Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@12:47:49 GMT

کاهش آمار متوفیات ناشی از مسمومیت با قرص برنج در لرستان

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۶۵۷۸

کاهش آمار متوفیات ناشی از مسمومیت با قرص برنج در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: سال گذشته شاهد کاهش آمار متوفیات ناشی از مسمومیت با قرص برنج در استان بوده‌ایم.

دکتر حمیدرضا نظیفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس اطلاعات واحد آمار در سال گذشته تعداد اجساد معاینه شده در مراکز پزشکی قانونی لرستان باتشخیص علت مرگ مسمومیت با قرص برنج، ۴۰ نفر گزارش شده که از این تعداد ۱۷ زن و ۲۳ مرد بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۴۸ نفر بوده است حدود ۱۶.۶درصد کاهش را نشان می‌دهد، اضافه کرد: قرص‌های حاوی فسفید آلومینیوم در کشور، به ویژه در بعضی نواحی تحت عنوان " قرص برنج" جهت نگهداری برنج و سایر غلات در انبارها و جلوگیری از تأثیر  مخرب حشرات موذی، نسبتا رایج است که این فرآورده تولید داخلی نداشته و بیشتر با نام تجاری ®Phostoxin وارد کشور می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: از سال ۱۳۸۴ به دنبال گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور به هیات نظارت بر سموم (به عنوان عالی‌ترین مرجع سیاستگذاری در زمینه واردات، صادرات، تولید و توزیع سموم آفت کش‌های کشاورزی در کشور) و با تصویب این هیات، فسفید آلومینیوم به شکل قرص تخت از فهرست رسمی سموم کشاورزی کشور حذف و هر گونه واردات، توزیع و فروش
آن ممنوع اعلام شد و هرگونه کاربرد کشاورزی این سم تنها به صورت محدود و به شکل سایر فرمولاسیون‌ها و تحت نظارت کارشناسان کشاورزی در مصارف  غیرخانگی و بیشتر در موارد صنعتی و یا به عنوان جونده کش استفاده می‌شود.

نظیفی بیان کرد: متاسفانه تمامی قرص‌های برنج حاوی فسفید آلومینیوم که در بازارهای سیاه و مراکز غیرمجاز در کشور به فروش می‌رسند به صورت قاچاق و غیرقانونی وارد کشور می‌شوند.

عضو شورای قضایی لرستان اضافه کرد: استفاده از قرص‌های برنج حاوی فسفید آلومینیوم در کشاورزی به دلیل کارآیی بالای این فرآورده جهت از بین بردن آفات، قیمت ارزان، سهولت استفاده، عدم وجود  باقیمانده در محصول با استقبال زیاد مصرف از سوی کشاورزان همراه است و به دلیل عواملی مانند سمیت بالا و میزان کشندگی زیاد این ماده و سهولت دسترسی به این سم، در سالیان اخیر میزان قابل توجهی از بروز مسمومیت ناشی از مصرف این سم به ویژه در برخی استان‌های کشور شده است.

وی با تاکید براینکه به علت عدم وجود پادزهر اختصاصی و سمیت ذاتی بالای گاز فسفین آزاد شده در اثر مصرف فسفید آلومینیوم در معده، مرگ و میر در اثر مسمومیت با مصرف قرص برنج بالاست، افزود: بعد از مصرف خوراکی قرص فسفید آلومینیوم، علایم و نشانه‌های مسمومیت، در مدت ۱۰تا ۱۵ دقیقه اول بعد از بلع ظاهر می‌شوند و مرگ بیمار ممکن است در مدت کمتر از شش ساعت رخ دهد.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان ادامه داد: چنانچه  در عرض شش ساعت پس از مسمومیت علایمی ظاهر نشود، بیمار بدون  علامت خواهد ماند و در صورت مسمومیت خوراکی، علائم تحریکی دستگاه گوارش شامل تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است.

نظیفی با اشاره به اینکه بیشتر مرگ و میرها در خلال۱۲ تا ۲۴ ساعات اولیه مسمومیت اتفاق افتاده و معمولاً ناشی از ایست قلبی است، یادآور شد: مرگ و میر بعد از ۲۴ ساعت اغلب ناشی از نارسایی کبدی است.

وی خاطر نشان کرد: اگر چه در بسیاری از موارد علت مسمومیت در اثر مصرف خوراکی این سم است با این وجود، مواردی از بروز مسمومیت‌های شدید و کشنده تصادفی در اثر استنشاق گاز فسفین آزاد شده از قرص‌های برنج نگهداری شده در محیط‌های مرطوب، نیزگزارش شده است.

عضو شورای قضایی لرستان با بیان اینکه نوع دیگری از فرآورده موسوم به قرص برنج جهت نگهداری و حفظ محصولات از آفات انباری به ویژه جهت مصارف خانگی در کشور ما موجود بوده و به صورت قانونی به فروش می رسد، گفت: این نوع قرص برنج فاقد ماده سمی فسفید آلومینیوم بوده و حاوی عصاره سیر، نمک طعام و تالک است. این قرص‌ها که به عنوان "قرص برنج گیاهی" شناخته می‌شوند، فاقد اثرات سمی و کشنده برای انسان بوده و مصرف آن در انسان بی‌خطر محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی قرص برنج سازمان پزشکی قانونی کشور آلومینیوم مسموميت شورای قضایی استان مرگ و میر لرستان ایسنا پزشکی قانونی لرستان فسفید آلومینیوم قرص برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۶۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟

مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی باعث بروز عوارضی مانند تجمع کلسیم در خون، حالت تهوع، استفراغ و ضعف می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ویتامین‌ها و مواد معدنی برای حفظ سلامتی ضروری هستند، زیرا نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت استخوان دارد؛ با این وجود، زمانی که مواد معدنی و ویتامین‌ها بیش از حد مصرف شوند می‌تواند عوارض جانبی خاصی به همراه داشته باشد و منجر به مسمومیت شود.

ویتامین دی برای رشد و توسعه سلول‌های عضلانی، عملکرد مناسب سیستم ایمنی و حفظ سلامت اسکلتی ضروری است، البته مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مسمومیت شود، این نوع مسمومیت معمولاً به دلیل مصرف بیش از حد مکمل‌ها به جای رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید رخ می‌دهد، یکی از علائم اصلی مسمومیت ویتامین دی تجمع کلسیم در خون است که به عنوان هیپرکلسمی شناخته می‌شود.

علائم مسمومیت با ویتامین دی شامل حالت تهوع، استفراغ، ضعف، تکرر ادرار، استخوان درد و مشکلات کلیوی می‌‏شود، حتی در موارد شدیدتر نیز می‌تواند منجر به کما و مرگ شود؛ اغلب پیشنهاد می‌شود که افراد بین ۳۰ تا ۶۰ نانوگرم بر میلی‌لیتر ویتامین دی مصرف کنند، مصرف بیش از ۱۰۰ نانوگرم در میلی‌لیتر می‌تواند مضر باشد و با مشکلاتی برای سلامت بدن همراه باشد.

کد خبر 748305

دیگر خبرها

  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی