Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@22:05:17 GMT

مذاکرات عربستان برای فروش بخشی از خطوط لوله گازی

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۰۸۰۵

مذاکرات عربستان برای فروش بخشی از خطوط لوله گازی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، این شرکت دولتی مذاکرات مقدماتی را برای این اقدام انجام داده است. هر گونه توافقی باتوجه به قراردادی که تنظیم می شود، می تواند میلیاردها دلار برای آرامکو به همراه داشته باشد.

این غول نفتی در خط مقدم برنامه عربستان سعودی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و متنوع سازی اقتصاد این کشور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرامکو اوایل ماه جاری اعلام کرد بیش از ۱۲ میلیارد دلار از فروش سهمی در واحد خط لوله نفت خود به کنسرسیومی که در راس آن EIG گلوبال انرژی پارتنرز قرار دارد، تهیه خواهد کرد.

بلومبرگ نیوز هفته گذشته گزارش کرده بود این شرکت در حال انجام یک بازبینی استراتژیک از کسب و کار بالادستی خود در حرکتی است که ممکن است به معرفی سرمایه گذاران خارجی به بخشی از دارایی‌های نفت و گازش منتهی شود. یاسر الرمیان، رئیس هیئت مدیره آرامکو فروش سهم در داراییهای غیراصلی را به منظور کمک به توان پرداخت ۷۵ میلیارد دلار سود نقدی به سهامداران که در راس آنها دولت عربستان سعودی قرار دارد، آغاز کرده است.

سیستم مستر گاز آرامکو، شبکه‌ای از خط لوله های گاز است که تولید را به پایگاههای فرآوری در سراسر عربستان سعودی وصل می‌کند. طبق گزارش سالانه آرامکو، این زیرساخت ظرفیت حدود ۹.۶ میلیارد فوت مکعب در روز را دارد.

منابع آگاه اظهار کرده اند رایزنی‌ها در مراحل اولیه است و معلوم نیست که ‌که آرامکو چنین معامله ای را انجام دهد. این شرکت سال گذشته در مدیریت ارشد خود تغییر و تحولی صورت داد و واحدی را ایجاد کرد که بر بهینه سازی دارایی هایش متمرکز است و به ارزیابی داراییهای فعلی و افزایش تقویت دسترسی به بازارهای رشد می پردازد. این واحد تحت مدیریت عبدالعزیز القدیمی قرار دارد که به امین ناصر، مدیرعامل آرامکو گزارش می دهد. طبق گزارش شرکت بریتیش پترولیوم، عربستان سعودی هشتمین ذخایر بزرگ گاز در جهان را دارد و پس از قطر صاحب بزرگترین ذخایر گاز در میان کشورهای عربی است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی تا پیش از این عمدتا به ذخایر نفتی عظیم خود متمرکز بود اما در سالهای اخیر که دولت این کشور تلاش کرده تا اقتصاد را متنوع کرده و از سوخت‌های پاک برای نیروگاههای داخلی استفاده کند، تولید گاز را افزایش داده و تولید این کشور در سال ۲۰۲۰ به رکورد بالایی رسید.

پربیننده ترین زنگ خطر بحران آب و برق / یارانه انرژی بازهم دردسرساز می‌شود خشکسالی در پرباران‌ترین استان کشور‎ + عکس سقوط قیمت نفت با نگرانی از وضعیت ناگوار کرونا در هند و ژاپن / افزایش قیمت غلات چه تاثیری بر بازار داشت؟ دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت نیم قرن اخیر کم‌آبی به سدها رسید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لوله گازی عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۰۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت با خط لوله نداریم

به گزارش خبرنگار مهر ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

ادامه دارد…

کد خبر 6094284 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان