Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@11:20:17 GMT

کاهش کارآمدی شوراها/ کرسی های شهری پلکان ترقی اشخاص نیست

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۷۰۶۲

کاهش کارآمدی شوراها/ کرسی های شهری پلکان ترقی اشخاص نیست

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: یکی از الزامات توسعه شهرها داشتن مدیریت قوی و تصمیم گیران دلسوز و کارآمد است تا به فکر منافع شهر و مردم باشند.

فلسفه شکل‌گیری شورای اسلامی شهر و روستا بر همین مبنا بوده تا با بهره گیری از همه ظرفیت‌های موجود اداره بهینه شهر روی دهد اما در دوره‌های اخیر شاهد آن هستیم که برخی از افراد با توانمندی پایین به طرق مختلف به عضویت شوراهای اسلامی شهر و روستا در آمده‌اند که یکی از تبعات این موضوع، ناکارآمدی و ایجاد فساد در برخی از شوراهای اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی تلاش می‌کنند با رسیدن به این جایگاه، موقعیت اجتماعی و پست‌های مدیرتی کسب کرده و این پارلمان به عنوان راه میانبری برای آنها است.

افرادی بدون تخصص و تنها با استفاده از ظرفیت‌های قومیتی و طایفه‌ای و یا هزینه کرد ده‌ها میلیونی، خود را به کرسی‌های پارلمان شهری می‌رسانند تا به سایر اهداف خود دست یابند، افرادی که کوچک‌ترین اطلاعی از وظایف شوراها نداشته و این مسیر را نردبانی برای رسیدن به خواسته‌های خود می‌دانند.

نبود رویکرد مشخص و چشم انداز روشن در برخی از شهرهای گلستان نتیجه ورود اعضای غیرتوانمند به شوراها است. یقیناً برای رسیدن به فلسفه اصلی شکل‌گیری شوراها باید ضمن منظور کردن فیلترهایی جدی، ورود افراد ناکارآمد به مجموعه شورا سلب شود و از سوی دیگر با منظور کردن مشوق‌ها و تسهیلات نسبت به جذب و فراخوان نخبگان و افراد توانمند جهت عضویت در شورای شهر اقدام کرد.

ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر قرار است در ۲۸ خردادماه امسال هم‌زمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و تأیید صلاحیت‌ها بزودی انجام خواهد شد.

طبق گفته حمیدرضا ملک‌حسینی، دبیر ستاد انتخابات گلستان هزار و ۳۷۱ نفر برای رسیدن به کرسی پارلمان شهری ثبت نام کرده و ۶ هزار و ۹۵۲ نفر هم طالب حضور در شورهای روستاها شدند.

مردم با دید وسیع انتخاب کنند

یک کارشناس شهری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بررسی افراد راه یافته به شورای شهر و روستاها، در سال‌های اخیر حکایت از آن دارد که تعدادی از این افراد از بدو ورود با هدف کسب شهرت و مسائل مالی وارد این میدان می‌شوند.

زمانی که اعضای شورا بین منافع شخصی و خیر عمومی، منعت خود را در نظر گرفتند در این صورت جامعه دچار چالش می‌شود محسن تاجیک افزود: این افراد تلاش می‌کنند تا پس از ورود به پارلمان شهری با برخی از اقدامات پوپولیستی و عوام فریبانه مقبولیت و محبوبیت به دست آورده و با تکیه بر این مؤلفه‌ها به اهداف خود دست یابند.

وی بیان کرد: رسیدن به مناصب مدیریتی بالاتر همچون مدیر کلی (برای کاندیداهای کارمند) و یا رسیدن به کرسی نمایندگی مجلس از جمله برنامه‌های اصلی تعدادی از این اعضا بوده که رفتار و فعالیت‌های آنها گواه بارزی بر این موضوع است.

این کارشناس شهری ادامه داد: بسیاری از اعضای پارلمان شهری بعد از رسیدن به کرسی شورای شهر به دنبال گماردن خویشاوندان خود در دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف بوده که این رویکردها سبب خدشه دار کردن وظایف شورایی و ضربه زدن به اعتماد عمومی می‌شود.

تاجیک اضافه کرد: در حاشیه قرار گرفتن وظایف اصلی شوراها و محور شدن فعالیت‌های عوام فریبانه، در بوق و کرنا کردن کوچک‌ترین اقدامات در سطح شهر، اجیر کردن برخی از رسانه‌ها برای بزرگنمایی اتفاقات ابتدایی و غیره سبب شده که شهرها آن گونه که باید و شاید توسعه نیابند.

وی متذکر شد: زد و بند بین اعضای شورا و مدیران شهرداری سبب شده که این نهاد از فلسفه اصلی خود فرسنگ‌ها فاصله گرفته، موضوعی که باید در تعیین صلاحیت کاندیداها مد نظر قرار بگیرد.

تاجیک بیان کرد: انباشت مطالبات شهروندان، گسترش معضلات اجتماعی در شهرها مُهر تأییدی بر ورود برخی از افراد ناکارآمد به شوراها است که مردم باید با دید وسیع و آگاهانه به انتخاب فرد اصلح اقدام کنند.

هدف خدمت به مردم باشد

فرماندار گرگان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: وظیفه شوراها مدیریت محله‌ای بوده و آنها باید با مسائل و مشکلات محلات آشنایی کافی داشته باشند.

محمد حمیدی افزود: اعضای شوراها نیازی به پیگیری مسائل ملی ندارند و باید از خود مردم بوده و تخصص لازم در مدیریت شهر و روستا را دارا باشند.

حمیدی با بیان اینکه این افراد باید صبر و حوصله کار شورایی و تصمیم گیری های گروهی را داشته باشند، اضافه کرد: اعضای شورا باید خمیرمایه کار جمعی را داشته و خودرای نبوده و مردم مدار باشند.

فرماندار گرگان تصریح کرد: کسانی که انتخاب می‌شوند باید براساس وظایف قانونی خود حرکت کرده و صرفاً با هدف خدمت به مردم وارد این عرصه شوند.

وی تأکید کرد: این افراد با رعایت قوانین و با انجام وظایف محوله مانند نظارت بر کار شهرداری و انجام امور شهر می‌توانند اعتماد عمومی را جلب کنند.

طبق گفته حمیدی ۲۱۷ نفر در شهر گرگان و ۲۸۷ نفر در روستاهای این شهرستان برای شرکت در ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا ثبت نام کردند.

اعضای شورا منافع مردم را مقدم بدانند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: از اصلی ترین وظایف شوراهای شهر انتخاب شهردار و نظارت بر مدیریت شهری بوده و در روستاها، انتخاب دهیار و تمشیت امور روستاها است.

احسان مکتب ی افزود: اعضای شورا باید با کار تیمی و ارتباط متوازن آشنایی داشته و از ظرفیت‌های همدیگر استفاده کرده و همپوشانی داشته باشند.

وی بیان کرد: این افراد باید به مسئولیت‌های خود واقف باشند تا حقی از شهروندان ضایع نشود.

مکتبی بر ارائه آموزش به اعضای شورا تأکید کرد و گفت: اداره امور شهر و روستا اگر چه به ظاهر آسان به نظر می‌رسد اما کار سخت و بزرگی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان اضافه کرد: به لحاظ علمی و تجربه بشری برای جلوگیری از فساد، دو راه حل وجود دارد؛ یک گردش آزاد اطلاعات که به واسطه آن نظارت دقیقی بر عملکرد مجریان و مدیران سیستم انجام شود و دوم احزاب قدرتمند و قوی و مقتدر که نیروی انسانی تربیت کرده و به کار بگمارند و اگر چنین نباشد قید و بندها و تبصره‌ها نمی‌تواند جلوی فساد را بگیرد.

وی ادامه داد: اگر کسی برای رسیدن به منصب و جایگاه و وجهه اجتماعی به شورا وارد شود ایرادی ندارد اما اشکال زمانی به وجود می‌آید که آنها بین خیر عمومی و منافع شخصی، منافع خود را مقدم بدانند.

مکتبی تصریح کرد: می‌توان با داشتن رسانه‌های آزاد، نظارت مردمی و احزاب قوی و اهرمی به نام افکار عمومی، جلوی فساد را گرفت وگرنه با سیستم دولتی و نظارتی و زور نمی‌توان مانع این کار شد.

اعضای شوراهای شهر و روستا باید با آگاهی از ضعف و قدرت‌ها و پتانسیل‌های شهر و روستای خود و با اتکا با کار گروهی و خرد جمعی راه توسعه متوازن جامعه خود را فراهم کرده و به فکر مصلحت شهر باشند تا علاوه بر فراهم آوردن آسایش عمومی، اعتماد را بین مردم تقویت کنند.

کد خبر 5197755

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان شهرداری گرگان شورای شهر گرگان فرمانداری گرگان محمد حمیدی استانداری گلستان احسان مکتبی انتخابات شورای شهر و روستا ویروس کرونا واکسن کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر گرگان ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی کمک مومنانه انتخابات 1400 بارش باران اردبیل شهرکرد برای رسیدن پارلمان شهری شوراهای شهر شهر و روستا اعضای شورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۷۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • مصوبات شوراها بر جذب سرمایه‌گذار معطوف شود
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد
  • تاکید بر انجام اقدامات جهش زا توسط اعضای شوراها
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است