Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@20:24:22 GMT

اکونومیست: صندوق سرمایه‌گذاری عربستان در معرض خطر است

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۵۵۷۶

اکونومیست: صندوق سرمایه‌گذاری عربستان در معرض خطر است

مجله اکونومیست در گزارشی نوشت که ولیعهد سعودی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی کشورش را در پروژه‌های پرهزینه و بی فایده به خطر می‌اندازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الواقع السعودی، مجله انگلیسی «اکونومیست» اعلام کرد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی ، پول صندوق سرمایه گذاری عربستان را در پروژه‌های پرهزینه اما بی فایده به خطر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجله خاطرنشان کرد که از 6 سال گذشته تقریباً کمتر کسی در خارج از عربستان سعودی چیزی در مورد صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان شنیده است.

این صندوق امروز آرزو دارد که به بزرگترین صندوق ثروت حاکمیت در جهان تبدیل شود. سال گذشته میلیارد دلار صرف سرمایه گذاری خارجی ، خرید سهام در شرکتهای نفتی غربی ، خطوط مسافرتی و حتی پیشنهادات نیوکاسل یونایتد ، یک باشگاه فوتبال انگلیس کرد که این صندوق در حال ساخت استراحتگاه‌ها ، یک مرکز مالی و یک شهر نئوم در دریای سرخ است.

صندوق‌های ثروتمندی حاکم در خلیج فارس در حال آماده سازی خود برای آینده پس از نفت هستند و این ممکن است یک کار متناقض و بیهوده باشد. صندوق‌ها ضمن سرمایه گذاری در پروژه‌های پرمخاطره ، ثروت نفت را مدیریت می‌کنند تا تنوع اقتصادی با تکیه بر درآمد غیرنفتی را به کشور خود برگردانند . صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان در تلاش است که هم به طور همزمان و هم در مقیاس کلان این کار را انجام دهد. با این حال ، واقعیت‌های سخت آمارها، جاه طلبی نامحدود عربستان را تهدید می‌کند. محمد بن سلمان در 31 مارس از برنامه سرمایه گذاری 27 تریلیون ریال (7 تریلیون دلار) در پروژه‌های داخلی طی دهه آینده خبر داد.

همچنین ولیعهد سعودی برنامه تقویت مشارکت با بخش خصوصی « شریک» را با هدف تقویت نقش آفرینی شرکت‌های ملی در رشد و توسعه‌ی اقتصاد کشور راه‌اندازی کرد.

این آمار از برنامه سرمایه گذاری 27 تریلیون ریال عربستان در پروژه‌های داخلی بسیار شک برانگیز است؛چراکه تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی سال گذشته به 2.5 تریلیون ریال رسید و این بدان معناست که هدف ولیعهد سعودی سرمایه گذاری سالانه به اندازه کل اقتصاد عربستان است درحالی که سرمایه گذاری تولید ناخالص داخلی در این کشور در سال گذشته 27٪ رسیده بود.

شاهزاده سعودی همچنین امیدوار است که عربستان طی دهه آینده 500 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کند و به نظر می‌رسد که کل سرمایه‌گذاری‌های این کشور طی 10 سال گذشته به 106 میلیارد دلار رسیده است.عربستان سعودی همچنین در بورس اوراق بهادار سود سهام خود را کاهش داده و 5 تریلیون ریال به سرمایه گذاری داخلی تزریق کرده است.

افزایش واردات عربستان از ترکیهعربستان| افشای قرارداد میلیون دلاری بن‌سلمان با شرکت‌ آمریکایی برای بهبود چهره خود

آرامکو غول نفتی عربستان و سابیک شرکت پتروشیمی تحت مالکیت آرامکو دو نهاد بزرگ در عربستان هستند بنابراین ، هرگونه کاهش سود سهام ، بزرگترین سهامدار آرامکو را که دولت سعودی است تحت تأثیر قرار خواهد داد. این به معنای فشار بیشتر بر بودجه عربستان است که این کشور در نتیجه قیمت پایین نفت و تاثیر بحران ویروس کرونا هزینه‌های خود در بودجه سال جاری را 7 درصد کاهش داد.

وزارت دارایی عربستان سال 2020 ، 173 میلیارد ریال را به هزینه‌های سرمایه‌ای اختصاص داد. یعنی 17٪ کل هزینه‌ها اما هزینه واقعی کمتر بود. از آنجا که اقتصاد عربستان سعودی از قیمت پایین نفت و پیامدهای ناشی از بحران کرونا رنج می‌برد ، در نتیجه لغو یا به تعویق انداختن پروژه‌ها، این هزینه‌ها به 137 میلیارد ریال رسید.

صندوق سرمایه گذاری عمومی گفته شده سالانه 150 میلیارد ریال بین 2021 تا 2025 در همه زمینه‌ها از کشاورزی گرفته تا فضا سرمایه گذاری خواهد کرد.

این نوع پرهزینه برخی از تجار سعودی را نگران کرده است ، زیرا آنها می‌ترسند که صندوق سرمایه‌گذاری عربستان بخش خصوصی را گسترش دهد ، اما برای ولیعهد سعودی ، صندوق سرمایه گذاری عمومی به اندازه کافی پیشرفتی نداشته است او می‌خواهد این صندوق طی یک دهه آینده حدود 800 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند. یعنی دو برابر میزان هزینه فعلی آن و هدف وی دارایی های جاری صندوق سرمایه گذاری عمومی است که حدود 400 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

بن سلمان در ژانویه گذشته اعلام کرد که برای افزایش سرمایه ، دولت ممکن است بخشی از سهام آرامکو را بفروشد و پول را به صندوق سرمایه گذاری عمومی منتقل کند. درآمد خالص آرامکو در سال گذشته 49 میلیارد دلار بود. این امر آن را مجبور به استقراض کرد تا 75 میلیارد دلار سود پرداخت کند. سود سالانه آرامکو در 2019 حدود 88 میلیارد دلار و در سال پیش از آن حدود 111 میلیارد دلار بوده است.

صندوق سرمایه‌گذاری عمومی می‌تواند سهام شرکت های دیگر را به ساکنان داخلی بفروشد. این بدان معنی است که سرمایه گذاران سعودی آن را تأمین مالی می‌کنند.

عربستان سعودی مارس گذشته تصمیم گرفت که 15 میلیارد دلار از بانک‌های خارجی وام بگیرد که سومین نوع بدهی خود از سال 2018 ،است و این مبلغ کل بدهی بانکی را ، پس از گرفتن دو وام به ارزش 11 میلیارد و 10 میلیارد دلار در سال‌های اخیر ، به بیش از 30 میلیارد دلار می‌رساند.

صندوق سرمایه‌گذاری عمومی تنها صندوق در خاورمیانه نیست که به دنبال پیشرفت و رشد سریع است؛ بلکه صندوق «مبادالا » یک صندوق ثروتمند در ابوظبی ، در سال 2020 رشد چشمگیری داشت؛چراکه این صندوق سرمایه‌گذاری‌های کلانی را در شرکت‌های فن‌آوری انجام داد که به سود قابل توجهی رسید و اکنون به دنبال سرمایه‌گذاری در آمریکا است. مبادالا در مورد جایگزینی سرمایه محتاطانه عمل کرده است.

محمد بن سلمان در انتقال سریع ثروت به این صندوق عمومی قمار کرده است. سرمایه گذاری بیشتر ممکن است به صنایعی مانند جهانگردی و فناوری کمک کند؛اما خزانه صندوق سرمایه‌گذاری عمومی را به سادگی برای خرید چیزهای بسیار گران‌قیمت اما بی‌فایده خالی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی میلیارد دلار تریلیون ریال ولیعهد سعودی سال گذشته هزینه ها بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است.
در روش مستقیم، افراد به صورت شخصی فرآیند تحلیل، خرید و فروش سهام را انجام می‌دهند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در این روش، افراد باید دانش تخصصی، زمان کافی، مهارت و تجربه لازم را داشته باشند. همچنین، روش‌های مختلف تحلیل مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال وجود دارند که می‌توانند به فرد کمک کنند تا تصمیمات بهتری در خرید و فروش سهام بگیرد.
صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. روش غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس به این معناست که افراد مدیریت دارایی‌های خود را به متخصصان بورسی و اشخاص با تجربه و دارای مجوز از سمت سازمان بورس واگذار می‌کنند. صندوق‌های سرمایه گذاری دارای انواع مختلفی شامل صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، بخشی و … هستند که در ادامه به توضیح صندوق سهامی می‌پردازیم.
  صندوق سهامی
صندوق‌‌های سهامی، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که عمده سبد دارایی آن را سهام شرکت‌های فرابورسی و بورسی تشکیل می‌دهند. ترکیب دارایی صندوق‌های سهامی شامل حدود ۷۰ درصد سهام و مابقی به‌صورت وجه نقد، اوراق مشارکت، اوراق بانکی و … است. این نوع صندوق‌ها در مقایسه با صندوق‌های با درآمد ثابت و مختلط ریسک بالاتری دارند.
صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی کارگزاری مفید شامل صندوق اطلس، پیشرو، پیشتاز و امید توسعه است. صندوق های پیشرو، پیشتاز و امید توسعه مبتنی بر صدور و ابطال و صندوق اطلس از نوع صندوق‌های ETF هستند.
صندوق اطلس مفید یکی از صندوق‌های سهامی قابل معامله است که از سال ۱۳۹۲ وارد بازار بورس شده است. به دلیل بازدهی مناسب در سال‌های گذشته، این صندوق به عنوان یکی از صندوق‌های سهامی، مورد توجه سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. صندوق امید توسعه تنها صندوق سهامی کارگزاری مفید است که از مکانیزم تقسیم سود ماهیانه استفاده می‌کند.
صندوق‌های سهامی براساس تعداد واحدهای قابل ارائه نیز به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر پنجاه هزار واحد باشد، در دسته صندوق‌های کوچک قرار می‌گیرد. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری بین پنجاه هزار و پانصد هزار باشد، در دسته صندوق‌های بزرگ قرار می‌گیرد.
صندوق‌های سهامی دارای مزایایی همچون نقدشوندگی بالا، امکان کسب بازدهی مناسب در صورت رشد بازار بورس و کاهش ریسک به دلیل مدیریت توسط افراد حرفه‌ای هستند.
  ویژگی ‌های صندوق سهامی
صندوق سهامی، مناسب افرادی است که ریسک پذیری بالای دارند. همچنین این افراد فرصت کافی برای کسب دانش و انجام معاملات را ندارند.
مدیران صندوق‌های سهامی با استفاده از تجربه و مهارت خود، سعی می‌کنند بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. این صندوق‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی هستند که پتانسیل رشد و عملکرد مناسبی دارند و قادر به ارائه بازدهی بیشتری هستند.
باید توجه داشت که صندوق‌های سهامی در شیوه سرمایه‌گذاری متفاوت عمل می‌کنند و می‌توانند استراتژی محافظه‌کار، متوسط یا تهاجمی داشته باشند.
در واقع، عملکرد یک صندوق سهامی تاثیر زیادی بر ارزش واحدهای آن در طول زمان دارد. اگر صندوق عملکرد خوبی داشته باشد، ارزش واحدهای آن افزایش می‌یابد. اما اگر صندوق به خوبی عمل نکند، امکان دارد که ارزش واحدهای آن رشد نکند و یا حتی کاهش پیدا کند.
یک راهکار معمول در صندوق‌های سرمایه گذاری از جمله صندوق‌های سهامی برای ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری برای افراد با مبالغ کم، تقسیم واحد‌های صندوق به تعدادی واحد کوچکتر است. این کار باعث کاهش قیمت هر واحد صندوق می‌شود و امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ اندک را نیز فراهم می‌کند.
در نتیجه، در انتخاب صندوق‌های سهامی بهتر است سرمایه گذاران صندوق‌هایی را انتخاب کنند که در دوره‌های مختلف از جمله دوره‌های رشد و رکود بازار، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند