Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت می‌تواند حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از هزینه‌های دولت را کاهش دهد، اما فشار‌ها مانع همکاری دستگاه‌ها با سامانه ستاد است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، احسان خاندوزی با تأکید بر اهمیت استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت افزود: یکی از مهمترین اقدامات سال‌های اخیر که پس از مصوبه مجلس شورای اسلامی توسط هیئت وزیران پیگیری شد، مربوط به تقویت سامانه ستاد بود؛ به طوری که الزام دستگاه‌های دولتی به انتشار آگهی‌های مزایدات و مناقصات در روزنامه‌های کثیرالانتشار لغو شده و به شرکت‌های دولتی اجازه داده شد که این آگهی‌ها در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت و به شکل رایگان منتشر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این تصمیم درست دولت می‌توانست موجبات کاهش هزینه‌ها و فساد اداری در فرآیند برگزاری مناقصات را فراهم آورد؛ همچنین استفاده از این سامانه امکان نظارت برخط بر انجام معاملات سازمان‌های دولتی را فراهم می‌کند.

این نماینده مجلس با انتقاد از عقب نشینی هیئت دولت از تصمیم کارشناسی خود در رابطه با آئین‌‎نامه نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه ستاد، گفت: متأسفانه هئیت دولت به دلیل برخی فشار‌ها در سال گذشته، سریعا از تصمیم خود عقب نشینی کرده و در نتیجه دستگاه‌های دولتی از همکاری با سامانه تدارکات الکترونیکی دولت معاف شده و می‌بایست به مانند گذشته آگهی‌های مربوط به برگزاری مناقصات خود را در مطبوعات منتشر کنند.

خاندوزی افزود: البته هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۴۰۰، مصوبه جدید هئیت دولت در بهمن ۱۳۹۹ را مغایر با قانون تشخیص داد و مصوبه هئیت وزیران را ابطال کرد. اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه حمایت از مطبوعات و حفظ منابع درآمد آن‌ها از محل انتشار آگهی‌های مناقصه‌ها و مزایده ها، متأسفانه در پی برگرداندن آن حکم هئیت وزیران است که مصداق تعارض منافع محسوب می‌شود.

نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه رویکرد وزارت فرهنگ در این زمنیه برخلاف نظرات کارشناسی و خلاف شفافیت و فسادزدایی است، گفت: بنابر بسیاری از ملاحظات کارشناسی و تخصصی می‌توان گفت که استفاده از سامانه الکترونیکی دولت برای انتشار آگهی‌های مناقصات، تصمیم هوشمندانه‌‎ای بوده و می‌تواند در مسیر اصلاحات اقتصادی و افزایش سلامت مالی کارکرد موثری داشته باشد.

وی در همین رابطه افزود: فرآیند سامانه ستاد بسیار پر سرعت بوده و فرآیند انجام معاملات دولتی را کوتاه کرده و همچنین استفاده از این سامانه امکان دسترسی عادلانه تمام مردم را برای مشاهده و شرکت در مناقصات ایجاد می‌کند. علاوه بر این، مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی دیگر نمی‌توانند با تبانی و یا تقلب مسیر برگزاری مزایدات و مناقصات را منحرف کنند.

خاندوزی با بیان اینکه استفاده از سامانه ستاد می‌تواند حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از هزینه‌های دولت را کاهش دهد، گفت: انتظار می‌رود که آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر برخی از جریان‌های فشار ایستادگی کنند؛ چرا که این گروه‌ها می‌خواهند به بهانه حمایت از مطبوعات هزینه‌های زیادی را به دولت تحمیل کنند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: البته می‌توان از محل درآمد‌های ناشی از صرفه‌جویی عدم انتشار آگهی مناقصات در روزنامه‌ها، به مطبوعات یارانه تخصیص داد و از ایجاد مشکلات مالی برای روزنامه‌ها و نشریات جلوگیری کرد.

وی در پایان با اظهار بی‌اطلاعی از اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران گفت: برخی خبر‌ها حاکی از آن است که اصلاحیه آئین نامه سامانه تدارکات دولتی به تصویب رسیده است و اشکال هئیت تطبیق مجلس نیز برطرف شده؛ امیدوارم این موضوع به معنای بازگشت مصوبه غلط هیئت وزیران نباشد؛ چرا که در غیر این صورت در فرآیند اصلاحات اقتصادی اخلال ایجاد شده و شفافیت معاملات شرکت‌های دولتی کاهش می‌یابد. هیئت تطبیق مصوبات مجلس همچنان در مقابل مصوبه دولت اگر فسادزا باشد خواهد ایستاد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سامانه ستاد هزینه های دولت هیئت وزیران سامانه تدارکات الکترونیکی دولت استفاده از سامانه سامانه ستاد انتشار آگهی دستگاه ها هزینه ها آگهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی

طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودرو‌های وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است؛ به طوری که وزیر صمت خودرو‌های متوقف مانده در گمرکات را ۵۰ هزار دستگاه اعلام کرده، این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، ۱۳ هزار خودروی وارداتی دپو شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، با این حال احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

از بین سه عدد اعلام شده در مورد تعداد خودرو‌های دپویی در گمرکات کشور، مشخص نیست کدام مسوول دولتی، گاف داده است چرا که این ارقام هیچ کدام با یکدیگر سنخیتی ندارند.

۵۰هزار، ۱۳هزار یا ۲۰ هزار خودروی وارداتی در گمرکات کشور دپو شده است؟

اعلام این ارقام این سوال را مطرح می‌کند که اصولات چه ضرورتی در دپوی وارداتی‌ها وجود دارد و با توجه به واردات قطره چکانی که رانت عظیمی را در بازار شکل داده چرا خودرو‌ها باید در گمرکات دپو شوند؟

واردات خودرو از سال ۱۴۰۱ همراه با ثبت نام از متقاضیان این نوع خودرو‌ها کلید خورد این در شرایطی است که آیین نامه ثانویه آن نیز در دی ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد.

بنابر وعده سیاستگذار قرار بر واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۲ بود حال آنکه اخبار از واردات بیش از ۱۱ هزار محصولات خبر می‌دهند.

با این حال اخبار متعددی از خودرو‌های موجود در گمرکات و یا روی کشتی و یا در کشور مبدا شنیده می‌شود.

اخباری متناقص و متفاوت که در عمل تنها اعتماد متقاضیان را به وعده سیاستگذار کمرنگ کرده است.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • ثبت عملکرد دستگاهها برای برگزاری کنگره شهدا در سامانه دولت
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی