Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون انرژی: دولتی‌های تدبیر و امیدی سرگرم مذاکره بودند و از وظیفه اصلی توسعه نیروگاه‌ها جا ماندند و حالا مردم باید بار این کم‌کاری را به دوش بکشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خاموشی‌های زمستان در سالی که گذشت و هشدارها برای کاهش مصرف برق همچنین خاموشی در تابستان تبدیل به زنگ خطری شده برای صنایع و مردم و سؤالی که پیش می‌آید این است که چه شد که با وجود شعارهای مطرح شده، در طول سال‌های گذشته نه شرایط برای بهبود الگوی مصرف در کشور فراهم شده و نه زیرساخت‌های تولید انرژی افزایش یافته و یا به بهره‌وری بالاتری ارتقاء نیافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لذا با توجه به شرایط کنونی و هنوز شروع نشدن پیک مصرف تابستانی و هشدارهای زودهنگام برای کاهش مصرف خطر تکرار خاموشی‌ها در تابستان وجود خواهد داشت و فعالان بخش خصوصی نیز به این موضوع اذعان داشته و از نمایندگان و مسئولان اجرایی خواهان پیشگیری پیش از ابتلا را دارند تا زیان زمستانی به مصرف کنندگان خانگی و صنعتی در پی خاموشی‌ها دوباره تکرار نشود.

محمد حسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر دیروز خبر داد: همه توان این شرکت و زیرمجموعه ها را برای گذر موفق از پیک ۱۴۰۰ بکار خواهد بست و این برنامه‌ها در قالب اقدامی فراگیر، پیگیری و اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش ۲۲ درصدی مصرف برق در فروردین‌ماه ادامه داد: این میزان رشد مصرف برق در فروردین‌ماه بی‌سابقه بوده و نشان از تابستانی سخت و گرم دارد و کمبود تولید نیروگاه‌های برق‌آبی، به دلیل کاهش بارندگی‌ها، باعث به هم خوردن تراز تولید و مصرف برق شده و به همین دلیل پیش‌بینی‌های لازم را برای مدیریت این شرایط و مصرف برق ضروری به نظر رسیده و از همه مردم خواست تا مدیریت در کاهش مصرف را در نظر داشته باشند.

کمبود برق ناشی از عدم توسعه نیروگاه‌هاست

هادی بیگی نژاد نماینده مجلس و دبیر کمیسیون انرژی در گفت‌وگویی به خبرنگار اقتصادی راه دانا، گفت: در سال‌های گذشته ما در حوزه ساخت نیروگاه درست عمل‌نکرده و امروز با مشکل کمبود برق مواجه شده‌ایم. این کسری انرژی در بعضی جاها مثل خاموشی‌های خانگی و ادارات دیده می‌شود و متأسفانه در بعضی جاها مثل صنایع و کارگاه‌های تولیدی و زیان‌های ناشی از آن دیده نمی‌شود و یا وقتی نمایندگان به‌عنوان عضو کمیسیون انرژی برای ایفاء نقش نظارتی می‌بینند مردم گله‌مندند که ماه‌هاست درخواست دریافت انشعاب برق نموده و بابت نداشتن زیرساخت مدت‌هاست در انتظار دریافت برق هستند، اینها در دید و اطلاع مردم نیستند.

وی با اشاره به اینکه نتیجه عدم توسعه نیروگاهی متناسب با نیاز کشور توسط مسئولان نگران‌کننده است، گفت: در سال‌های پیشرو، هر چه جلوتر برویم صنایع پیشرفت کرده و این توسعه صنایع نیاز به برق را بیشتر می‌کند و عدم توسعه زیرساخت و اضافه نشدن نیروگاه تنها چاره‌ای که می‌ماند خاموشی است.

توسعه برای تولید میانگین ۱۰۰ هزار مگاوات برق باید آغاز شود

بیگی نژاد ادامه داد: این اتفاقی است که دارد می‌افتد و مسئولان اجرایی هم هیچ برنامه‌ای برای جلوگیری از آن تدوین نمی کنند و کمبود در این حوزه را دامن زده‌اند. طی برآوردی که توسط کمیسیون انرژی انجام شده، در سال‌های اخیر باید نصف ظرفیت نیروگاهی فعلی را به سیکل موجود اضافه می‌کردند که این کار انجام نشده، پس لازم است در سال‌های آینده این روند تسریع پیدا کند و از میانگین تولید ۶۰ هزار مگاوات حدوداً به میانگین ۱۰۰ هزار مگاوات برق تولیدی در کشور برسیم.

دبیر کمیسیون انرژی گفت: مشکل جایی تشدید می‌شود که می‌بینیم آقایان اصلاً چنین برنامه‌ای را در نظر ندارند. پس هر چه جلوتر می‌رویم مشکلات برق کشور بیشتر می‌شود. مگر اینکه از این شیوه دست برداریم و برنامه‌ریزی جدی‌تری در این زمینه انجام دهیم، البته مطالبی هم درباره معاهده پاریس و تأثیر آن بر عدم ساخت نیروگاه خوانده‌ام که باید در این زمینه ورود و بررسی‌های لازم توسط کمیسیون صورت پذیرد.

مسئولان درک درستی از موضوع نداشته یا نمی‌خواهند قدمی بردارند

بیگی نژاد گفت: وقتی مسئولان به دلایل مختلفی که همه می‌دانیم، دغدغه مردم را ندارند یا درک درستی از موضوع نداشته یا نمی‌خواهند قدمی برای بهبود بردارند و فضای کشور را در چند سال اخیر از صنعت و مقاومت و سازندگی به سمت فضای مذاکره بردند و پروژه‌های توسعه را به هر بهانه‌ای تعطیل کردند چه می‌توان کرد؟

وی توضیح داد: از مذاکره که انرژی تولید نمی‌شود، توسعه و عمران است که مشکلات را حل می‌کند. دولتی‌ها در این سال‌ها سرگرم مذاکره بودند و از وظیفه اصلی جا ماندند و حالا مردم هستند که باید بار این کم‌کاری را به دوش بکشند و کمیسیون انرژی نیز برای پیشبرد هدف مانع زدایی اقدام به رایزنی با وزارتخانه‌های مربوطه نموده و قرار بود جلسه‌ای با حضور همه مسئولان داشته باشیم که نشد و جداگانه با وزرای صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که تنها راهکار توسعه نیروگاه است که هزینه‌بر و زمان‌بر است.

وی اشاره کرد: فعلاً برای گذشتن از بحران امسال راهی نداریم جز مدیریت برق با کمک وزارت نیرو که راهکارهایی هم در این زمینه ارائه کرده‌اند که عملی به نظر می‌رسد و امسال هم گفته‌اند از طریق برنامه‌هایی با نگاه کاهش و مدیریت مصرف که سال قبل هم اجرایی شده مشکل کمبود را به حداقل خواهند رساند.

نماینده مردم در مجلس با اشاره به تعطیلات کرونا گفت: کسانی که به‌جای حضور در محل کار در منزل می‌مانند با توجه به گرمی هوا و پنجره‌های باز و استفاده بیشتر از کولر و لوازم‌خانگی تنها پیش‌بینی منطقی افزایش مصرف برق است که مشکل را بیشتر می‌کند پس لازم است توجه بیشتری به مصرف بهینه داشته باشیم.


انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: توسعه نیروگاه کمیسیون انرژی نیروگاه ها خاموشی ها مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد افزود: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰کیلو وات در استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به گفته کریمی فرد، افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس فعال هستند.
وی متوسط میزان تابش این استان را بین ۲ هزار تا ۲هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق فارس درباره شرایط راه اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
انرژی خورشیدی یک منبع اساسی از انرژی تجدیدپذیر است و بسته به نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی یا تبدیل آن به برق خورشیدی، فناوری‌های آن به دو دسته خورشیدی غیرفعال و خورشیدی فعال تقسیم می‌شوند. تکنیک‌های خورشیدی فعال شامل استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای مهار انرژی است.


دیگر خبرها

  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در انتظار تایید برنامه هفتم
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است