Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان معاون علوم پزشکی گیلان خشک کردن یا فریز کردن سبزی جات به مدت پنج روز را از روش های پاکسازی سبزی جات محلی از انگل فاسیولا دانست و اضافه کرد: به مردم توصیه می کنیم سبزی جات محلی را در باغچه های خانگی بکارند.

دکتر آبتین حیدرزاده در گفت وگو با ایسنا، فاسیولا را بیماری بومی در کمین سبزی جات محلی گیلان دانست که طی ۴۰ سال اخیر به صورت علمی مشاهده شده است و اظهار کرد: این عفونت توسط انگل فاسیولاهپاتیکا و فاسیولاژیگانتیکا ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عفونت فاسیولا بیماری چهارپایانی مانند گاو و گوسفند است، افزود: دام ها به فاسیولا مبتلا می شوند و این کرم در کبد دام رشد و بین دام ها انتقال پیدا می کند، اما انسان الزاما در چرخه تولید مثل این انگل نیست و به صورت جانبی و اتفاقی آلوده می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به وجود دامداری های سنتی در استان و چرای گاو و گوسفند در مراتع، تصریح کرد: انگل فاسیولا در آب های سطحی و کم عمق وجود دارد و پس از ورود به بدن دام تبدیل به کرم پهنی شده که دو تا چهار سانت رشد می کند. محل زیست این کرم در کبد و مجاری صفراوی دام است.

حیدرزاده، با بیان اینکه دام ها تخم انگل را در مدفوع خود آزاد می کنند و تخم وارد آب های سطحی می شود، گفت: انسان با خوردن این تخم مبتلا نمی شود، بلکه آلودگی انسان از طریق لارو کرم اتفاق می افتد که در مراحل رشدش از بدن حلزون آزاد می شود. در واقع تخم انگل پس از ورود به آب های سطحی وارد بدن حلزون هایی می شود که معمولا در کنار آب های کم عمق استان وجود دارند و بعد از آن به صورت لارو از بدن حلزون خارج شده و به سبزی جات محلی می چسبد و انسان با خوردن این سبزی جات یا نوشیدن آب های سطحی آلودگی پیدا می کند.

وی استفاده از سبزی جات محلی در گیلان را عمدتا به شیوه پخته دانست و عنوان کرد: در جریان پخت و پز لاروهای چسبیده به سبزیجات از بین می رود، اما با شست وشو به روش های معمول ضد عفونی همچون محلول سبزی جات و آب و نمک و مایع ظرفشویی پاک نمی شود، بلکه حتما باید از محلول پنج درصد سرکه سفید و آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استفاده کنیم تا لاروها کنده شوند و بعد از آن از روش های شست وشوی معمول استفاده کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان، چوچاق و خالواش را از جمله مهمترین سبزی جات محلی استان دانست که امکان آلوده شدن آنها زیاد است و خاطرنشان کرد: می توانیم به مدت چند ثانیه سبزی جات را در آب جوش غوطه ور و سپس خارج کنیم. این روش برای پاکسازی توت فرنگی از انگل های احتمالی به کار گرفته می شود، زیرا توت فرنگی نیز روی زمین قرار می گیرد.

وی خشک کردن سبزی جات یا فریز کردن آنها به مدت پنج روز را از دیگر روش های پاکسازی سبزی جات محلی از انگل فاسیولا دانست و اضافه کرد: به مردم توصیه می کنیم سبزی جات محلی را در باغچه های خانگی بکارند تا در معرض چرخه انتقال انگل از مدفوع دام به بدن حلزون در کنار آب های سطحی قرار نگیرد؛ البته در صورت استفاده از کود حتما ضد عفونی کامل انجام شود و شست وشو با آب کافی نیست.

حیدرزاده، با بیان اینکه در مرحله نخست ورود انگل به بدن انسان تب و احساس ناخوشی رخ می دهد و بعد از چند روز از بین می رود، گفت: لارو بعد از ورود به بدن انسان به سمت کبد حرکت و در آنجا رشد می کند لذا سه تا شش ماه طول می کشد تا لارو در کبد رشد و بیماری بروز کند. در این شرایط دردهای شدید در سمت کبد و پهلوها اتفاق می افتد که برای بیماران بسیار آزاددهنده است، زیرا لارو تبدیل به کرم بالغ شده و متاسفانه مبتلایان در این مرحله به پزشک مراجعه می کنند.

وی بروز تب، لرز، سردرد و شکم درد شدید در افرادی که سابقه مصرف سبزی جات محلی را دارند بسیار مهم دانست و اظهار کرد: در صورت بروز این علائم سریعا به متخصص عفونی یا مراکز جامع خدمات سلامت مراجعه و داروی مناسب را دریافت کنید.

معاون علوم پزشکی گیلان، فاسیولا را کشنده ندانست و یادآور شد: افراد از خوددرمانی پرهیز کنند، زیرا هرچقدر طول بیماری بیشتر شود عوارض و آسیب به کبد افزایش می یابد.

حیدرزاده، همچنین به شباهت علائم این بیماری با کرونا اشاره کرد و گفت: از طریق آزمایش خون تشخیص فاسیولا به راحتی ممکن است و درمان آن وجود دارد لذا توصیه می شود حتما ضد عفونی اصولی را جدی بگیرد، زیرا روش های معمولی سایر میکروب ها را از بین می برد و برای کندن لاروهای فاسیولا کارایی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فاسیولا علوم پزشکی گیلان انگل فاسیولا بدن حلزون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • کورت انگل: فکر می‌کردم راک برگشته تا کمربند را از رومن رینز بگیرد/ اخبار WWE
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • کورت انگل برای بازگشت به WWE اعلام آمادگی کرد
  • چه کار کنیم نعناع روی دوغ نماند؟ | ترفند مخلوط شدن سبزی خشک در دوغ با کمک آب جوش
  • جریمه ۶ میلیاردی سزای گرانفروشی سبزی در اردبیل
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند