Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@10:33:53 GMT

۵ افسانه در مورد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۶۷۹۲

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- دوشنبه سی و پنجمین سالگرد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل است. آن چه در اتحاد جماهیر شوروی سابق در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ میلادی رخ داد دیگر یک راز نیست.

چرنوبیل بزرگترین فاجعه هسته‌ای است

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ از فاجعه هسته‌ای سال ۱۹۸۶ میلادی در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در نزدیکی شهر پریپیات در شمال اوکراین به عنوان بدترین حادثه هسته‌ای تاریخی یاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، به ندرت این تصویر هیجان‌انگیز با جزئیات بیشتری روشن شده است. معیار بین‌المللی رویداد هسته‌ای و رادیولوژیک رویداد‌های هسته‌ای را در مقیاس صفر تا هفت طبقه‌بندی می‌کند و آن را به تصادفات، حوادث و ناهنجاری‌ها تقسیم‌بندی کرده است. سطح هفت نشان‌دهنده یک حادثه بزرگ است که به معنای انتشار عمده مواد رادیواکتیو با اثرات گسترده بهداشتی و زیست محیطی است که نیاز به اقدامات برنامه‌ریزی‌شده برای مقابله با آن وجود دارد.

هر دو فاجعه چرنوبیل و فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ میلادی بدین ترتیب طبقه‌بندی شده‌اند. با این وجود، مقیاس تعریف شده اجازه نمی‌دهد رویداد‌های هسته‌ای در یک سطح طبقه‌بندی شوند. اگر اصطلاح فاجعه هسته‌ای نه تنها برای توصیف حوادث در راکتور‌های هسته‌ای بلکه درباره انتشارمواد رادیواکتیو ناشی از فعالیت انسانی نیز کاربرد داشته باشد، موارد زیادی وجود دارند که در آن آلودگی هسته‌ای ناشی از فعالیت‌های انسانی بیش از فاجعه چرنوبیل بوده‌اند. می‌توان به کارخانه‌های تولید پلوتونیوم در مراکز ساخت بمب هسته‌ای در امریکا و شوروی اشاره کرد. چرنوبیل تنها دو سال آزمایش در سال‌های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲ میلادی انجام داد و ۴۵ میلیون کوری (واحد اندازه گیری واپاشی هسته‌ای) ید رادیواکتیو در جریان آن ایجاد شد در حالی که این میزان برای آزمایش‌های هسته‌ای امریکا و شوروی ۲۰ میلیارد کوری ید رادیواکتیو بوده است. گفتنی است که این آزمایشات نه تصادفی یا حاصل خطای انسانی بلکه از پیش طراحی شده بوده‌اند.

آیا جهش ژنتیکی استثنایی رخ داده است؟

یکی از سوالات رایج از راهنما‌های تور در راکتور هسته‌ای سابق چرنوبیل وجود جهش است. بازی‌های رایانه‌ای، کتاب‌ها و فیلم‌های ترسناک به این باور دامن زده‌اند، اما این اشتباه است. دانشمندان اطمینان کسب کرده‌اند که هرگز گرگ دو سر یا جوندگان پنج پا را در نواحی اطراف چرنوبیل مشاهده نکرده‌اند! البته تاثیر تشعشعات یونی ممکن است باعث تغییر در ساختار بدن شود اما عمدتا باعث کاهش زنده ماندن ارگانیسم می‌شود، اما وقوع جهش در آن دسته از حیواناتی که از رحم مادر خارج شده‌اند دیده شده و در برخی اوقات معلولیت‌هایی دارند که باعث کاهش زنده ماندن آنان در طبیعت می‌شود. با این وجود، تحقیقات صورت گرفته در منطقه بر روی هزاران حیوان هیچ تغییر مورفولوژیک یا شکلی غیر معمولی را در آنان نشان نداده است.

آیا طبیعت اطراف چرنوبیل بر اثر فاجعه هسته‌ای احیا شده است؟

برخی از گزارش‌ها تحت عنوان "زندگی در حال شکوفایی در اطراف چرنوبیل" و مجموعه عکس‌هایی از "شکوفایی طبیعت اطراف چرنوبیل" منتشر شده که ممکن است این تصور را ایجاد کند که طبیعت به دلیل فاحعه هسته‌ای بهبود یافته با این وجود، این ایده نادرست است. اکنون گونه‌های کمتری از حشرات، پرندگان و پستانداران نسبت به دوره قبل از فاجعه در اطراف چرنوبیل وجود دارند. این موضوع نشان می‌دهد که فاجعه هسته‌ای به نفع طبیعت نبوده است. برعکس حتی ۳۵ سال پس از فاجعه زمین آن منطقه هنوز توسط تشعشعات آلوده شده و یک سوم آن به دلیل وجود عناصر اورانیوم با نیمه عمر بیش از ۲۴ هزار سال است.

آیا بازدید از چرنوبیل برای گردشگران امن است؟

واقعیت آن است که برای حفاظت از بازدیدکنندگان از مناطق خاص آنان باید از سر تا پا پوشیده باشند و نباید هیچ نوع غذا یا نوشیدنی‌ای را در آن فضا بخورند و بنوشند. در صورت رعایت پروتکل‌ها از سوی بازدیدکنندگان در تور رسمی هیچ صدمه غیر عادی‌ای به آنان وارد نخواهد شد. آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای نیز بازدید از این مناطق را بدون مشکل دانسته و افزوده که حتی می‌توان از شعاع ۳۰ کیلومتری اطراف نیروگاه بازدید کرد و اکنون تمام راکتور‌ها بسته شده‌اند؛ اگرچه برخی از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو هنوز در جو وجود دارند از جمله سزیم ۱۳۷ و استرانسیوم ۹۰.

آیا افرادی در آن منطقه زندگی می‌کنند؟

امروز از پریپیات تحت عنوان "شهر ارواح" توصیف می‌شود. با این وجود، هیچ یک از مناطق اطراف آن از سال ۱۹۸۶ میلادی به این سو کاملا خالی از سکنه نبوده و هزاران نفر (معمولا مردان) در آنجا اقامت داشته و اغلب در شیفت‌های دو هفته‌ای کار کرده‌اند تا از عملکرد زیر ساخت‌های مهم در شهر‌های اطراف منطقه بروز فاجعه اطمینان حاصل کنند.

پس از انفجار در راکتور شماره ۴، راکتور‌های شماره ۱، ۲ و ۳ به کار خود ادامه دادند و تنها در سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ میلادی تعطیل شدند. همچنین، در چرنوبیل فروشگاه‌ها و دستکم دو هتل وجود دارند که عمدتا برای بازدیدکنندگان هستند. همچنین، تعدادی از ساکنان غیررسمی از جمله افرادی که قبلا در این منطقه زندگی می‌کردند و بازگشت به محل سکونت‌شان را انتخاب کرده‌اند نیز زندگی می‌کنند. با این وجود، آنان در روستا‌هایی ساکن شده‌اند که پس از فاجعه تخلیه شدند. تعداد دقیق این افراد نامعلوم است. در سال ۲۰۱۶ میلادی برخی از تخمین‌ها در حدود ۱۸۰ نفر سکنه را در آن منطقه نشان می‌داد. این جمعیت در حال پیر شدن است و احتمالا تعداد آن کاهش یافته است. حقوق بازنشستگی یک بار در ماه به آنان داده می‌شود و هر دو یا سه ماه یک بار از طرف فروشگاه سیار به آنان مواد غذایی داده می‌شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: چرنوبیل اتحاد جماهیر شوروی اطراف چرنوبیل فاجعه هسته ای هسته ای وجود دارند شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۶۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدارها نسبت به فاجعه پزشکی بی‌سابقه در غزه

وزارت بهداشت فلسطین نسبت به یک فاجعه پزشکی بی‌سابقه در نوار غزه بعد از هفت ماه از حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه مراکز پزشکی هشدار داد.

به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: نوار غزه شاهد فاجعه پزشکی بی سابقه‌ای به دلیل هفت ماه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حملات این رژیم علیه مراکز درمانی است.

به نقل از سما، این وزارتخانه هشدار داد: اگر رژیم صهیونیستی تهدیدات خود را درباره حمله به رفح عملی کند احتمالا کشتار جمعی رخ خواهد داد.

وزارت بهداشت فلسطین تاکید کرد: حمله رژیم صهیونیستی به غزه موجب از کار افتادن ۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز پزشکی در غزه و انهدام ۱۳۰ آمبولانس شده است. در تعدادی از بیمارستان‌هایی که به صورت جزئی فعالیت می‌کنند میزان استفاده از تخت‌ها به بیشتر از ۲۵۰ درصد رسیده است.

از سوی دیگر سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: گرسنگی و قحطی گسترده‌ای در شمال غزه وجود دارد که در جنوب غزه نیز گسترش خواهد یافت. ما امیدواریم که طرف‌های درگیر هرچه زودتر به توافقی برای آتش بس در غزه دست یابند.

وی گفت: زمانی که چنین جنگ‌هایی رخ می‌دهد و چنین اتفاقاتی در این جنگ می‌افتد قحطی نیز ایجاد می‌شود. چیزی که ما می‌خواهیم توقف جنگ و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است.

از سوی دیگر آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) در بیانیه‌ای اعلام کرد: کودکان غزه با سطح مخربی از تنش روبرو هستند. تیم آنروا برای کاهش تاثیر جنگ بر کودکان و کاستن از ترس آنها تلاش می‌کند. ما باید از حال و آینده این کودکان حمایت کنیم.

آنروا مجددا بر لزوم توقف جنگ در غزه تاکید کرد.

به رغم صدور قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت درباره توقف فوری جنگ غزه و حکم دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ اقداماتی از سوی رژیم اشغالگر برای ممانعت از نسل کشی در غزه این رژیم همچنان به جنگ خود علیه غزه ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • هشدارها نسبت به فاجعه پزشکی بی‌سابقه در غزه
  • تصاویر وقوع یک فاجعه در شفت
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • هشدار یونیسف درباره وقوع فاجعه در رفح
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی در پوشش تراژدی غزه
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!