازداشت‌هایی را نیز انجام داده‌اند اما بازار سیاه چندان آشفته، بی‌رمق و ضعیف به نظر نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: زنگ خطر درباره شیوع کرونای هندی به صدا درآمده است تصاویر غم انگیز از هند/ کرونای هندی آتش به جان مردم زده است کرونای هندی چیست؟ 9 کار مهم در برابر ویروس جهش یافته لینک کوتاه: asriran.com/003HEd

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیلندر اکسیژن بیمارستان ها خانواده ها هزار روپیه برای درمان بازار سیاه برای خرید یک سیلندر داده اند بی بی سی دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد