Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@22:36:04 GMT

عادت واره اصفهانی‌ها برای همه کشور قابل تکثیر است

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۷۶۷۰

عادت واره اصفهانی‌ها برای همه کشور قابل تکثیر است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمد قطبی، در برنامه «مشکله» به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در ارتباط با تکثیر مدل‌های فرهنگی مردمی اصفهان به شهرهای دیگر اظهار داشت: در این راستا ضروری است شبکه قدرت‌های مذهبی مردمی در نهادهایی مانند مسجد، هیئت و امامزاده که اصالتاً بر پایه مناسک مذهبی هستند و خیریه و قرض‌الحسنه که به شکل خلاقانه پدید آمده و قابلیت صدور به مناطق دیگر را هم دارند، شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: این حرکت‌های فرهنگی مردمی دارای دو رکن اصلی هستند، اول آن که بر اساس آموزه‌های دینی بنا شده‌اند و دوم آن که بر اساس یک الگوی سازمان یافته و ساختار مشخص هستند؛ برای مثال قرض‌الحسنه نوعی ارزش دینی را دنبال می‌کند، ثواب بیشتری از صدقه دارد و می‌تواند حرکتی اجتماعی را رقم بزند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: اتکای این ساختارها بر مردم است و به همین منطق در جامعه همیشه تداوم دارد. عادت واره هایی که به واسطه قدرت اجتماعی همیشه در طول تاریخ برقرار هستند، نه جابجایی دین و نه جابجایی حکومت نمی‌تواند آن را جابجا کند. به طور معمول وقتی این آئین‌مندی یک ساختار و الگوریتم و اقتداری پیدا می‌کند و با تکرار در زمان خودش تکثیر می‌شود.

این پژوهشگر دینی تصریح کرد: اصفهانی‌ها به لحاظ قناعتی که دارند هسته مرکزی کار را سبک می‌بندند. وقتی می‌خواهند یک ساختار مردمی ایجاد کنند آن را به سرمایه مالی سنگین وابسته نمی‌کنند و با هزینه کم مدل اجتماعی درست می‌کنند وقتی با هزینه کم عادت‌واره شکل بگیرد، می‌تواند به شهرهای دیگر هم صادر شود و در عوضِ الگوهای تهرانی چون هزینه بالایی دارد فقط به بخش خاصی از جامعه اصفهان می‌رسد و آن هم تداوم تاریخی ندارد اما الگوی بر مبنای قناعت می‌تواند امتداد داشته باشد.

وی افزود: در حوزه‌های تجاری وقتی کاری را تولید می‌کنید باید بخشی از هزینه‌های ما صرف تبلیغات و این مدل مستندنگاری شود، امروزه وقتی در دنیا مدلی شکل می‌گیرد مثلاً برند مدرسه‌ای ایجاد می‌شود به شدت آن را در جاهای دیگر ترویج می‌کنند.

قطبی به تجربه‌ای مشخص اشاره کرد و گفت: در سال ۷۳ در امام زاده ابوالعباس مراسم سی شب با حافظان قرآن برای اولین بار برگزار شد و این الگو سال‌ها در سراسر کشور و حتی بیرون از ایران تکرار شده است؛ تجربیات باید ثبت شوند و در قالب مدیریت دانش به نقاط دیگر فرستاده شوند. یکی از تجربه‌های فعلی که امروز مهم است تجربه مدارس تحول خواه است که به شدت قابلیت تکثیر در غیر اصفهان را دارد.

وی ابراز داشت: آن چه امروز ما می‌دانیم لزوماً نسل بعدی ما از آن آگاه نیست و برای همین تجربه باید ثبت شود. در قصه سیل و زلزله و بعداً کرونا عادت واره های خوبی ایجاد شد. مقام معظم رهبری فرمودند کاش در این زمینه کسانی مثل شهید آوینی پیدا می‌شدند تا این مسائل را روایت کنند همان طور که آن شهید جنگ را روایت کرد. آرزوی رهبری برای ما به منزله یک دستور است، گاهی اوقات خود مجری توانایی مستندسازی دارد و گاهی رسانه‌ها باید کمک کار باشند. امروز به شبکه‌های قدرت مذهبی محلی به شدت نیاز داریم و باید آنها را تقویت کنیم تا به مدل تبدیل شوند و تکثیر شوند و در طول تاریخ هم ماندگار شوند.

کد خبر 5199063

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری محمد قطبی دفتر تبلیغات اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان هفته فرهنگی اصفهان ویروس کرونا واکسن کرونا کرمانشاه شیوع کرونا آمار کرونا بوشهر گرگان ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی کمک مومنانه انتخابات 1400 شهرکرد بارش باران اردبیل عادت واره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۷۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، علی سالاروند در این خصوص گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.


وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت می‌باشد و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان، فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد؛ در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود؛ در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دوچندان شده است.

سالاروند موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اذعان نمود؛ استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" در کشور پیشگام است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903126

دیگر خبرها

  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • کودک ۶ ساله اصفهانی در کانال آب غرق شد
  • سارق طلاجات کودکان اصفهانی دستگیر شد
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • اعزام کاروان دختران حاج قاسم از اصفهان به کرمان+ فیلم
  • سارق گوشواره‌های طلای دختربچه‌های اصفهانی دستگیر شد
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک