Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@13:50:06 GMT

ویروس هندی از واکسن کرونا فرار می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۴۸۶۷

آفتاب‌‌نیوز :

حمید عمادی در خصوص ویروس جهش یافته هندی گفت: به نظر می‌رسد ویروس کرونای جهش یافته هندی بسیار مسری است و شدت بیماری زایی بالایی هم دارد و ظاهرا واکسن بهارات هم نتوانسته جلوی شیوع آن را بگیرد.

وی ادامه داد: ما دو با نوع اطلاعات در رابطه با ویروس هندی مواجه هستیم که یکی اخبار و دیگری اطلاعات علمی هستند و از آنجایی که موضوع این ویروس در حال حاضر بسیار داغ است، فعلا بیشتر اخبار آن در دسترس است و به همین دلیل برای اظهار نظر دقیق در مورد ویروس هندی باید منتظر بمانیم تا اطلاعات علمی که در این زمینه وجود دارد، در اختیار ما قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری افزود: به طور کلی آنچه در مورد ویروس هندی می‌توان گفت این است که ویروس کرونا جهش تازه‌ای پیدا کرده‌است و به نظر می‌رسد بسیار جدی، مسری و بیمار زا باشد و به همین جهت تا آنجا که ممکن است باید مراقب باشیم تا دچار آن نشویم و سعی کنیم اقداماتی نظیر نبستن مرزها، مسافرت‌های نوروزی و... که منجر به شیوع ویروس انگلیسی در کشور و گرفتار شدن به وضع کنونی گردید، را انجام ندهیم و حداقل از تجارب قبلی خود استفاده کنیم که مبتلا به ویروس هندی نشویم.

محقق اصلی پروژه واکسن کرونای سوبرانا (مشترک بین کوبا و پاستور ایران) ضمن اشاره به اینکه اظهار نظر در این خصوص که ویروس هندی دقیقا چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، هنوز زود است و باید صبر کنیم تا اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری که در منابع علمی در این زمینه در حال چاپ هستند، به دست ما برسند، در پاسخ به این سوال که آیا این ویروس وارد ایران شده است؟، بیان کرد: به نظر نمی‌رسد این ویروس وارد ایران شده باشد و از آنجایی که این ویروس مسری‌تر از ویروس انگلیسی است، اگر وارد ایران شود کار را سخت‌تر می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در خصوص تفاوت جهش‌های انگلیسی، آفریقایی و برزیلی با جهش هندی توضیح داد: ممکن است در قسمت‌های مختلف ویروس جهش‌های متعددی به وجود آید و هر کدام از این جهش‌ها بسته به اینکه در کدام قسمت ایجاد شده اند، یک توانمندی و یا یک نقطه ضعف را برای ویروس به وجود آورند و از آنجایی که ما هنوز اطلاعات دقیقی از ویروس هندی نداریم، نمی‌توانیم در این مورد اظهار نظر دقیق داشته باشیم و در حال حاضر باید همه تلاشمان این باشد که گرفتار ویروس هندی نشویم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا واکسن بهارات که از ویروس در حال گردش در کشور هند ساخته شده است، بر روی ویروس جهش یافته هندی موثر نیست؟، بیان کرد: این واکسن از ویروس قدیمی کرونا که در بین مردم دل حال گردش بوده، ساخته شده است و این در حالی است که ویروس هندی به تازگی پدید آمده و برای اولین بار در این کشور پیدا شده است و از طرفی دیگر ممکن است، جهش در کشور دیگری اتقاق افتاده و هند تنها آن را گزارش کرده باشد، بنابراین این ویروس همان ویروسی که به وسیله آن واکسن بهارات ساخته شده نیست و تغییر پیدا کرده است و ما در حال حاضر با ویروس جدیدی مواجه هستیم که به نظر می‌رسد واکسن‌ها بر روی آن اثربخشی چندانی ندارند.

منبع: خبرگزاری میزان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس واکسن کرونا ویروس هندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • (ویدیو) روش متفاوت روستاییان هندی برای طبخ آبگوشت زغالی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد