Web Analytics Made Easy - Statcounter

خروج آمریکا از افغانستان پس از ۲۰ سال به جز هزینه‌های سرسام آور و شکست نتیجه‌ای دیگر در بر نداشته است.

خبرگزاری میزان - نگاهی به ۲ دهه حضور آمریکا در منطقه نشان می‌دهد که این حضور شکستی دیگر برای ارتش آمریکا به شمار می‌رود.

پایگاه «میلیتاری دات کام» در گزارشی به خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان پرداخته و این سوال را مطرح می‌کند که «برنده خروج آمریکا از افغانستان کیست؟»

این گزارش می‎گوید «دولت بایدن اعلام کرده که نظامیان آمریکایی در روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ از افغانستان خارج می‌شوند و این اقدام شامل نیرو‌های پشتیبانی آمریکا از سوی متحدان آمریکا در ناتو نیز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این پایگاه با بیان این مطلب که «انتخاب سالروز حمله به برج‌های دوقلو در آمریکا، تاریخ عجیبی برای خروج پایانی برای افغانستان است.» می‌نویسد «ترامپ نیز پیش از این اعلام کرده بود که نیرو‌های آمریکایی را از افغانستان خارج خواهد کرد؛ فارغ از اینکه آیا این موعد اعلام شده رعایت خواهد شد یا خیر، اما وضعیت موجود حاکی از آن است که ارتش آمریکا در مراحل پایانی خروج از افغانستان قرار دارد.»

نگارنده می‎افزاید «افغانستان جنگ طولانی و گران قیمت دیگری برای آمریکا بود که بازدهی آن در بهترین حالت بی نتیجه و در بدترین حالت ناکامی است و این امر با گزارش‌های تاریخی همخوانی دارد.»

بیشتر بخوانید: خروج نظامیان آمریکا از منطقه؛ اهداف و پیامدها سنتکام: آمریکا حتی پس از خروج افغانستان نفوذ نظامی خود را حفظ می‌کند

این گزارش می‎افزاید «بین سال‌های ۱۸۳۹ تا ۲۰۲۱ افغانستان هدف ۴ حمله قرار گرفته است؛ نخست توسط انگلیس در سال ۱۸۳۸ و دوباره در سال ۱۸۷۸، در سال ۱۹۷۹ از سوی شوروی و در سال ۲۰۰۱ از سوی آمریکا.»

«میلیتاری دات کام»، وجه مشترک این ۴ حمله را اینگونه توصیف می‌کند «نخست یک پیروز سریع برای حمله کننده، دوم تبدیل شدن این پیروزی به بن بست، سوم عقب شنینی برای حفظ وجهه و تبدیل شدن افغانستان به عنوان یک بدهی اقتصادی برای حمله کننده.»

به نوشته این پایگاه، «حضور آمریکا در افغانستان هزینه‌ای معادل یک تریلیون دلار در بر داشته و به کشته شدن ۳ هزار و ۵۰۲ نظامی شده که از این تعداد ۲ هزار ۳۵۵ نفر نظامیان آمریکایی بوده‌‎اند؛ علاوه بر این ۲۰ هزار تلفات دیگر در این جنگ وجود داشته‎اند.»

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید «آمریکا و متحدانش برای ۲ دهه تلاش خود در افغانستان، چیز زیادی برای عرضه کردن ندارند.»

 

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا تحولات بین الملل آمریکا افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۰۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران

رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی اذعان کردند که سامانه‌های پدافندی آمریکا در جریان حمله تلافی‌جویانه ایران به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی، در مقابله با موشک‌های ایرانی شکست خورده‌اند.

به گزارش ایسنا، درحالی‌که رسانه‌ها و مقام‌های رژیم صهیونیستی پس از پاسخ ایران به این رژیم در پی حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق، مدعی بودند ۹۹ درصد موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را رهگیری کرده‌اند، اکنون و به صورت قطره‌چکانی به شکست خود در عملیات «وعده صادق» اعتراف می‌کنند.

در میان انکارهای صهیونیست‌ها و پس از اینکه مقام‌های آمریکایی اعتراف کرده‌اند که ایران ۲ پایگاه نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است، امروز (چهارشنبه) نیز رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد سامانه‌های پدافندی آمریکا که در جریان حمله ایران مورد استفاده قرار گرفت، در منهدم کردن بیشتر موشک‌های بالستیک ایرانی موفق عمل نکرد و شکست خورد.

در این گزارش آمده است از میان هشت موشکی که از دریا و با هدف مقابله با موشک‌های بالستیک ایرانی شلیک شدند، تنها ۲ مورد موفق عمل کرد.

اخیرا سردار سرتیپ پاسدار «رمضان شریف» سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه گفت «در عملیات تنبیهی وعده صادق ۱۰ کشور در حوزه پدافندی به رژیم صهیونیستی کمک کردند و در پس این عملیات، پیروزی کشورمان بر سیستم پدافندی کشورهای مطرحی رقم خورد همان‌هایی که به حمایت رژیم صهیونیستی آمده بود».

او گفت: هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم، اما خداوند خواست و این اتفاق و عملیات مبارک رقم بخورد و شاهد حمایت جانانه از مردم ایران بودیم. همه مردم از این اقدام ملی حمایت کردند و خداوند نیز برکت داد. بعد از گذشت بیش از ۵۰ سال، کشور شیعیان و اهل بیت (ع) سیلی محکمی به رژیم صهیونیستی زد که آن‌ها باورشان نمی‌شد.

طبق گزارش‌ها، عملیات وعده صادق علاوه بر تخریب مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه اطلاعاتی در منطقه «جبل الشیخ» و پایگاه هوایی «نواتیم»، هزینه‌های هنگفتی نیز برای رژیم صهیونیستی و سامانه‌های پدافند هوایی آن به همراه داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم
  • تصمیم رونالدو نازاریو: خروج کامل از عرصه باشگاه‌داری
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • میدل ایست آی: اسرائیل قصد دارد مانع خروج مردان از رفح شود
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • حمله به نمازگزاران در هرات افغانستان