Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@16:41:39 GMT

واکسن ایرانی از زبان داوطلبان تزریق

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۴۸۰۵

دنیای بعد از تزریق واکسن دنیای شیرینی است. این دنیا زمانی زیباتر می‌شود که همه مردم با تزریق واکسن ایمن شوند. ناطقان: روزنامه ایران نوشت: «وقتی برگه داوطلبان تزریق واکسن را امضا می‌کردند، ایمان داشتند این راه به موفقیت ختم خواهد شد. هر روز در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها مطالبی از خطرات این واکسن می‌دیدند اما اینها برای یک پزشک متخصص همان معنایی را ندارد که برای ما.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال داوطلب تزریق واکسن ایرانی شدند و حالا هم می‌گویند وقتی داوطلبانه واکسن ایرانی را تزریق کردند خیلی از دانشجویان خودشان، همکاران و لااقل بخشی از مردم به واکسن ایرانی اعتماد پیدا کردند. سیدناصر عمادی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و پزشک بدون مرز و دکتر سیدرسول مظهری، متخصص ژنتیک، دو پزشکی هستند که در میان ۵۰ داوطلب تزریق واکسن «کووایران برکت» در فاز اول و دوم حضور داشته‌اند. می‌گویند داوطلب‌شدن برای تزریق واکسن ایرانی بزرگ‌ترین تصمیم زندگی‌شان بوده و نتایج خوبی هم تا امروز گرفته‌اند. از نگاه آنها دنیای بعد از تزریق واکسن، دنیای ایمن و بازگشت به زندگی عادی است.

دکتر سیدناصر عمادی می‌گوید مقابله با ویروس کرونا مثل دفاع مقدس است، باید برای نجات مردم جانفشانی کرد: «من افتخار جانبازی دارم و  از شهدا یاد گرفته‌ام در راه وطن باید از همه چیز گذشت. اگر دیروز با سلاح و مهمات از کشور دفاع می‌کردیم امروز باید با واکسن از مردم و کشور دفاع کنیم. با این نگاه به‌ عنوان یک پزشک و استاد دانشگاه داوطلب تزریق واکسن ایرانی شدم تا سهمی در نتیجه‌دادن تحقیقات و تولید این واکسن داشته باشم. روزی که قرار شد واکسن ایرانی برکت را تزریق کنم امضا و اثر انگشت گرفتند تا اگر دچار عارضه‌ای شدم، مدعی نباشم. البته من با کارگر یا کارمندی که داوطلب تزریق واکسن شده فرقی ندارم و هدف همه سربلندی ایران در مسیر این دستاورد بزرگ علمی است. فقط می‌خواستم به‌ عنوان یک پزشک برای همکاران و دانشجویان خودم قوت قلبی باشم. می‌دانستم وقتی داوطلب تزریق واکسن ایرانی شوم خیلی از دوستان و دانشجویان و مردمی که طی سال‌ها طبابت با آنها برخورد دارم، اعتمادشان به تولید ملی بخصوص در زمینه واکسن بیشتر می‌شود. این را در پیام‌هایشان حس می‌کنم. برخی با تعجب می‌پرسند مگر ایران می‌تواند واکسن تولید کند؟ خیلی‌ها هم می‌گویند با توجه به این که شما در بسیاری از کشورهای دنیا کارهای تحقیقاتی و علمی انجام داده‌اید، کار شما باعث شد به واکسن ایرانی اطمینان پیدا کنیم. حتی تعدادی از هموطنان ایرانی که در اروپا زندگی می‌کنند می‌گویند چون شما تزریق کرده‌اید و نتایج آن هم تا حالا رضایتبخش است ما هم منتظر واکسن ایرانی می‌مانیم.»

دکتر عمادی اعتماد به واکسن ایرانی را بهترین تصمیم زندگی‌اش می‌داند و معتقد است برای مقابله با کرونا واکسن ایرانی می‌تواند نقش مهمی داشته باشد: «موفقیت این واکسن بسیار بالا است. گرچه ممکن است مثل خیلی از واکسن‌ها چند درصدی هم خطر داشته باشد. خوشبختانه این واکسن عارضه‌ای در من ایجاد نکرد و باعث تولید آنتی‌بادی شد. بعد از تزریق هر دو دوز واکسن برکت عارضه کمی داشتم و بعد از چهار روز قرنطینه طی چهار مرحله آزمایش مشخص شد فعالیت همه اندام‌های بدنم نرمال است. آنتی‌بادی خونم افزایش پیدا کرده و در روزهای آینده نیز بالاتر هم خواهد رفت. وقتی نتایج اثربخشی واکسن را برای مردم تشریح می‌کنم اعتماد آنها بیشتر می‌شود. در تیرماه هم وقتی به تولید انبوه برسد به‌ طور حتم مردم تمایل بیشتری برای تزریق این واکسن خواهند داشت. بزرگ‌ترین سؤالی که ممکن است در این زمینه مطرح ‌شود این است که با توجه به فاکتورهای مثبت واکسن ایرانی چرا زودتر برای تولید آن اقدام نکردیم؟ واقعیت این است اگر این کار زودتر انجام می‌شد امروز می‌توانستیم بسیاری از مردم را در برابر کرونا واکسینه کنیم.»

دکتر سیدرسول مظهری هم می‌گوید: «روزی که برای تزریق واکسن ایرانی داوطلب شدم به این باور رسیده بودم که من هم باید برای بومی‌سازی این دستاورد بزرگ علمی سهمی داشته باشم. حس بسیار خوبی است که برای به ثمر رسیدن این پروژه بزرگ علمی که محققان کشور برای آن تلاش زیادی کرده‌اند پیشگام شویم و همه خطرات احتمالی را بپذیریم تا این کار پیش برود. به‌ عنوان یک پزشک معتقدم ارزش کار یک داوطلب عادی برای تزریق واکسن ایرانی که دانش پزشکی هم ندارد از کاری که من کردم بالاتر است. همه ۱۲۰۰ نفری که برای دریافت واکسن ایرانی کرونا داوطلب شده بودند انگیزه ملی و معنوی داشتند و به مراتب کار آنها از من که نسبت به این واکسن شناخت دارم و همه احتمالات را بررسی کرده بودم، بیشتر است. باید با صبر و بردباری به محققان ایرانی کمک کنیم تا هرچه زودتر این واکسن را به مرحله تولید انبوه برسانند و در فضای مجازی واکسن‌هراسی نکنیم. من اطمینان دارم که از نمونه‌های خارجی بهتر خواهد بود.»

دکتر مظهری درباره ویژگی‌های این واکسن ایرانی و دلایل برتری آن نسبت به واکسن‌های خارجی توضیح می‌دهد: «از ابتدا در روند تولید واکسن کووایران برکت حضور داشتم و معتقدم واکسن ایرانی به چند دلیل برتر از واکسن‌های خارجی است. اول این که واکسن‌هایی مثل فایزر که در خارج تولید می‌شوند، پلتفرم جدید دارند. این پلتفرم بر اساس ژنوم ویروس است و محققانی که این واکسن را تولید کرده‌اند هنوز درباره پلتفرم آن تجربه کافی ندارند. به‌ طور حتم اگر شرایط اپیدمی و اضطرار نبود FDA و WHO به این زودی به این واکسن مجوز نمی‌دادند و باید مطالعات در زمینه این نوع واکسن کامل می‌شد. به نظر من ریسک تزریق این نوع واکسن‌ها بالاست اما پلتفرم واکسن ایرانی یکی از چند نوع واکسنی است که قبلاً تجربه شده و مثل واکسن سرخک یا واکسن‌های دیگری است که ۷۰ سال است در ایران تولید می‌شود. اگر هم ایران واکسن کرونا را تولید نمی‌کرد و قرار بود از خارج وارد کنیم منتظر می‌ماندم تا واکسنی که با این پلتفرم تولید می‌شود وارد شود. مثل واکسن بهارات هند یا اسپوتنیک روس. دوم این که با تولید واکسن ایرانی می‌توانیم از واردکردن واکسن بی‌نیاز شویم.»

دکتر مظهری درباره اثربخشی واکسن ایرانی و نتایجی که بعد از تزریق واکسن به آن رسیده است هم به نکات جالبی اشاره می‌کند: «بعد از تزریق هر دو دوز واکسن شرایط خوبی دارم و در مقایسه با همکاران دیگر که واکسن خارجی دریافت کرده‌اند عارضه کمتری داشتم. سطح آنتی‌بادی خونم در آزمایش‌های مختلفی که انجام دادم افزایش پیدا کرده. قبل از تزریق نوبت دوم آنتی بادی روی عدد ۴/۵ قرار داشت و از ۲۸ روز بعد از تزریق دوم انتظار داریم که سطح آنتی‌بادی بیشتر هم بشود. با تزریق این واکسن به‌ دنبال این بودیم که دو موضوع ایمن و اثربخش بودن آن را بررسی کنیم. خوشبختانه شواهد نشان می‌دهد که ایمنی این واکسن بالا است. البته در بحث ماندگاری آنتی‌بادی باید دید در طول زمان چه اتفاقی می‌افتد. حتی کسانی که واکسن خارجی هم زده‌اند باید در طول زمان بررسی شوند که میزان ماندگاری آنتی‌بادی در بدن آنها چه مقدار است. آیا هر سال نیاز به تزریق مجدد هست یا با یک بار تزریق ایمنی طولانی مدت ایجاد می‌شود؟»

دنیای بعد از تزریق واکسن دنیای شیرینی است. این دنیا زمانی زیباتر می‌شود که همه مردم با تزریق واکسن ایمن شوند. دکتر عمادی از حس اعتمادی که بعد از تزریق واکسن پیدا کرده این گونه می‌گوید: «بعد از تزریق واکسن ایرانی با حس اعتماد و اطمینان خاصی از خانه خارج می‌شوم. با شور و اشتیاق بیشتری برای خدمت به مردم به کلینیک و بیمارستان می‌روم چون یک قوت قلب و سیستم دفاعی در خودم حس می‌کنم و همین حس باعث می‌شود کمتر خسته شوم.»

دکتر مظهری هم معتقد است دنیای بعد از واکسن زمانی زیباتر می‌شود که همه مردم با تزریق واکسن ایمن شوند: «به هر حال ممکن است من و داوطلبان دیگر بعد از تزریق واکسن کمتر استرس داشته باشیم اما وقتی همه مردم جامعه واکسن دریافت کنند و ایمن شوند آن وقت دنیای متفاوت‌تری را با هم تجربه می‌کنیم. فاز سوم تزریق این واکسن به داوطلبان روز یکشنبه آغاز شد و امیدوارم با تولید و تزریق گسترده واکسن ایرانی در نیمه دوم سال بتوانیم جامعه را در برابر این ویروس ایمن کنیم.» منبع: ایسنا برچسب ها: واکسن ایرانی ، داوطلبان ، تزریق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: واکسن ایرانی داوطلبان تزریق تزریق واکسن ایرانی داوطلب تزریق واکسن بعد از تزریق واکسن دنیای بعد برای تزریق ایمن شوند آنتی بادی واکسن ها همه مردم یک پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۴۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟

به گزارش «تابناک»، دکتر حیدر محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تولید داخلی داروی بیماران SMA اظهار کرد: یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی داخلی بیماران SMA گام برداشته است و داروی تولیدی در مرحله «ارزیابی کیفی» و سپری کردن مباحث آزمایشگاهی است. اگر نمونه داخلی داروی بیماران SMA تاییدیه‌های لازم را کسب کند، حدود خرداد ماه وارد مرحله تولید شود. 

وی با بیان اینکه درباره امور مطالعاتی و پژوهشی نمی‌توان به طور دقیق اظهار نظر کرد، افزود: شرکت دانش‌بنیانی که در مسیر تولید داروی ایرانی بیماران SMA گام برداشته، وعده داده است که شاید در خرداد ماه بتوانیم تولید این دارو را آغاز کنیم. امیدواریم که مشکلی در زمینه تولید داروی داخلی بیماران SMA پیش نیاید و در مسیر تامین این دارو گام برداریم. 

رئیس سازمان غذا و دارو درباره توزیع نمونه خارجی داروی بیماران SMA گفت: نمونه خارجی داروی بیماران SMA را نیز طی 2 مرحله وارد کشور کرده‌ایم و براساس اولویت‌های تعریف شده در اختیار جامعه هدف قرار دادیم. آن دسته از بیمارانی که جزو گروه «اولویت اول» بودند داروی وارداتی را مصرف کرده‌اند. گروه «اولویت دوم» نیز در حال دریافت این دارو هستند که شرایط آنها باید ارزیابی شود. ارائه دارو برای سایر بیماران مبتلا به SMA که جزو سایر اولویت‌ها هستند مستلزم بررسی اثربخشی دارو است.

وی درباره هزینه‌های واردات نمونه خارجی داروی بیماران SMA به ایسنا گفت: به طور قطع داروی تولید داخلی این بیماران نسبت به نمونه خارجی ارزان‌تر و توجیه‌پذیرتر است.

محمدی ادامه داد: موضوع مطالعات هم‌ارز زیستی در خصوص داروهای شیمیایی مطرح می‌شود اما بررسی‌های ارزیابی بالینی درخصوص داروهای بیولوژیک انجام می‌شود. بازهم تاکید می‌کنم شرکت دانش‌بنیانی که در مسیر تولید داروی بیماران SMA گام برداشته، قول داده است که بتوانیم این دارو را در خرداد ماه ارائه کنیم. 

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • آخرین جزئیات گواهینامه موتورسیکلت بانوان از زبان وزیر کشور
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • برگزاری رویداد ملی «عطر و رایحه ایرانی» در کاشان
  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته