Web Analytics Made Easy - Statcounter

فروشگاه‌های بزرگ اپلیکیشن‌ و بازی‌های موبایلی دنیا مثل اپل استور و گوگل‌ پلی معمولا بابت خدماتشان به کسانی که برنامه‌ها و بازی‌های خود را در این استورهای مجازی می‌فروشند، ۳۰درصد کارمزد برمی‌دارند. بازار هم از زمان شروع فعالیت خود چنین نسبت و تناسبی میان درآمد‌ها و کارمزد اجرا می‌کرد و سهم توسعه‌دهنده‌ها را با کسر ۳۰درصد کارمزد به حسابشان می‌ریخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ پارسال در شرایطی که کرونا خسارت‌های زیادی به کسب‌وکارهای مختلف وارد کرده بود، بازار با کاهش سهم خود از فروش اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل، کسانی که اپلیکیشن و بازی موبایل طراحی می‌کردند را غافلگیر کرد.

 

کاهش کارمزد توسعه‌دهندگان در برنامه‌ی بازار

بازار بزرگترین فروشگاه اپلیکیشن و بازی‌های موبایل برای سیستم‌‌عامل اندروید است. براساس گزارش‌های رسمی کسانی که به‌عنوان توسعه‌دهنده در برنامه‌ی بازار فعالیت می‌کنند در سال ۹۷ روی هم رفته ۱۰۳ میلیارد تومان سود کسب کردند. این عدد یک سال بعد با رشد چشمگیر به ۱۸۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. به این ترتیب انتشار خبر کاهش کارمزد توسعه‌دهندگان از سوی برنامه‌ی بازار می‌تواند مهمترین خبر حوزه صنعت نوپا اما پردرآمد ساخت و طراحی اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل در ایران باشد.

مدیرعامل بازار مهدی امیری در مورد افزایش درآمد توسعه دهندگان می‌‌گوید این تصمیم که از ابتدای خرداد سال ۱۴۰۰ اجرا می‌شود به کاهش کارمزد و افزایش درآمد ۹۹ درصد توسعه‌دهندگان فعال در برنامه‌ی بازار منجر می‌شود. به‌گفته مهدی امیری بازار در ۱۰سال گذشته در کنار پلی‌استور گوگل و اپ‌استور اپل رشد کرده و با ایجاد مزیت‌هایی با محتوای بومی، نظارت بر پرداخت امن و پشتیبانی فعال از ۲۶هزار توسعه‌دهنده، و به رغم محدودیت‌های محتوایی و نداشتن امکان نصب پیش‌فرض و دسترسی‌های سیستمی، ۴۵میلیون کاربر ایرانی را با خود همراه کرده است.

مدیر بازاریابی بازار علیرضا اشکان هم می‌گوید با کاهش کارمزد توسعه‌دهندگان و افزایش درآمد آنها، روند تولید و توسعه اپ‌ها سریع‌تر سرعت می‌گیرد تا به اصطلاح، کیک صنعت بزرگ‌تر شود. این تصمیم بازار در واقع کمک بزرگی به تیم‌های کوچک توسعه‌دهنده است؛ تیم‌هایی که به لحاظ مالی از حمایت خاصی برخوردار نیستند و معمولا بر اساس سرمایه شخصی در بازار حضور دارند و تلاش می‌کنند هزینه‌هایشان را پوشش بدهند. چون وقتی دغدغه‌های مالی توسعه‌دهنده کاهش پیدا می‌کند بر سرعت توسعه و تولید اپلیکیشن و برنامه‌های موبایلی افزوده می‌شود. به عبارت دیگر، تصمیم بازار در نصف کردن سهم خود، نوعی هل‌دادن صنعت به جلو است چون هزینه‌های تولید بالاست و مجموع هزینه‌ها سرعت رشد توسعه‌دهندگان کوچک را کم می‌کرد. این تیم‌های کوچک باید در ابتدا به سطح پایداری از درآمدزایی برسند تا بتوانند منابع انسانی مورد نیازشان را جذب کند و رشد بیشتری را تجربه کنند. بنابراین کاهش کمیسیون به لحاظ مالی کمک بزرگی به آنها خواهد بود.

 

نظرات تولیدکنندگان برنامه و بازی‌‌های موبایل به کاهش کارمزد برنامه‌ی بازار

توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی و بازی‌های موبایل فعال در برنامه‌ی بازار حالا می‌‌توانند رقمی که از کاهش کارمزد به‌دست می‌آورد را در بخش‌های دیگر مانند تبلیغات و توسعه خرج کنند. حسین جوزایی مدیرعامل اپلیکیشن لرنینگ که در حاضر به رکورد بیش از 2۰۰هزار نصب توسط کاربران برنامه‌ی بازار رسیده است، خبر کاهش کارمزد برنامه‌ی بازار را اتفاق مبارکی می‌داند که باید پیش از این‌ها گرفته می‌شود. به‌گفته او از همین ابتدا مشخص است با این کار درآمد توسعه‌دهندگان اپلیکیشن و بازی افزایش پیدا می‌کند و ما تصمیم گرفته‌ایم که رقم را برای تبلیغات هزینه کنیم.

مدیرعامل استودیو بازی‌سازی تترا پازل اما به ابعاد مهمتری از تصمیم جدید برنامه‌ی بازار اشاره می‌کند. به‌گفته ابوالفضل صادق امسال گوگل پلی قصد دارد نظارت‌های خود را افزایش دهد. این اتفاق منجر می‌شود توسعه‌دهندگان اپلیکیشن و بازی‌های فارسی که پیش از این می‌‌توانستند با ابزارهایی مثل زرین‌ پال سیاست‌های پرداخت گوگل را دور بزنند و رقمی بابت کارمزد نپردازند با مشکل روبرو شوند. تقریبا شبیه اتفاقی که برای عرضه‌کنندگان اپلیکیشن و بازی روی iOS رخ داد. او می‌گوید با تصمیم جدید برنامه‌ی بازار برای کاهش کارمزد‌ها توسعه‌دهندگان ترجیح می‌دهند عوض تمرکز روی گوگل و مسائل دیگری مثل خروج ارز از کشور، در همان برنامه‌ی بازار تبلیغ کنند و مشتری جدید بگیرند. حتی شرکتی مثل ما می‌تواند این درآمد اضافی را صرف در اختیار گرفتن دولوپر کند چون آنها دستمزدهای زیادی می‌گیرند. به این ترتیب اگر در گذشته دو ماه یکبار به‌روزرسانی می‌کردیم می‌توانیم این کار را هر ماه انجام دهیم. کاری که به مشتری نشان می‌دهد با بازی به‌روزتری روبرو است.

حسین مزروعی مدیرعامل آواگیمز هم اعتقاد دارد این تصمیم باعث می‌شود شرکت‌هایی که بین ۳۰۰میلیون تا یک میلیارد تومان در سال درآمد دارند رقمی در حدود ۱۵۰میلیون تومان بیشتر بگیرند. چنین رقمی برای توسعه‌دهندگان معنای متفاوتی خواهد داشت. به‌عنوان مثال برای یک کسب‌وکار کوچک به اندازه اجاره یک سال دفتر کار خواهد بود و می‌تواند به توسعه‌دهنده متوسط دیگر اجازه دهد تیم فنی خود را با اضافه کردن برنامه‌نویس یا طراح بازی تقویت کند. توسعه‌دهندگان دیگر هم می‌توانند با توجه به وضعیت خود این درآمد اضافی را صرف تبلیغات کنند.

 

علت کاهش کارمزد توسعه‌دهندگان در دنیا

سال گذشته ابتدا اپل خبر داد سهم خود را از ۳۰درصد به ۱۵درصد کاهش می‌دهد. این کاهش کارمزد تغییری اساسی در شیوه قدیمی اپل برای تعامل با توسعه‌دهندگان iOS به شمار می‌رود و نشانه‌ای از برنامه‌ جدید این شرکت برای تمرکز بیشتر روی کسب‌وکارهای کوچک و تعامل با برنامه‌سازان است. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد تعداد توسعه‌دهندگانی که این کاهش کارمزد بهره‌مند خواهند شد به حدود ۹۸درصد فعالان iOS می‌رسد. این آمار در مورد گوگل پلی نیز در این حدود است. تیم کوک، مدیرعامل اپل، این برنامه را شیوه‌ای برای حمایت از کسب‌وکارهای کوچک می‌داند؛ بخشی که از نگاه او «ستون فقرات اقتصاد جهانی و قلب تپنده نوآوری» است. به گفته او، «کسب‌وکارهای کوچک ستون فقرات اقتصاد جهانی ما و قلب تپنده نوآوری و فرصت در جوامع سراسر جهان هستند. ما در حال راه‌اندازی برنامه‌ای هستیم که صاحبان کسب‌وکارهای کوچک را برای ورود به دوران جدیدی از خلاقیت و شکوفایی در اپ ‌استور یاری کند و به آنها کمک کند برنامه‌هایی باکیفیت مورد نظر مشتریان تولید کنند.

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار توسعه موبایل اپل بازی های موبایل برنامه ی بازار کسب وکارهای کوچک اپلیکیشن و بازی توسعه دهنده برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده

نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

به گزارش ایسنا، محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

او تصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟