Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@08:41:28 GMT

برداشت د گل محمدی در یزد ۱۵ درصد افزایش دارد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۳۶۹۴

برداشت د گل محمدی در یزد ۱۵ درصد افزایش دارد

اکبر شیخ علیشاهی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: برداشت محصول از ۳۷۷ هکتار سطح زیرکشت این گیاه از اواخر فروردین ماه آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از این میزان محصول در واحدهای گلاب‌گیری سنتی استان ، ۲هزار و ۵۰۰ تن گلاب خالص استحصال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ارشد امور باغبانی یزد بابیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت این گیاه مربوط به شهرستان‌های خاتم  با ۱۶۴،  ابرکوه با ۳۰ هکتار ، مهریز با ۲۸ هکتار است، اضافه کرد: سطح زیرکشت آن از ۲۰۰ هکتار در یک برنامه پنج‌ساله به ۶۵۰ هکتار در استان افزایش می یابد.

شیخ علیشاهی با اشاره به اینکه توسعه کاشت محصول کم آبخواه از چند سال قبل به دلیل کاهش بارندگی و افت سطح آب‌های زیرزمینی در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار دارد، یادآور شد: کشت محصول کم آبخواه به‌ویژه گیاهان دارویی که زود بازده هستند در اولویت برنامه هاست.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: هم اکنون از محصول گل محمدی به صورت سنتی در کارگاه های گلابگیری استفاده می شود ولی از اسانس و تهیه روغن آن که ظرفیت بسیار خوبی هم برای سرمایه گذاری در استان وجود دارد، کاری انجام نشد.

توزیع ۱۵هزار قلمه یارانه دار گل محمدی در یزد

شیخ علیشاهی با اشاره به توزیع  ۱۵ هزار قلمه دارای ریشه و نهال کشت بافتی گل محمدی در سال جاری بین کشاورزان افزود: این گیاه از جمله درختچه‌هایی است که به صورت سنتی در اطراف باغ ها و مزارع کشت و محصول به صورت انبوه تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: دولت برای توزیع این تعداد قلمه گل محمدی ۵۳۰ میلیون ریال به متقاضیان کشت و توسعه گل محمدی یارانه پرداخت کرد .

این مسوول خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۷ نفر متقاضی برای اخد ۱۳۰ میلیارد ریال وام برای کشت گیاهان دارویی به بانک عامل معرفی شدند.

شیخ علیشاهی با تاکید بر توسعه کشت گیاهان دارویی افزود: امسال بدون هیچ محدویتی میزان پرداخت وام قرضه الحسنه به متقاضیان کشت گیاهان دارویی برای تامین اعتبار و سرمایه در گردش پنج ساله پرداخت می شود.

وی ادامه داد: این نوع وام برای کشت ۱۵رقم گیاهان دارویی چندساله شامل  زعفران ، گل محمدی ، به لیمو، آویشن، نعناع فلفلی، مریم گلی، گل گاوزبان، شاتره، کاسنی، زیره و سایر محصولات است که به صورت دیم و آبی کشت شود با یکسال تنفس و یکسال مشارکت پرداخت می شود.    

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد : در سال جاری ۳۰ هکتار در شهرستان ابرکوه به کاشت گل محمدی اختصاص دارد که این عدد نسبت به سال گذشته پنج هکتار افزایش یافت .

این مسوول ادامه داد:  در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و در چارچوب تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در اجرای شعار« تولید ، پشتبانی، موانع زدایی ها» در سال ۱۴۰۰،کشاورزان و مسوولان منطقه در صدد هستند سطح زیرکشت آن را به ۲ برابر میزان فعلی افزایش دهند.

از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و  ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.

۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۵۰ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن  محصولات دامی حاصل تلاش ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی در استان یزد است.

برچسب‌ها تسهیلات بانکی گیاهان دارویی یزد بازار محصولات آبیاری اراضی کشاورزی گل زعفران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی گیاهان دارویی یزد تسهیلات بانکی گیاهان دارویی یزد بازار محصولات آبیاری اراضی کشاورزی گل زعفران اخبار کنکور گیاهان دارویی شیخ علیشاهی سطح زیرکشت گل محمدی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۳۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان

ابوطالب شفقت در بازدید از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان رویکرد مدیریتی صحیح نکته بارز موفقیت این مجموعه است، گفت: این شیوه سرمایه‌گذاری از مزیت‌های مهم و اساسی کشت و صنعت فجر صفا محسوب می‌شود، اتفاقی که نتیجه آن افزایش اشتغال، امنیت غذایی، افزایش روحیه و تغییر سبک زندگی است.
شفقت انجام کار‌های پژوهشی و تولید محصولات کاملا ایرانی را از دیگر مزیت‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار مجموعه حتی نژاد دامی که وارد کرده به نژاد ایرانی تغییر داده است.
وی با بیان اینکه مجموعه کشت و صنعت فجر صفای لرستان علاوه بر کشت گیاهان دارویی و فعالیت‌های دامی، گردشگری مدرن را دنبال می‌کند، اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی پذیرای مهمانان مختلف باشد نیز باشد.
استاندار لرستان با اشاره به بهره‌برداری از شهرک صنعتی کشت و صنعت، گفت: ایجاد زنجیره ارزش دام و تولید پوست و پشم در کشت و صنعت ضروری است.
شفقت بیان کرد: با توجه به سطح اراضی کشت و صنعت فجر صفای لرستان توسعه گیاهان دارویی و فرآوری در دستور کار قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: مردم می‌توانند با توجه به درآمد قابل توجه کشت و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند به کشت و توسعه گیاهان دارویی روی بیاورند.
به گفته استاندار لرستان بیش از ۵۰ تا ۷۰ نقطه استان ظرفیت کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارد.
شفقت گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله گیاهان دارویی را شناسایی کند و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.
وی بازدید دانشجویان و دانش‌آموزان از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا را اقدام مثبت عنوان کرد و افزود: این اقدام می‌تواند حتی برای سرمایه گذاران دیگر الگوی مثبتی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم